Astrologie

Nieuwe maan 13 december 2023: extra gevoelig, dubbele getallen en Mercurius retrograde

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan 13 december 2023: extra gevoelig, dubbele getallen en Mercurius retrograde

De laatste nieuwe maan van dit jaar vindt plaats op 13 december 2023. Deze nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan, waarin je gaat kijken naar je toekomstplannen en hoe je deze vorm kunt geven. “Het is een mooie tijd om na te denken over jouw plannen, voordat je met de uitvoering ervan gaat beginnen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Mercurius, die op deze dag retrograde gaat lopen, kan bijdragen aan deze toekomstplannen, maar kan ook zorgen voor spanningen in relaties… Wat brengt deze nieuwe maan van december 2023 jou?

Het vooruitzicht op nieuwe toekomstmogelijkheden maken je blij en optimistisch

De invloed van de nieuwe maan

De nieuwe maan in Boogschutter kondigt een nieuwe fase aan. Dit is een mooie periode om iets nieuws te starten. De zon en de maan staan samen in het enthousiaste en optimistische vuurteken Boogschutter. De eigenschappen van de Boogschutter zullen sterker voelbaar en zichtbaar zijn in jouw leven. Deze nieuwe maan zal je door de grote expansiedrang van de Boogschutter stimuleren om iets nieuws te gaan ontdekken en ondernemen. Je kunt open staan voor nieuwe avonturen, meer vrijheid willen in relaties, naar het buitenland gaan of een nieuwe onderneming starten. Het vooruitzicht op nieuwe toekomstmogelijkheden maken je blij en optimistisch! Pas wel op dat je niet te veel overdrijft of te veel in een fantasiewereld verblijft.

Begin met je mooie plannen voor 2024 met jouw Inspirerend leven agenda 2024! Nu met maankalender en maandelijkse astrologische voorspellingen.

Tijdens deze nieuwe maan kunnen er spanningen zijn in relaties, kun je in de war zijn en veel piekeren over hoe het nu verder moet. Dit komt omdat Mercurius op deze dag retrograde gaat lopen. Het aspect met de noordelijke maansknoop kan er wel voor zorgen dat het steeds duidelijker wordt wat jouw lotsbestemming is. Door de verbinding met dwergplaneet Eris kan er een tweedeling ontstaan met mensen om je heen wanneer jij een nieuwe richting op wil gaan.

Dubbele getallen en ascentieklachten

Je kunt door de uitwerking van deze nieuwe maan last hebben van ascentiesymptomen. Deze worden versterkt doordat het getal 7 twee keer in de datum voorkomt (1+3+1+2 – 2+0+2+3). Het getal 7 hoort bij de gevoelige planeet Neptunus. Je kunt je daardoor niet altijd geaard voelen en gevoelig zijn voor de energie van buitenaf. Daarnaast kun je last hebben van slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn, vocht vasthouden, griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, hartkloppingen en duizeligheid. Dit kan een aantal dagen voor en na de nieuwe maan voelbaar zijn.

De eigenschappen van de Boogschutter

De eigenschappen van de Boogschutter worden tijdens deze nieuwe maan versterkt. Een aantal kenmerken zijn: enthousiasme, optimisme, avontuurlijk, toekomstgericht, expansie, filosofisch, reislustig en leergierig. Boogschutters hebben veel interesse in spiritualiteit, andere culturen en religies, waar ze graag met anderen over filosoferen. Ze maken een groei door wanneer ze door studie steeds tot nieuwe inzichten komen. Ook zijn Boogschutters echte wereldverbeteraars, maar hebben weleens de neiging om te overdrijven en willen anderen soms te veel overtuigen van hun visie.

Het waarmaken van hun plannen is soms moeilijk doordat ze onrustig zijn of meerdere pijlen op hun boog hebben staan. Ze kunnen dan te veel projecten in één keer aan willen pakken en meer beloven dan dat ze waar kunnen maken. Maar door hun optimistische kijk laten Boogschutters zich niet zo snel uit het veld slaan, waardoor ze al snel weer nieuwe plannen zullen maken.

Een (spiritueel) leraar willen zijn

De drang om anderen te helpen en een (spiritueel) leraar te zijn kan door de Boogschutter-invloed nu sterker aanwezig zijn en kan je het gevoel hebben dat je de ander wilt “redden”, wanneer iemand last heeft van psychische- of relatieproblemen. Je kan iemand ook te veel willen overtuigen van jouw geloofsovertuiging.

Vraag jezelf af of je iemand daadwerkelijk helpt wanneer hij of zij bijvoorbeeld te veel in een slachtofferrol blijft zitten en zijn of haar problemen niet aanpakt. Ook mag je erop letten dat je jezelf niet te veel opoffert en dat je niet over je grenzen gaat. Burn-outklachten kunnen op de loer liggen!

Dwergplaneet Eris veroorzaakt een tweedeling

Wanneer het blijkt dat de ander nog niet klaar is voor verandering kan er een afstand ontstaan tussen jullie. Dwergplaneet Eris, die een mooi aspect maakt met de nieuwe maan, kan er voor zorgen dat er een tweedeling ontstaat en deze afstand gunstig voor jou uitpakt. Wanneer je je beseft dat je de ander mag gaan loslaten, kan jij je richten op jouw eigen toekomstplannen. Mogelijk wil jij een carrière starten als hulpverlener/coach, jouw rol als hulpverlener voorzetten, jouw werk hierin uitbreiden, jouw werkwijze gaan veranderen of je kennis verdiepen door een opleiding te gaan doen.

Mercurius retrograde

Doordat Mercurius op deze dag voor drie weken retrograde gaat lopen, kan dat betekenen dat er communicatieproblemen zijn, problemen met je computer of telefoon en dat het verkeer vertraging kan oplopen. Je kunt nadenken over je verleden, je ouders en over de eventuele afstand die is ontstaan in contacten.

Ook ga je kijken naar hoe jij je nieuwe toekomst en carrière wilt gaan vormgeven. Misschien wil je werk en reizen of wonen in het buitenland combineren, zodat je meer vrijheid en avontuur kunt creëren in jouw leven. Het kan ook zijn dat jouw plannen nog geen stevige fundering hebben, dat je jouw toekomstplannen te veel geïdealiseerd hebt of dat je nog niet precies weet wat je wil.

Het is mogelijk dat je wil gaan werken aan het hebben van meer zelfvertrouwen of het staan op eigen benen. Je komt in deze periode los van mensen om je heen waarvan je geen steun ervaart. Het is een mooie tijd om na te denken over jouw plannen, voordat je met de uitvoering ervan gaat beginnen. Neem de tijd en maak eventueel een stappenplan. Pas wanneer Mercurius direct gaat lopen op 2 januari zie jij nieuwe toekomstmogelijkheden en kan jij jouw nieuwe plannen gaan vormgeven.

Extra gevoelig

De sterke uitwerking van Neptunus maakt je extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Je gemoedstoestand kan flink fluctueren en je kunt moeite hebben met het begrijpen van je gevoelens. Je weet niet altijd waar dat wat je voelt vandaan komt. Heb je je oude trauma’s uit je verleden wel goed verwerkt? Je kunt hier veel over piekeren en ervan in de war zijn. Het is mogelijk dat je het jezelf verwijt en je schuldig voelt dat je bepaalde issues nog niet hebt aangepakt. De gevoelens die je ervaart hoeven niet per se van jou te zijn, maar van mensen met wie je een energetisch lijntje hebt. Misschien ben jij wel een lichtwerker met mediamieke gaven. Jezelf regelmatig terugtrekken zal helpen om weer bij jezelf te komen.

Wat betekent deze nieuwe maan voor tweelingzielen?

Door het t-vierkant dat de nieuwe maan maakt met Neptunus en de dwergplaneet Juno, die jouw tweelingziel/huwelijkspartner aangeeft, heeft deze nieuwe maan een sterke uitwerking op tweelingzielen. Zij kunnen in de war zijn over welke gevoelens en gedachten van zichzelf zijn en welke van de ander. Energieën lijken in elkaar over te lopen en dat kan voor veel verwarring zorgen.

Wanneer je in een karmische relatie zit, kan jouw partner het gevoel hebben dat je veranderd bent door de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt en dat jullie niet meer bij elkaar passen. Dit kan komen doordat de energie van jou en je tweelingziel zich met elkaar vermengen. Hierdoor kan je de behoefte hebben om je tweelingziel uit een situatie of karmische relatie te halen. Vooral wanneer je ziet dat hij/zij een veel beter leven (met jou) kan hebben. Met jouw optimistische instelling kun je je twin proberen over te halen. Dit wil niet altijd lukken, omdat er veel diepere, emotionele problemen onder schuil kunnen gaan, die ervoor zorgen dat je twin in de situatie blijft zitten waarin hij/zij zit. Dit kan vervolgens het gevoel triggeren bij jouzelf dat je je niet gezien of gehoord voelt en kan je daarover boos zijn. Dit kan leiden tot een (tijdelijke) afstand.

Tussen karmische partners kan er ook afstand komen. Vooral wanneer je je niet meer wil laten domineren wanneer iemand jou klein probeert te houden en jij zelfstandiger wil worden. Je komt los van de situatie om vervolgens met een flinke dosis optimisme met jouw toekomstplannen aan de slag te gaan. Jullie gezamenlijke missie en lotsbestemming kan duidelijker worden.

Lichtreis nieuwe maan in Boogschutter

Voor de nieuwe maan in tweeling geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 13 december 2023. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
  • De maan wordt jouw spirituele gids wanneer je besluit met haar cyclus te werken en er bewust naar te leven.
  • Krijg inzicht en wijsheid van maanexpert Yasmin Boland in 41 video’s.
Bekijk deze cursus

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?