Spiritualiteit

Meditatie: Het ontvangen van tekens van een dierbare overledene

Door Redactie
Meditatie: Het ontvangen van tekens van een dierbare overledene

James van Praagh kan ons vertellen wat tekens betekenen en heeft een buitengewone gave: hij is in staat een burg te slaan tussen deze wereld en de volgende. Hij heeft bijna dertig jaar ervaring als een medium. De volgende meditatie leent zich uitstekend voor het contact maken met en het ontvangen van tekens van een dierbare overledene.

Atmosfeer

James van Praagh: Ik kan onmogelijk aan iedereen in een grote zaal een boodschap doorgeven; daarom heb ik vele meditaties ontworpen die mensen in hun eigen tijd kunnen gebruiken. De regenboogbrugmeditatie.

Zoek een kamer of plekje waar je minstens vijftien minuten niet zult worden gestoord. Zorg dat het een rustige, goed geventileerde ruimte is en dat je in een comfortabele stoel zit, rechtop met je rug tegen de rugleuning. Misschien heb je wat zachte, rustgevende muziek op de achtergrond; het moet iets zijn wat je ervaring niet zal verstoren. Creëer een atmosfeer voor een optimale ontmoeting. Sluit de ramen en zorg dat tv’s, mobieltjes en andere geluidsbronnen die je kunnen afleiden zijn uitgeschakeld. Het is handig om pen en papier naast je te hebben, zodat je eventuele inzichten, boodschappen of tekens die de geest je geeft kunt noteren.

Moeder aarde

Sluit nu je ogen en breng je aandacht naar je lichaam. Geef je rekenschap van elk deel van je lichaam, beginnend bij je hoofd en vervolgens omlaag door de rest – nek, schouders, rug, armen, handen, borst, buik, benen – en eindigend bij je voeten. Richt vervolgens je aandacht op je adem, met één ademhaling tegelijk. Stel je nu een bundel gouden licht voor die vanuit de kosmos, ver, ver boven je hoofd, je lichaam binnengaat. De gouden bundel (of zoals ik het graag mag noemen de ‘Godstraal’) komt bij elke inademing door je kruin je lichaam in.

Terwijl je inademt, stel je je voor dat dit gouden licht je opvult, met elke cel van je lichaam versmelt en elke spier, elk bloedvat en elk orgaan doorstraalt. Geest is licht, en het idee hier is dat je je vibratie zo goed als je kunt naar dat niveau van licht verhoogt. Om dit te doen moet je de zwaardere delen die je inwendig vasthoudt loslaten. Op je uitademing stel je je voor dat donkere energie door je vingertoppen en tenen wegstroomt en teruggaat naar de aarde. Moeder Aarde absorbeert deze donkere energie en transformeert haar in liefde.

Regenboogbrug

Met elke ademtocht vult het gouden licht je op en wordt eventuele oude energie of rommel die je niet langer nodig hebt losgelaten. Na verscheidene reinigende ademhalingen stel je je voor dat het gouden licht je kruin weer verlaat, rondwervelt boven je hoofd en een regenboog van kleuren vormt – rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, indigo en goud. Elke kleur heeft een specifieke energievibratie, dus voel en ervaar de waarde en kenmerken van elke kleur. Na verscheidene minuten van regenboogwerveling zie je de kleuren teruggaan naar de kosmos. Stel je voor dat ze naar een verre ruimte gaan en dat in die ruimte je regenboogkleuren een brug beginnen te vormen. Het is een heel bijzondere brug, gemaakt van jouw eigen regenbooglicht. Creëer ieder detail van de brug, tot en met de ophanging en het soort wegdek. Wanneer de brug begint te schitteren is je creatie af.

Ervaring

Nu begin je je brug op te lopen. Er zou enige mist op de brug kunnen hangen – wandel er gewoon doorheen. Terwijl je je naar het midden van deze schitterende, verlichte brug begeeft, zul je de geesten van de mensen die naar het hogere leven zijn overgegaan voor je zien verschijnen. Ze hebben zich naar jou toe geprojecteerd zodat je een ervaring met hen kunt hebben.

Deze ervaring is reëel. Als je hen gaat omhelzen, voel je hun energie en hun persoonlijkheid. Je kunt zelfs met hen praten en hun vragen stellen. Je zult verrast zijn door wat ze te zeggen hebben, maar oordeel niet. Geniet gewoon van de ervaring en luister met je hart. Misschien vertellen ze je waar je in de toekomst op kunt letten om te weten dat ze om je heen zijn. Misschien kun je hen niet zien, maar wel hun energie voelen. Dat is ook prima. Ontvang de energie, hoe zich die ook aan je voordoet. Misschien wil je opschrijven wat ze met je delen.

Wanneer je je reis hebt voltooid, breng je je aandacht weer naar je voeten en de rest van je lichaam. Beweeg je aandacht van je voeten omhoog door je benen, buik, maag, borst, schouders, nek, rug en dan terug naar je hoofd. Je voelt nu waarschijnlijk een verschil in je lichaam. Misschien merk je dat er iets in je lichaam is veranderd. Deze meditatie is een geweldig gereedschap om lichaam en geest te helen.

Fragment over het ontvangen van tekens uit: Opgroeien in de hemel van James van Praagh uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

Wat gebeurt er als je dood gaat?

Wat gebeurt er als je dood gaat?

Hans Stolp beschrijft in 'Wat gebeurt er als je dood gaat?' de reis door de astrale wereld die na overlijden begint. De gestorvene zal het gevoel krijgen: eindelijk ben ik thuis.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?