Home Astrologie Maandhoroscoop juni: intense energieën en retrograde planeten

Maandhoroscoop juni: intense energieën en retrograde planeten

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop juni

Welkom in de laatste maand van de lente! Ik schreef aan het begin van dit jaar niet voor niets dat 2020 een astrologisch intensief jaar zou worden met veel persoonlijke en maatschappelijke veranderingen. Helaas is juni zo’n maand waarin we dit allen voelen, want in juni nemen de retrograde activiteiten nog meer toe dan in mei. Halverwege de maand juni loopt 60% van de belangrijkste planeten retrograde.

Retrograde planeten

We zijn begonnen met Pluto die op 26 april retrograde ging lopen en daarna volgden op 11 mei Saturnus en op 13 mei Venus, lees hierover mijn uitgebreide uitleg in de maandhoroscoop van mei. 

Op 15 mei ging Jupiter retrograde lopen en vanaf 18 juni loopt Mercurius retrograde. De ervaringen van retrograde planeten zijn voor iedereen anders. Ons levenstempo vertraagt (tijdelijk), en het universum roept ons op om rustiger en nauwkeuriger om te gaan met alles wat we doen. Hoe gaan we met onverwachte veranderingen om? Het vraagt aan ons: wat is wel en wat is niet in balans in jouw leven? Wat moet ik loslaten en waar wil ik mij nog aan vasthouden? Welke nieuwe vorm van zekerheid past bij mij?

Vaak hebben retrograde planeten met bewustwording, persoonlijke groei, rust en innerlijke wijsheid te maken. Denk aan grote kansen op veranderingen, nieuwe plannen om nieuwe zaken te ondernemen, onrust, keuzes maken en grenzen stellen.

Conjunctie met Pluto

In januari dit jaar vond er een conjunctie tussen Pluto en Saturnus plaats en begin april de eerste van de 3 conjuncties tussen Pluto en Jupiter. Nu lopen deze 3 planeten retrograde dus de levensgebieden die voor jou belangrijk zijn, staan nu de komende tijd in het licht.

Word je bewust en accepteer dat niet alles in het leven zo verloopt als je zou willen. Neem de tijd en de ruimte om juist NU zaken los te laten, hierdoor krijg je inzichten en kun je jezelf healen. Misschien komen er in deze periode ook oude emoties naar boven maar geef er ruimte aan. Daarna voel je je vrijer en opgelucht. In de Jaarhoroscoop 2020 heb ik per teken beschreven wat “de bedoeling” is van al deze astrologische verbindingen. Lees nog eens jouw Jaarhoroscoop 2020.

Volle maaneclips

Op 5 juni is er de volle maaneclips in Boogschutter, maar de invloed van een eclips voel je een groot deel van de maand juni. En op 21 juni, wanneer de zon en de nieuwe maan in Kreeft lopen, vindt er ook nog eens een solareclips, ofwel zonsverduistering, plaats!

Met al deze intense astrologische gebeurtenissen is het heel belangrijk dat je deze maand van tijd tot tijd ècht ontspant op een manier die het beste bij jou past. Ga, als het mooi weer is, lopen langs het strand, of doe meditatieoefeningen. Ga op een mooie zomeravond naar een plek in de natuur met vrij uitzicht over zee, heide of weilanden en geniet van een mooie zonsondergang en doe een favoriete yoga oefening of mediteer om zo de energie van dit speciale kosmisch gebeuren te ervaren en toe te laten. Zo komen verborgen stukken in jezelf naar boven om eventueel los te laten. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe energie en bewustzijn.

Ik beschrijf per teken wat deze belangrijke periode voor invloed op jou heeft

RAM
Lieve Ram, dit wordt geen makkelijke maand voor je, omdat jij normaal gesproken vol actie, daadkracht en energie zit en die wordt deze maand vertraagd bij jou. Misschien is het ook een manier om te leren meer geduld te hebben. Dat is niet altijd even leuk, maar het kan jou wel verder helpen! Neem de tijd om zaken af te maken, doe het niet te snel en let meer op details!
Jouw maaneclips op 5 juni heeft een sterke invloed op je. Misschien zat je vol plannen voor de toekomst om te gaan reizen of nieuwe cursussen te gaan volgen, maar ook dat staat in juni “op een lager pitje”. Omdat je even een stapje moet terug doen, is het juist een mooie periode om te werken aan je innerlijke ontwikkeling en plannen te maken om je kennis en wijsheid meer met anderen te delen.

STIER
Er gebeurt veel bij jou deze maand en er kunnen veranderingen zijn op het gebied van financiën, geld van anderen (bijvoorbeeld erfenissen), en verzekeringsuitkeringen. Maar ook op het psychologische vlak kun je, door alles wat er in de wereld gebeurt, dieper willen nadenken over de “dood’. Wat is de dood? Misschien ontmoet je mensen die een “bijna dood ervaring” hebben (gehad) of wil je erover lezen. Een prachtig boek is Eindeloos Bewustzijn van Pim van Lommel. Hij beschrijft uitgebreid de gedachte dat er goede redenen zijn om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden.
Doordat de eclips van 5 juni ook behoorlijk sterk is, voel je al een tijdje dat je bezig bent met een persoonlijke transformatie. Dat kan ermee te maken hebben dat je je aan het ontwikkelen bent op het spirituele vlak.

TWEELINGEN
Lieve Tweelingen, welkom in juni en gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooi moment om je persoonlijke Tweelingen Jaarhoroscoop 2020-2021 te laten maken.

Aan het begin van 2020 gaf ik aan dat je dit jaar aan de slag moet om oude wonden uit het verleden te helen. Geen gemakkelijk proces, maar heb je de tijd genomen om dit proces aan te gaan? Saturnus, Jupiter en Pluto geven jou de behoefte om steeds meer de regie van je leven in eigen hand te nemen. Laat je niet teveel beïnvloeden door anderen en neem het heft in handen! Creëer je eigen leven waarin jij je prettig voelt.

De maaneclips van 5 juni heeft invloed op jouw relatie: die kan op de proef worden gesteld. Oude ergernissen, die je misschien een tijd onderdrukt hebt, komen nu boven. Probeer dit op te lossen en als je relatie op dit moment niet solide is, wacht dan met het nemen van een besluit want Venus loopt tot en met 25 juni retrograde en dat is geen goede periode om besluiten te nemen betreffende je relatie.

KREEFT
Lieve vroege Kreeft, welkom in juni en alvast gefeliciteerd met je verjaardag. Een mooi moment om je persoonlijke Kreeft Jaarhoroscoop 2020-2021 te laten maken.

De retrograde planeten zijn jou steeds meer bewust aan het maken van wat je nu precies zoekt in een relatie. Kreeft wil graag zorgen voor anderen maar er komen steeds meer momenten dat je ook voor jezelf gaat zorgen. Soms zoeken we de “schuld” bij de ander, maar jij bent degene die ook moet veranderen. Deze drie planeten willen dat je meer in je kracht gaat staan. Wees niet bang om dit proces aan te gaan. Juni is een goede maand om deze veranderingen ook echt aan te brengen die je nodig hebt voor jouw geluk. De komende maanden ga je eraan werken om je eigen behoeften in balans te brengen met die van de ander(en). Een goede balans tussen afhankelijk en onafhankelijk zijn.

De maaneclips van 5 juni heeft invloed op je werk en werkomstandigheden maar ook op je gezondheid. Maak je daar niet teveel zorgen over.

LEEUW
Tot nu toe zijn er misschien al veranderingen op je werk, maar dat kan ook in de loop van de komende maanden gebeuren. Er liggen dit jaar heel veel mogelijkheden en uitdagingen voor je in het verschiet. Als je hier nog niet mee bezig bent geweest dan wordt het nu de te tijd van DOEN. Let er wel op: deze maand verloopt het allemaal wat rustiger. Alles op het gebied van je werk en carrière is even onduidelijk, alleen de tijd kan hier meer helderheid in brengen. Geef niet op, want de positieve flow ligt dit jaar echt op dit gebied.

Op 5 juni en de rest van de maand voel je invloed van de maaneclips. Wat betekent dat voor jou? Je ervaart je eigen leiderschap en wilskracht om je prettig te voelen. Als je geen relatie hebt dan ben je “in” voor een amoureus avontuur. Maar je kunt ook nadenken over het krijgen van kinderen of bezig willen zijn met kinderen.

MAAGD
Hoe zit het met jouw creativiteit? Begin dit jaar had je misschien wel veel plannen om nieuwe dingen te ondernemen en is daar iets van terecht gekomen? Laat jij je beïnvloeden door de omstandigheden die er nu zijn? Toch is dit het jaar om de eerste stappen te zetten naar een “nieuwe Maagd”. Meer die dingen doen die jou vreugde geven en waar je van geniet zonder kritisch te zijn op jezelf. Het is dit jaar de bedoeling dat je een andere kijk krijgt op het leven, dat je minder kritisch en perfectionistisch bent, dat je dingen los leert laten en zachter voor jezelf bent. Blijf vooral goed op je gezondheid letten, zorg voor voldoende rust en ontspanning.

De maaneclips van 5 juni heeft invloed op jouw gezin of familie. Het lijkt alsof relaties wat kwetsbaarder zijn en misschien dat een familielid van je een moeilijke fase doormaakt.

WEEGSCHAAL
Begin dit jaar was de invloed van Saturnus, Jupiter en Pluto voelbaar op je “thuis”. Je huis, je gezin en familie zijn al een tijd heel belangrijk voor je. In het verleden heb je wel eens moeite gehad om je ware gevoelens te uiten maar je krijgt steeds meer “moed” om aan te geven wat JIJ wilt en wat voor JOU belangrijk is. Mocht je het nog steeds moeilijk vinden, dan is mijn advies om het eerst voor jezelf op te schrijven. Ik heb jarenlang trainingen gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en jezelf meer in je kracht zetten. Dit was één van mijn adviezen waar men veel aan had. Daarnaast is het belangrijk dat je leert vanuit de “feiten” te communiceren en niet van gevoel of emotie. Ik coach nog steeds veel klanten op dit gebied!

SCHORPIOEN
De belangrijkste invloed op jou zijn de retrograde planeten Venus, Jupiter en Pluto. Pluto is voor jou een belangrijke planeet, want zowel de betekenis van Pluto als van Schorpioen heeft de eigenschap van scherpzinnigheid, op zoek zijn naar diepgang en wat er aan de oppervlakte leeft. Dat brengt jou vaak veel psychologische kennis op. Nu Pluto retrograde loopt, kun je juist meer bezig zijn met jouw soms intense emoties. Doe vooral zo nu en dan een stapje terug om deze emoties op een rustige manier te verwerken. Het is goed om deze maand te gebruiken om je doelstellingen onder de loep te nemen, te evalueren en te kijken wat je kunt veranderen en verbeteren. Het is belangrijk dat je enige helderheid in je hoofd krijgt om de juiste beslissingen te nemen. Dan kun je later dit jaar wanneer de meeste planeten weer direct gaan lopen met grote kracht vooruit.

BOOGSCHUTTER
De maansverduistering van 5 juni in Boogschutter heeft een groot effect op jou deze maand. Zeker rond deze datum is het goed om je te bezinnen op alles wat je de afgelopen tijd hebt gedaan en ervaren. Ga aan de slag met het inzicht krijgen in jouw blokkades en probeer ze los te laten. Ook negatieve gedachten en overtuigingen komen bij je langs: probeer hier afstand van te nemen. Zoals Eckhart Tolle dat zo mooi omschrijft: “De meeste mensen zijn in de greep van de EGO gedachten, zij identificeren zich met hun verstand en laten hun leven door dit verstand leiden”.

Word je hiervan bewust. Vaak hebben retrograde planeten met bewustwording, persoonlijke groei, rust en innerlijke wijsheid te maken. Grote kansen op veranderingen, nieuwe plannen om nieuwe zaken te ondernemen, onrust, keuzes maken en grenzen stellen.

STEENBOK
Je voelt je prettig wanneer je iets bereikt in het leven: een goede en verantwoordelijke maatschappelijke positie. Je hebt de neiging om altijd door te gaan tot jij je gestelde doel(en) hebt bereikt. Een Steenbok heeft vaak het gevoel het allemaal alleen te moeten doen, en denkt geen hulp nodig te hebben, maar je gaat je steeds meer realiseren dat je dit wilt veranderen. Aan het begin van dit jaar heeft de Saturnus Pluto conjunctie jou bewust gemaakt dat je bezig bent met een innerlijke verandering. Je hebt misschien meer innerlijk zelfvertrouwen gekregen en geleerd om ook los te laten.

De maaneclips van 5 juni loopt door jouw huis van spiritualiteit. Je bent dus niet alleen bezig met een “verstandelijke” verandering maar ook op het spirituele gebied: voelen wie je wilt zijn in plaats van wat je wilt doen. Als je je klem voelt in de keuzes die je maakt, zit het niet goed. Het zijn alsnog de keuzes die jij maakt, ook al voelt het soms niet zo. Luister naar je intuïtie, het zal je veel brengen!

WATERMAN
Dit is een goede maand om beslissingen te nemen. Het zijn geen gemakkelijke beslissingen maar na een besluit voel je je meteen opgelucht en weet je dat je het juiste hebt gedaan. Zeker omdat veel planeten retrograde lopen, creëer je voor jezelf de tijd en de mogelijkheden om te kiezen wat je werkelijk wilt. Saturnus en Pluto geven jou de behoefte om op een andere manier in het leven te staan. Natuurlijk luister jij als Waterman naar je eigen originele gedachten en ideeën, maar er komt een nieuwe dimensie bij. Je gaat steeds meer aandacht geven aan jouw innerlijk weten en wijsheid. Je volgt niet alleen je gezonde verstand maar ook je intuïtie.

De invloed van de maaneclips op 5 juni heeft te maken met jouw vriendschappen. Je gaat nieuwe mensen ontmoeten en laat andere vriendschappen los die niet meer bij jou passen.

VISSEN
Deze maand draait het om JOU! Je trekt er weer op uit, spreekt af met dierbare vrienden en je bent doelgericht bezig om jouw “hopes and dreams” waar te maken. Er komen mooie mogelijkheden op je pad en jouw talent valt op, zeker nu de maaneclips van 5 juni invloed heeft op jouw werk en carrière. Deze eclips heeft een groot effect op jou, dus doe het rustig aan. Er kunnen veranderingen op je werk komen die beantwoorden aan jouw ambitie. Alles wat niet meer bijdraagt aan je carrière laat je vallen, je neemt de goede beslissingen, je bent helder van geest en formuleert voor jezelf de juiste doelen. Je voelt je op je gemak op je werk. Je focust je op een “natuurlijke manier” op de juiste dingen en het is fijn dat je support hebt van je gezin of familie.

Heb je interesse in een persoonlijke jaarhoroscoop 2020-2021?

Een gelukkig leven begint met het accepteren van jezelf en de realisatie dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en het is jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten. Een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten.

Een consult duurt ruim 90 minuten en je bent welkom in mijn praktijk in Laren maar het consult kan ook via Skype.
Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw zowel je geboortehoroscoop als je jaarhoroscoop te maken. Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider.

irmavanderwijk@gmail.com

Leave a Comment