Home Astrologie Is jouw kind een Kreeft? (22 juni – 22 juli)

Is jouw kind een Kreeft? (22 juni – 22 juli)

Door Irma van der Wijk
kreeft

Jouw kind is een Kreeft wanneer hij of zij tussen 22 juni en 22 juli jarig is.

Kinderen die Kreeft zijn hebben veel behoefte aan warmte, liefde, zorg en goede opvang. Ze vinden het heerlijk als ze geknuffeld worden en bij jou op schoot kunnen zitten. Ze zijn gevoelig en hebben daarom veel geborgenheid en veiligheid nodig. Bovendien voelen ze zich het prettigst in een vertrouwde omgeving en een Kreeft heeft zijn of haar moeder nodig om zich veilig te voelen. Een stabiele relatie met de moeder is belangrijk. Dat kan betekenen dat jouw zoon of dochter moeite heeft met bijvoorbeeld steeds wisselende oppassen, omdat het een tijdje duurt voordat ze iemand anders vertrouwen.

Gevoelig en emotioneel

Kreeften zijn gevoelig en emotioneel en hebben aansporing nodig om op eigen benen te staan. Het duurt dus ook langer voordat jouw kind de kinderlijke afhankelijkheidsfase ontgroeid is.

Jouw kind staat open voor emoties uit de omgeving en voelt zich gevoelsmatig betrokken met alles en iedereen om zich heen. Een kind dat kreeft is, heeft moeite om onderscheid te maken tussen de eigen gevoelens en die van iemand anders. Dus als er ruzie in het gezin is, dan zal jouw kind daaronder “lijden”.

Om als kind gelukkig te zijn, is het voor jouw zoon of dochter belangrijk dat de ouders hun problemen zoveel mogelijk buiten hem of haar oplossen. Hoe gelukkiger de ouders zijn, hoe gelukkiger jouw kind.

Ouders van een Kreeft doen er goed aan om duidelijk te zeggen wat ze denken en voelen en erop te wijzen dat hun gevoelens die van hen zijn en niet van hun kind. Ook wil een kind dat Kreeft is zich gewaardeerd voelen. Geef ze dus zo nu een dan een complimentje.

Diep gevoelsleven

Een Kreeft heeft een diep innerlijk gevoelsleven en is niet altijd in staat om de gevoelens in woorden uit te drukken. Dus als ze kleiner zijn,  lachen of huilen ze om hun emoties te uiten. En als ze zich niet prettig voelen, dan doet een liefdevolle omhelzing veel. Ze hebben nu eenmaal veel tederheid nodig, maar kunnen ook veel liefde en warmte geven.

Als ze de buitenwereld “eng” vinden, dan kunnen ze zich terugtrekken in hun eigen fantasiewereld en willen dan zo weinig mogelijk opvallen. Ook kan jouw kind gaan huilen en schreeuwen en dat is een oprechte roep om aandacht! Dus geef ze aandacht en liefde. Zo kan jouw gevoelige kind uitgroeien tot een vrolijke, fijngevoelige en zorgzame volwassene, die veel levensenergie en warmte kan geven aan zijn of haar omgeving.

Geschreven door Astroloog Irma van der Wijk

Lees ook deze artikelen:

Wil meer weten over het sterrenbeeld van je kind?

leven met de sterrenIn het moment van geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Leave a Comment