Feng Shui

Energetisch reinigen van je huis: zo haal je negatieve energieën weg

Door Sanne van Dort
Energetisch reinigen van je huis: zo haal je negatieve energieën weg

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een frisse start? Of wil je bewust een nare periode afsluiten en nu echt die negatieve zaken uit het verleden achter je laten? Een goed begin is dan om je huis energetisch te gaan reinigen. Wist je dat elke ruimte energie opneemt? Deze energie kan positief zijn, maar ook donker en zwaar. Maak korte metten met alle negatieve energieën uit het verleden die in je huis zijn blijven hangen. Door je huis energetisch te reinigen, verwijder je zulke energie en ontstaat ruimte voor nieuwe, fijne energie.

Zo haal je negatieve energieën weg

Stap 1: ruim het ‘aardse vuil’ op

Begin met een grote schoonmaak: afstoffen, poetsen, opruimen en ontspullen. Wanneer je overal rommel hebt liggen, je kasten uitpuilen en niets een vaste plek heeft dan zorgt dat voor onrust. Schoonmaken en ontspullen brengt orde in de chaos, geeft overzicht en werkt helend. Wist je dat onderzoek zelfs heeft uitgewezen dat rommel en slechte nachtrust gerelateerd zijn? Met name het laten ophopen van fysieke rommel en prullaria leidt tot een slechtere nachtrust. De eerste stap voor een frisse start is dus zorgen voor een opgeruimd en schoon huis.

Stap 2: je huis energetisch reinigen

Negatieve energieën van jezelf, huisgenoten of zelfs vorige bewoners kunnen in je huis zijn blijven hangen en zich hebben opgehoopt. Juist omdat je in je eigen huis helemaal jezelf bent en op je kwetsbaarst, kunnen die negatieve energieën juist in je eigen huis makkelijker vat op je krijgen. Zeker als je hier gevoelig voor bent, bijvoorbeeld omdat je hoogsensitief bent. Zonder dat je het door hebt kun je door deze zware energieën je somber, lusteloos, angstig of boos gaan voelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze donkere energieën te verdrijven. Reinig je huis energetisch zodat je woonomgeving weer prettig en licht gaat aanvoelen.

Hoe kun je je huis energetisch reinigen?

Er is niet één juiste manier om je huis energetisch te reinigen. Kies vooral voor een manier die bij jou past en die goed voelt. Welke manier je ook kiest, onthoud dat het vooral gaat om de intentie. Om je intentie extra kracht bij te zetten kun je vooraf mediteren en je visualiseren dat je huis wordt gereinigd door een wit licht. Wat je ook kunt doen om je intentie meer kracht bij te zetten is tijdens het reinigingsproces in elke kamer een mantra uitspreken. Je kunt dan denken aan een van onderstaande mantra’s:

  • Ik laat alle negatieve energieën uit het verleden los. Ze mogen nu dit huis verlaten.
  • Ik reinig mijn huis van alle negatieve energieën.
  • Laat alle donkere energieën nu wegvloeien zodat lichte energieën mijn huis weer binnen kunnen stromen.

Werk in huis van boven, naar beneden en vergeet vooral de hoeken van de kamers niet. In de hoeken hopen negatieve energieën zich het meest op. Zet je ramen en deuren open tijdens het reinigingsproces zodat alle negatieve energieën makkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden. Werk vervolgens in de richting van een open raam of deur.

Optie 1. Je huis reinigen met kristallen

Kristallen zijn krachtige hulpbronnen voor het energetisch reinigen van je huis. Zorg wel eerst dat je edelsteen zelf goed gereinigd is zodat het de negatieve energieën makkelijk kan opnemen. Geef vervolgens je edelsteen de juiste intentie mee. Neem de steen in je handen en vertel hem zijn functie. In principe zijn alle kristallen geschikt om energetisch schoon te maken, maar bergkristal is de sterkste cleaner.

Na het reinigen van je huis kun je een bergkristal, amethist en rozenkwarts in de ruimte plaatsen. Deze drie stenen vormen samen de ‘gouden driehoek’. De gouden driehoek dankt haar naam aan de complete energie die deze drie stenen samen hebben: liefde, inzicht, balans en harmonie. Door deze combinatie aan edelstenen in een driehoek te plaatsen, versterken ze elkaars krachten. Er ontstaat een stroom van positieve energie en de stenen helpen de duistere energieën verdrijven.

Optie 2: Je huis reinigen met zout

Zout staat bekent om zijn vermogen om te absorberen. Laat het zout voor je werken en alle negatieve energie in de kamer absorberen. De makkelijkste manier om dit te doen is door een schaaltje Himalaya zout of natuurlijk zeezout in alle hoeken van de kamer neer te zetten. Gooi het zout na maximaal 24 uur weg, want na een tijdje verliest het zout zijn zuiverheid. Spoel het door het toilet.

Optie 3: Je huis reinigen met wierook, salie of palo santo

Met behulp van de rook van wierook, salie of heilig hout (palo santo), kun je negatieve energie verdrijven rondom personen en leefruimtes. Je kunt dit zogenoemde smudgen zelf kunt doen met een kant-en-klare stick gemaakt van salieblaadjes. Maar omdat niet iedereen de geur van salie een fijne geur vindt, kun je even goed heilig hout of wierook branden. Fijne wierook voor dit ritueel is bijvoorbeeld wierook zuiveringshout. Loop met de wierook of het heilig hout door het huis zoals eerder omschreven. Doe dit wel veilig met de wierook of het heilig hout in bijvoorbeeld een vuurvaste schaal.

Optie 4: Je huis reinigen met geluid en vibratie

Klap in iedere hoek van elke ruimte hard in je handen met de intentie negatieve energie naar buiten te verdrijven. Je kunt dit ook doen met een klankschaal.

Laat de positieve energie weer door je huis stromen

Deze manieren zorgen er allemaal voor dat negatieve energie die zijn weg naar buiten niet heeft kunnen vinden, je huis nu eindelijk zal verlaten. Als je dit ritueel regelmatig herhaalt zorg je er tevens voor dat de energie blijft stromen, niet stagneert en niet donker wordt. Zo blijft je huis een fijne plek waar je heerlijk kunt opladen en ontspannen.

Wil je graag meer weten over positieve energie in huis of hoe je je huis op spirituele wijze kunt inrichten? Neem dan eens een kijkje op de website van Blooming Home.

Graag wens ik je een heerlijke woonplek toe vol positieve energie!

Lieve groet,
Sanne van Dort

Boekentip: De geheimen van space clearing

Leer alles over energetische reiniging van je huis met De geheimen van space clearing van Denise Linn. In dit boek leer je de kunst van het reinigen en harmoniseren van de energie in een ruimte. In dit boek leer je niet hoe je geesten kunt bevrijden maar je leert wel hoe je energieën kunt opruimen die gewoonlijk voor geesten worden aangezien (zoals de energieën in dit artikel!).

Bestel jouw exemplaar met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reactie
  1. Rita 18 januari 2020 - 08:14
    Reply

    Boeiend !

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding