Liefde & Relaties

Als liefde pijn doet …

Door Sari van der Spaan
Als liefde pijn doet …

Vele boeken zijn er over geschreven, vele heb ik er gelezen, altijd een innerlijke honger naar het weten. Wanneer weet je dat het echte liefde is die zich aan jou heeft getoond? Het thema ‘liefde’ heeft mij altijd verwonderd. Wat is liefde? Hoe voelt echte liefde? Als het om liefde ging, was er in mijn geval vooral pijn en angst. Mijn lijf verkrampte letterlijk. In mijn jonge leven was liefde, gezien worden in wie je bent en je behoefte, niet echt aanwezig op de manier zoals ik het nodig had. Het onderzoeken van liefde was voor mij een interessante ontdekkingsreis.

Je pijn zichtbaar maken

Het zou zomaar kunnen dat jouw behoefte aan liefde zichtbaar gaat worden in de liefdesrelaties en het type man waartoe jij je aangetrokken voelt. De relaties die je aangaat vanuit deze behoefte kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Je zult je misschien steeds aanpassen aan je partner, graag “goed gevonden” willen worden en behoefte hebben aan aandacht en complimentjes. De eerder opgedane wonden uit je jonge leven zullen geraakt en opnieuw geopend worden. Vaak is er in de relatie sprake van jaloezie, onrust, trekken en duwen, manipuleren en kleineren. Zet jij je partner bewust of onbewust op een heel hoog voetstuk? Zie je alleen maar het goede in hem? Ben jij de mooie, sterke vrouw die zich steeds weer aanpast aan hem en voel je intussen de pijn en de leegte in jezelf meer en meer?

Breekpunt

Het kan uiteindelijk zijn dat je langzaam afbreekt, dat je niet meer op deze manier verder kunt omdat er gewoon teveel pijn, verdriet en stress is in je lijf en in jullie relatie is. De mannen in mijn leven hadden zelf behoorlijke beschadigingen opgelopen. Ze waren alcoholist, asperger en narcist. Tja, ik wilde (onbewust) tot het uiterste gaan en brak tenslotte aan de pijn en de stress. Nu wist ik dat deze manier van liefde niet was wat ik uiteindelijk wilde ervaren. Wel ontdekte ik dat juist deze relaties ook “in liefde waren” en de pijn in mij hadden blootgelegd.

De weg van zelf-genezing

Stop met het voeden van je pijnlichaam en je wonden. Maak een begin met aandacht te geven aan je mooie zelf, je hart en ziel. Het “helende” van afbreken is dat jij ervoor kunt kiezen jezelf weer vanaf de bodem op te bouwen. Je metselt als het ware een nieuwe fundering vanuit liefde, vertrouwen en veiligheid. Begin met aandacht geven aan je chakra’s. Als je met liefde loslaat is de pijn veel minder, laat alles door je heen stromen zonder mee te gaan in het drama.

Emotionele vrijheid is het cadeau

Je eerste chakra is de basis en bevind zich onderaan je stuit. Deze is prachtig helder rood en staat voor je veilig voelen, je plek innemen op de aarde. Je bent wakker en aanwezig. Het tweede chakra in je onderbuik is fris oranje en staat voor verwerking en flexibiliteit. Het derde chakra, ter hoogte van je maag, is zonnig geel en staat voor warmte en verbinding. De vierde chakra bevindt zich tussen je borstbeen, is lentegroen en geeft je zachtheid en liefde. Het vijfde chakra ter hoogte van je keel heeft de kleur hemelsblauw en geeft je rust en de mogelijkheid tot zelfexpressie zodat jij jezelf goed kunt uiten. Het zesde chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen, is helder paars en staat voor focus en helderheid. Het zevende chakra vind je boven op je kruin. De kleur is stralend wit voor inspiratie en dromen.

Ben jij je eigen rots is de branding?

Maak je rugzak leeg, vergeef jezelf, vergeef de ander. Als jij klaar bent om verandering aan te gaan, emotioneel vrij en volwassen bent en je niet langer slachtoffer voelt dan ben je klaar voor echte liefde zoals liefde is bedoeld. Pas dan ervaar je liefde in al haar facetten, los van nodig hebben, los van “moeten” en afhankelijkheid.

Niet langer nodig hebben maar liefhebben

De liefde stroomt moeiteloos, in jou en in de ander. Jullie vinden elkaar en er zal verbinding zijn, geduld en respect voor elkaar. Je doet dingen voor de ander niet omdat het moet of vanuit “goed gevonden worden”, want je bent al helemaal oké zoals je bent. De dingen die je doet zijn vanuit oprechtheid, gewoon omdat het zo fijn is om te doen. Je bent vrij en toch in verbinding. Jullie gunnen elkaar ruimte. Er is geen jaloezie, wel vertrouwen.

Jullie stromen samen en ook los van elkaar, genieten van de momenten samen bij alles wat jullie doen. Er zijn geen oordelen, wel begrip. Geen pijn, wel oprechte emoties. Geen medelijden, wel compassie. Liefde komt vanzelf en zal je vinden op een manier die je niet kunt bedenken. Ze weet ons altijd te bereiken als we er klaar voor zijn.

Gun jezelf liefde

Eerder schreef ik over de kracht van je chakra’s. Als deze in balans zijn, sta je fijn en zelfverzekerd in het leven. Je hoeft het transformatieproces niet alleen te doen. Als je hulp nodig hebt, vraag dan hulp. Ga op zoek naar dat wat bij jou past. Regelmatig geven wij workshops om jou te helpen om je goed in je lijf te voelen. Kijk voor meer informatie op Sarivanderspaan. Deze workshops zijn er voor iedereen ook voor jou.

Love to love yourself so you can give love to the world.

Alle liefs gewenst, Sari x

Meesterschap in liefde

Meesterschap in liefde

In Meesterschap in Liefde laat Don Miguel Ruiz ons zien hoe onze op angst gebaseerde overtuigingen en ideeën onze liefde ondermijnen en veel ellende en drama in onze relaties veroorzaken. Aan de hand van levendige waargebeurde verhalen beschrijft Ruiz hoe we onze emotionele wonden kunnen helen en de vrijheid en vreugde in ons leven kunnen herstellen, die we van nature in ons hebben. Zo krijgen we de speelsheid terug die van vitaal belang is voor liefdevolle relaties.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?