Spiritualiteit

Keelchakra: reinig en zuiver je emoties om je eigen wonden uit het verleden te helen

Door Sari van der Spaan
Keelchakra: reinig en zuiver je emoties om je eigen wonden uit het verleden te helen

Chakra’s kun je zien als bloemen. Ze komen tot bloei onder de juiste omstandigheden. Je kunt de bloei niet forceren of afdwingen. Je kunt wel het zaadje planten op een mooie plek en er goed voor zorgen. Je geeft haar voldoende water, voeding, zonlicht en mest. Zie hoe ze groeit en op een mooie dag is daar opeens de knop die prachtig is geopend en onder de juiste omstandigheden kan ze zich vermeerderen en keer op keer opnieuw stralen. Omarm jouw groeiproces en kom tot volle bloei.

Je keelchakra staat voor: zuivering, reiniging, spirituele macht, hogere zelf en respect. De kleur is diep blauw.

Keelchakra: Ik spreek!

Met woorden kunnen we onze binnenwereld kenbaar maken naar buiten. Bewustzijn van je denken en het uiten van je woorden heb je daarvoor nodig. Persoonlijk heb ik vroeger vaak moeten horen dat schelden geen pijn doet. Mag ik jou vertellen dat schelden zoveel meer wonden maakt dan je zou denken, diepe wonden! Woorden kunnen voelen als zweepslagen. Ben jij je daarvan bewust? Spreek je liefdevol uit en je zult ervaren dat je jouw eigen wonden uit het verleden kunt helen in het hier en nu.

Het keelchakra sluit bij verdriet en niet geuite gevoelens van angst of woede en door emotioneel of lichamelijk misbruik. Het chakra komt in gevaar bij roken, drugs, drinken of overmatig eten. Er bestaat dan een kans dat de energie niet langer goed kan doorstromen naar de bovenste chakra’s. We voelen ons dan ontworteld, doelloos en eenzaam omdat we de verbinding met ons hogere zelf ernstig hebben verstoord of geheel zijn kwijtgeraakt.

Het keelchakra wordt ook wel de toegangspoort naar een hogere spirituele macht genoemd.

Keelchakra in balans:

Ik leef mijn waarheid en spreek mijn behoeften en verlangens uit met respect voor mezelf en de ander. Ik luister en kan mij liefdevol uiten. Ik spreek mijn innerlijke gevoelens uit en ben in verbinding met mijn creativiteit. Communicatie gaat van binnen naar buiten en je spreekt oprecht uit wat er in je omgaat. Je ben authentiek en spreekt vanuit liefde, vrede en vreugde.

Keelchakra uit balans:

Je roddelt, hebt slikproblemen of je slikt teveel van anderen uit angst dat je hen pijn doet of om afgewezen te worden. Je kunt schildklierproblemen krijgen. Je durft niet goed voor jezelf op te komen en bent vaak verlegen en terughoudend in contact. Ook is het dan moeilijk voor jou om je grenzen aan te geven.

De energie in je keelchakra weer laten stromen

Misschien mocht jij als kind niet praten en moest jij je mond houden. We houden stil omdat we niet hebben geleerd om onszelf te uiten. Soms denken we dat het beter is om ons stil te houden, omdat er angst is om iemand te kwetsen of boos te maken met als gevolg dat je overprikkeld raakt. Praten is zilver, zwijgen is goud, hoe pijnlijk…. Jezelf open en liefdevol uiten is nodig om de energie in je keelchakra te laten stromen. Durf eerlijk te zijn over je gevoel, je pijn, je verlangens en behoeften. Oefen “het uiten van je binnenwereld” met mensen die je vertrouwd.

‘Afwijzing van een ander is beter dan afwijzing van jezelf en je eigen gevoelens verloochenen.’

Hoe kun jij jezelf helpen?

Zelfexpressie en communicatie horen bij het vijfde chakra. Draag een blauwe sjaal of das, eet blauwe bessen. Maak de klank Hammm om je keelchakra te openen of zing lekker mee met je favoriete muziek.

Oefening 1:

De nek is buitengewoon gevoelig voor spanning en stijfheid. Je kunt je nek losmaken door rustig en behoedzaam je nek te draaien van links naar rechts en van voor naar achter.

Oefening 2:

Ga liggen op je rug, til je hoofd op en kijk naar je voeten.

Affirmaties

Ik spreek mij moeiteloos uit. Ik kan mijn grenzen duidelijk en helder aangeven, volwassen communicatie gaat mij moeiteloos af.

Ik ben creatief en talentvol

Pluk de dag 🙂

Namasté XXX | Sari van der Spaan

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen van Lisa Erickson is een praktisch doe-boek. Leer hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reacties
 1. Erica Makkink 21 april 2019 - 07:23
  Reply

  Dank je wel!E

 2. Rudolf 21 april 2019 - 09:40
  Reply

  Mooi geschreven Sari! Het keelchakra in balans brengen doet me denken aan de eerste van de vier inzichten van Don Miguel Ruiz: Wees onberispelijk in je woorden. Deze Tolteekse wijsheid betekent dat als je spreekt je dat doet met liefde en compassie. De woorden zorgen dan als vanzelf voor een liefdevolle verbinding met jezelf en met je omgeving. De andere drie wijsheden zijn overigens Vat niets persoonlijk op, Ga niet uit van veronderstellingen en Doe altijd je best. Het Tolteekse recept om een gelukkig en vrij mens te worden. Namaste ❤️

 3. Saskia Cremers 23 april 2019 - 06:58
  Reply

  Dankjewel.

 4. Sari van der Spaan 25 april 2019 - 06:47
  Reply

  Dank je wel Rudolf voor het delen van deze vier mooie inzichten. Warme groet, Sari

 5. Bastiaan 26 april 2019 - 15:52
  Reply

  Mooi en zo waar, helemaal zuiver en vanuit jezelf liefdevol spreken en expressie geven aan je zijn ✨

 6. Annie 26 december 2021 - 10:16
  Reply

  Prachtig

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?