Spiritualiteit

Welk kleur zie jij tijdens een meditatie? (+kleurenbetekenis)

Door Anne-Lies
Welk kleur zie jij tijdens een meditatie? (+kleurenbetekenis)

“De laatste maanden geniet ik meer en meer van de meditaties die ik doe. Ze brengen me rust, tijd voor mezelf en na de meditatie heb ik de ene na de andere mooie ingeving, echt volle Bloei! Rijk aan inspiratie en mijn hartslag is zachter. Maar er is iets heel bijzonders aan de hand, Anne-Lies”, zo vertelde mijn studente. “Ik wil je graag een vraag stellen.”

Meestal als mensen ergens een vraag over stellen dan speelt dat bij meerdere vandaar dat ik dit artikel graag schrijf en het met je deel.

Zie jij kleuren aan de binnenkant van je ogen?

Mediteer jij al? Met regelmaat momenten voor jezelf nemen zodat je je even helemaal afsluit voor de buitenwereld? Een adempauze nemen omdat je dan bewuster leeft? En zo ja zie je daar ook kleuren bij? Dat is niet bij iedereen vanzelfsprekend maar bij vele van ons wel het geval. Let de volgende keer eens op of de beelden kleur hebben.

De betekenis van kleur voor zelfvertrouwen

Kleuren hebben namelijk een betekenis en zijn als het ware een communicatiemiddel. Ze zijn geweldig in het slaan van een brug van je hoofd naar je hart en weer terug. Alle kleuren in je meditatie zouden je zomaar extra informatie kunnen geven. Inspiratie om je dag mee te beginnen. Want wat als er nou steeds geel aan de binnenkant van je gesloten ogen verschijnt? Geel de kleur van positiviteit, focus en de helpende hand bij weten wat je wilt. Hoe fijn is dat?

Verdiep je in de kleur van de meditatie en je zult verbaasd zijn over de gelijkenis van wat de betekenis je brengt. En door die kleur te activeren sta je nog beter in contact met de waarde in jezelf. Kleurkennis is zelfkennis dus laten we eens kijken naar de kleuren die bij jou opploppen. Bij deze een paar kenmerken om je op weg te helpen.

Welke kleur zie jij tijdens het mediteren?

Is het goud?

Misschien is extra bescherming en wijsheid wel heel fijn in je dag. Het eerste voor jezelf om goed in je vel te zitten en niet zomaar al je energie weg te geven. En de tweede voor jou en de andere om je heen. Mooie raad en wijsheid zou zomaar eens heel veel kunnen geven in je dag

Of roze?

Mag het wat zachter met minder zorgen? Wees een beetje lief voor jezelf de komende tijd en vertroetel jezelf met schoonheid. Geniet van een beetje gekkigheid en maak het leven leuk. Het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen.

Klaar voor de start met rood?

Mag het met wat actie voor je nieuwe plannen? Voeg gerust de daad bij het woord en neem de verantwoording voor je leven. Het is belangrijk voor jou om de dingen in het leven met passie te kunnen doen en gewoon te beginnen.

Warm oranje?

Vandaag gaat over plezier maken. Kijk eens of het je lukt te verbinden en wat dingen samen te doen. Het is belangrijk voor je om te doen waar je geboren voor bent en om iets achter te laten. Doe je genoeg waar je innerlijk vuur van gaat branden?

Laat geel zich zien?

Heb je behoefte aan positiviteit? Mag het over jou gaan vandaag en ben je bereid alles te onderzoeken wat nodig is? Ga voor zelfvertrouwen, menslief. Het is belangrijk voor je om kennis te vergaren en je wereld te vergroten.

Ruimte voor groen?

Ontspan, relax je kunt het gras niet sneller laten groeien door eraan te trekken. Check vandaag eens in op rust en ruimte. Het is belangrijk voor je om regelmatig de stilte op te zoeken en je bezig te houden met hartzaken.

Oprecht voor blauw?

Vertel eens? Wat speelt er in jou waar je graag ruimte aan wil geven? Is er iets dat je wilt vertellen? Wilt delen of creëren? Iets wat belangrijk voor jou is vraagt om ruimte en vrijheid. uiting aan te geven.

Plopt paars op?

Dan is het misschien tijd om je eigen route te bepalen. Verbind je eens met kruinchakra. Het hoogste punt je op je hoofd. Ga daar in gedachte heen en stel je open voor de mooiste inzichten. Soms een beetje oefenen maar met meditatie ben je al een eind op weg.

Draai het eens om

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Want wat als je in je meditatie de kleur visualiseert die jou kan steunen in je dag. Misschien heb je een presentatie te geven en kun je wel wat ontspanning gebruiken. Dan neem je misschien wel groen voor ogen. Of wil je graag jezelf beschermen voor alles wat er deze dag op je afkomt dan gaat goud een heerlijke supporter zijn.

Natuurlijk is dit nog maar het begin en wil je ook lezen over die andere kleuren en hun betekenis? Nog meer tips zodat je je onderbewuste beter leert kennen en jij lekker in je vel zit en lichter de dag in gaat? Snap ik! Kies dan voor Kleuren van Geluk en maak je kleurrijke meditaties nog voller en rijker.

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Verdiep je verder in de kleuren van je chakra's en wat ze voor je kunnen betekenen met Chakrakracht voor vrouwen van Lisa Erickson. Ontdek hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reacties
 1. Bernadette 27 augustus 2020 - 16:52
  Reply

  Het spijt me zo dat mediteren niks voor mij is. Ik heb het al zo dikwijls en op verschillende manieren geprobeerd. Na 5 minuten ben ik helemaal gespannen en begin ik te hyperventileren. Ik lees er zo veel goeds over maar ik heb er vrede mee dat het niet voor mij is weggelegd.

 2. Dominique Flamant 1 november 2023 - 11:40
  Reply

  Toen ik was in meditatie, had ik gevraagd om de liefde met mijn vriendin te beschermen en toen is me een goude rol getoond. Wat is de betekenis ervan????

  1. Anne-Lies 1 november 2023 - 14:30
   Reply

   Hai Dominique, wat een mooie intentie heb je gevraagd en ontvangen in je meditatie. Goud is de kleur van bescherming, puur en vol kracht, eerlijk en wijs en van overvloed. Wat prachtig, vind je niet?

 3. Milou Overbeek 21 april 2024 - 18:19
  Reply

  Hallo, Weet u wat het betekend als je zwart/wit visualiseert? Groetjes

  1. Anne-Lies 23 april 2024 - 11:45
   Reply

   Hai Milou, Mooie vraag stel je. Even inchecken. Heb je het idee dat het zwart wit is vanwege het ontbreken van kleuren? Of zijn zwart en wit in deze ook kleuren en hebben ze dus zelf een betekenis? Ik lees het graag

 4. Linda Stroobants 2 juni 2024 - 11:46
  Reply

  Wanneer ik mediteer zie ik allerlei kleuren die overgaan van bv oranje met zwarte vlekken ( zoals in een lava lamp .) En dan weer geel dat overgaat in paars met witte Sparkles . Bij deze laatste zie ik ook een vrouw in Middeleeuws kleed door het bos lopen en begin ik spontaan te lachen . Het geeft mij een vrolijk en vrij gevoel .

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?