Spiritualiteit

Wat is de kleur van je aura?

Door Gastauteur
Wat is de kleur van je aura?

De kleur van je aura zegt veel over je persoonlijkheid. Je eigen aura zien is lastig maar er is een manier om achter de kleur van je aura te komen. In dit artikel beschrijft Sarah Bartlett, auteur van The little book of magic, hoe je achter de kleur van je aura kunt komen.

Je aura verandert naarmate jijzelf en je omstandigheden veranderen, dus zul je vaak een combinatie van kleuren uitstralen.

Wat is een aura?

Is de aura een soort wolk of mist? Nee, het is een onzichtbare elektromagnetische kracht. Laten we een beetje technischer worden. Volgens de kwantumfysica bestaat alles in het universum uit energetische trillingen. Deze trillingen, of golven, vormen het elektromagnetische spectrum, waaronder geluidsgolven, infrarood- en ultravioletstraling, röntgenstralen, gammastralen en licht.

Golven worden gemeten in golflengtefrequentie:de afstand tussen de toppen van de golven is de golflengte en het aantal golven per seconde is de frequentie. Hoe groter de golflengte, hoe lager de frequentie. De elektromagnetische golven van de aura zouden bestaan uit licht, maar ze zijn niet zichtbaar voor het menselijk oog.

De kleur van je aura zegt veel over je persoonlijkheid

Is de kleur van een aura een weergave van het karakter? Als we geloven dat alles onderling verbonden is, of zoals we in magische kringen zeggen ‘zo boven, zo beneden’, betekent dit dat de kleuren overeenstemmen met onze persoonlijkheid: een sterrenbeeld hoort bij een kristal, een kruidenremedie brengt de chakra’s in evenwicht.

Eigenlijk is het onze eigen gemoedsgesteldheid, of persoonlijke magie, die de zuivere energie van het universum kleurt die door ons wezen stroomt. Deze kleuren zijn een soort persoonlijke barcode die bepaalde eigenschappen en trekjes van onszelf onthult op een bepaald moment in de tijd.

Verschillende kleuren aura en humeur

Bekijk deze checklist van tien basiskleuren en bepaal welke woorden het best passen bij jouw gevoelens en humeur op dit moment:

Rood: vurig, dramatisch, geïnspireerd, uitdagend
Oranje: vriendelijk, speels, indrukwekkend, optimistisch
Geel: driest, flexibel, joviaal, gezellig
Roze: romantisch, lief, harmonieus, zachtmoedig
Aquamarijn: gemotiveerd, georganiseerd, vrijheidslievend
Groen: rustig, onverstoorbaar, nuchter, zelfbewust
Blauw: gevoelig, sereen, koel, rustig
Turquoise: idealistisch, vredelievend, ontspannen, avontuurlijk
Violet: fantasievol, verlegen, dromerig, escapistisch
Wit/kristalhelder: gesterkt, zelfredzaam, ambitieus

Je hebt bijvoorbeeld een vrij joviale bui, dus is de kans groot dat je aura vooral geel is. Maar als je ook het woord ‘ambitieus’ gekozen hebt (wit), moet je bepalen welke kleur waarschijnlijk dominant zal zijn. Met andere woorden: als je zou moeten kiezen tussen ‘joviaal’ en ‘ambitieus’, welke van de twee weegt er dan zwaarder?

Vergeet niet dat je aura verandert naarmate jijzelf en je omstandigheden veranderen, dus zul je vaak een combinatie van kleuren uitstralen. Maar die andere mensen en mogelijke geliefden oppikken (of waar ze zich toe aangetrokken voelen), is je dominante kleur.

Fragment uit: The little book of magic

The Little Book of Practical Magic

The Little Book of Practical Magic

Een magisch cadeauboek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de betoverende kracht van moderne hekserij.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je aura:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?