Spiritualiteit

Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom slaan we de vierde dimensie over?

Door Maureen St. Germain
Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom slaan we de vierde dimensie over?

De wereld is aan het verschuiven naar een nieuw paradigma, een nieuw nu. We zijn op universele schaal aan het ontwaken in de vijfde dimensie. De vijfde dimensie is geen plek waar we naartoe gaan, maar een trilling. We zijn al waar we moeten zijn, we hoeven enkel onze trilling te verhogen. Ons vijfdimensionale zelf ligt al klaar om belichaamd te worden. 5D-expert Maureen J. St. Germain legt in dit artikel uit of we de vierde dimensie overslaan.

De 4e dimensie

‘Waarom slaan we de vierde dimensie over?’ is een veel gestelde vraag. Zoals Germain in haar boek uitlegt, is de vierde dimensie geen ruimte om in te verblijven, maar een portaal om van de derde naar de vijfde dimensie te reizen. Velen van ons doen dit al, meestal onbewust.

De 4e dimensie is een domein van heftige emoties. Net als in de derde dimensie is de polariteit nog steeds in de vierde dimensie aanwezig. Emoties komen daar versterkt tot uiting. Denk aan enorme blijheid en enorme boosheid, een groots gevoel van acceptatie of juist een neergaande spiraal van verdriet. Enerzijds is er in de vierde dimensie een hoge mate van creativiteit te vinden, anderzijds is het net zo goed een domein van demonen en entiteiten.

Het is een tussenportaal dat veel mogelijkheden biedt om ons zowel op persoonlijk als spiritueel vlak te ontwikkelen, maar als we er blijven hangen, kan het zijn dat de dingen die we doen niet productief zijn. Er kunnen zelfs dingen kwijtraken in de vierde dimensie!

Help ik ben mijn […] kwijt!

Misschien is het jou ook weleens overkomen: je hebt iets neergelegd op tafel, en een moment later ben je het kwijt. Je gaat er naar op zoek, raakt gefrustreerd en kan het nog steeds niet vinden. En dan ineens, ligt het weer voor je neus!

Wat waarschijnlijk gebeurd is, is dat je in de 4e dimensie was en dáár iets hebt neergelegd. Vervolgens had je je (door de lagere trilling van frustratie) naar de derde dimensie verplaatst en ben je het voorwerp in de derde dimensie gaan zoeken. Pas toen je naar de vierde terugging, kon je het weer vinden.

Hoe werkt het?

Het waarnemen van dimensies heeft alles te maken met de frequentie waarop je vibreert. Door te accepteren dat het voorwerp dat je zoekt, niet in de huidige dimensie ligt, ga je van een emotionele staat van ongerustheid/frustratie/etc., naar een trilling van acceptatie. Je staat dan meer open voor de mogelijkheden. Je opent letterlijk je ogen in de andere dimensie en ziet waar het ligt.

Hogere Zelf en Lagere Zelf

Germain maakt onderscheid tussen je Hogere Zelf, die op de hoogte is van jouw ontwikkeling en je Lagere Zelf, die er in aardse vorm achteraan sjokt. Door de proactieve houding vanuit je Hogere Zelf aan te nemen, kan je de reactieve aard van je Lagere Zelf ‘hacken’. In het voorbeeld van een voorwerp dat kwijtgeraakt is in 4D, kun je het met een proactieve houding vrij eenvoudig terughalen. Je hoeft slechts te vragen: ‘Mag ik mijn (…) weer terug?’ Vervolgens verplaats je je, via de toestand van acceptatie, naar de dimensie waar het voorwerp ligt.

De vierde dimensie, dat ben jij!

De vierde dimensie kun je zien als een lift die toegang geeft tot de derde en de vijfde dimensie. Zodra je de vierde dimensie (de lift) instapt, kun je emoties met zowel hogere als lagere vibraties ervaren. De hoog-trillende emoties, zoals dankbaarheid en acceptatie, tillen je op naar 5D. Misschien ken je ook de lagere trillingen van emoties, waarmee je in een negatieve spiraal naar beneden kan glijden, zonder dat je er wat aan kan – of wilt – doen. Dan breng je jezelf met de 4D-lift in een afdaling naar 3D.

De kracht van je inzichten voluit benutten

De vierde dimensie biedt je de kans om je gewaar te worden van die keuze om de liftknop naar boven of naar beneden in te drukken. Het bied je mogelijkheid tot groei en gewaarwording, als jij ervoor kiest je bewust te worden en keuzes te maken vanuit dat hogere bewustzijn.

De creatieve kracht die in de vierde dimensie huist, helpt daarbij. Het geeft je inspiratie en inzichten. Schroom niet om daar wat mee te doen! Juist door keuzes te maken vanuit je verscherpte 4D-waarneming zul je jezelf verder kunnen ontwikkelen en groeien.

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

In Ontwaken in 5D helpt Maureen St. Germain je om de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Maureen St. Germain
Maureen St. Germain

Maureen J. St. Germain is een internationaal erkend leraar, intuïtieve gids en expert op het gebied van de mystieke en heilige tradities. Ze maakt diepe spirituele wijsheid toegankelijk en ze helpt mensen over de hele wereld bij hun spiritueel ontwaken.

Reacties
 1. Lilian 16 februari 2020 - 08:21
  Reply

  Jullie hebben het over dimensies. Dit is nieuw voor me. Ik ervaar in mijn hoofd of vanuit mijn hart, gevoel leven. Bewust of via oude denkpatronen mn dag volgen. Staan de dimensies voor chakra's?

 2. Emmy 16 februari 2020 - 09:51
  Reply

  Wat een heldere beschrijving! Een aantal jaar geleden zat ik in een duobaan. Had ik voorbereidingen getroffen voor een event, vertelde mijn collega de volgende dag bij de overdracht dat ik een en ander had nagelaten. Dat gebeurde steeds vaker, waardoor de betrouwbaarheid van mijn functioneren in het geding was. In het begin twijfelde ik aan mezelf, maar na de tweede keer begreep ik dat er iets anders aan de hand was, maar ik kon het hen niet uitleggen. Ze zouden het niet begrijpen. Ik heb toen besloten om maar uit elkaar te gaan en aan mijn parttime ondernemerschap fulltime aandacht te geven. Onnodig te zeggen dat ik daar gelukkiger van werd. ;-)

 3. Maria Boom 16 februari 2020 - 12:55
  Reply

  Als je in een relatie zit en merkt dat jij de ander ook probeert bewust te gaan leven in 5D, werkt dit denk ik tegen jezelf. Loslaten het enige wat je kunt doen? Om jezelf te redden?

 4. peter bosmans 18 mei 2020 - 19:49
  Reply

  dus moeten we eerst door de vierde dimensie, met wat ik weet vanuit meditatie, gaan we onze overleden familie, zien, en gaan dan binnen kortijd naar de vijfde

 5. peter bosmans 18 mei 2020 - 19:54
  Reply

  de vierde dimensie heeft vele lagen, de grootste laag is dat daar de overledenen zijn op geestelijk niveau

 6. peter bosmans 18 mei 2020 - 20:26
  Reply

  de 3de 4de en 5de dimensie heel erg voelbaar, is voor de mensen we leven er namelijk al in( met behulp van de geest en ziel etc, etc) hangt ook af van hoe oud de ziel is( hele oude zielen of als je er zelf voor kiest om terug te komen ascentie vrij, en ik heb zelf contact heb gehad met de vijftigste dimensie, en dat bomen planten en bloemen, leven van de 2de dimensie tot de 9de dimensie

 7. Machteld 15 augustus 2022 - 20:17
  Reply

  Het bewegen tussen 3D, 4D en 5D is niet zo officeel en één keer, het is dagelijks oefenen, en vooral op pijn momenten, en op momenten dat we gefrustreerd zijn, kunnen we 4D als instrument gebruiken (acceptatie en omhelzing) om naar 5D te stromen waar de kracht is van optimale transformatie van onze gedachtes

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?