Astrologie

Volle maan in Kreeft 27 december 2023: familiepatronen, oude pijn helen en transformatie

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Kreeft 27 december 2023: familiepatronen, oude pijn helen en transformatie

De volle maan in Kreeft op 27 december 2023 brengt een transformerende, maar emotionele energie met zich mee. Familie aangelegenheden mogen afgerond worden. Door het mooie aspect met Saturnus kunnen we rond de feestdagen meer bezig zijn met het verleden. Diepgaande gesprekken kunnen plaatsvinden om oude pijn te helen. ”De uitwerking van Jupiter moedigt je aan om jouw familie- of gezinssituaties verder te onderzoeken om beter te begrijpen wat er speelt,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Wat gaat deze volle maan van 27 december 2023 jou brengen?

Je kunt op zoek gaan naar waarheid en lessen leren uit familiepatronen, waardoor je een spirituele ontwikkeling doormaakt.

Tijdens de kerstperiode zal er veel aandacht zijn voor familieaangelegenheden en kunnen er veel gekwetste gevoelens naar boven komen. Voor de tweede keer dit jaar staat de volle maan in het waterteken Kreeft en recht tegenover de maan staat de Zon in Steenbok, waardoor je het gevoel kunt hebben dat er nog iets afgerond mag worden. Dat kunnen kwesties zijn rondom het gezinsleven of jouw carrière. Wat er rond de eerste volle maan in Kreeft gebeurde begin januari van dit jaar, kan nu een vervolg krijgen.

De volle maan maakt een vliegeraspect met Jupiter en de zwarte maan Lilith, waarbij de dwergplaneet Pholus dicht bij de zon staat en recht tegenover de maan. Een vlieger kan gunstig of ongunstig uitpakken, maar door Pholus kunnen verwarrende situaties ontstaan. Oude kwesties die jou al lang dwarszitten, kunnen explosief tot uiting komen. Ruzies kunnen hoog oplopen en karmische situaties kunnen tot een einde komen. Dit kan voelbaar zijn in de familie- of werksfeer.

Door de gunstige verbinding van de geluksplaneet Jupiter met de volle maan en het feit dat deze planeet over een paar dagen weer direct gaat lopen, zal Jupiter een positieve draai geven aan deze uitwerking. Je kunt op zoek gaan naar waarheid en lessen leren uit familiepatronen, waardoor je een spirituele ontwikkeling doormaakt.

Ascentieklachten tijdens de volle maan

Enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan vinden er veel trillingsverhogingen plaats, waardoor je veel last kunt hebben van het gevoel niet geaard te zijn en andere ascensiesymptomen zoals rusteloosheid, slecht slapen, emotionele instabiliteit, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen, enz. Dit is een teken dat je een verandering doormaakt. Het is belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en voldoende rust te nemen wanneer je daar behoefte aan hebt.

De invloed van Kreeft en Steenbok

Met de maan in Kreeft en de zon in Steenbok probeer je een harmonie te vinden tussen deze twee tegengestelde tekens. Kreeft is een waterteken en een echte gevoelsmens, met een sterke intuïtie. Terwijl het aardse teken Steenbok liever afstand neemt van emoties.

Kreeft bouwt graag diepe banden op met de mensen waar hij om geeft. Zorgzaam en beschermend als hij is, kan het soms moeilijk zijn voor Kreeft om anderen los te laten. Emotionele zekerheid en geborgenheid zoekt Kreeft binnen het gezin, familie en de huiselijke sferen. Het verleden en herinneringen daaraan spelen een belangrijke rol in zijn leven. Hij koestert graag de mooie momenten, maar vindt het soms lastig om oud zeer uit het verleden te verwerken. Wanneer hij gekwetst wordt, kan hij zijn eigen gevoelens willen beschermen, zich terugtrekken en kan het moeilijk zijn om zijn vertrouwen terug te winnen.

Steenbok daarentegen richt zich op werk en het behalen van lange termijndoelen. Hij kan streng zijn voor zichzelf en zichzelf veel plezier ontzeggen om deze doelen te behalen. Hij is vaak een rots in de branding, serieus en betrouwbaar, en neemt zijn verantwoordelijkheid. Hij brengt structuur en regels in ons leven, wat voor duidelijkheid en rust zorgt. Steenbok kan wat pessimistisch ingesteld zijn en ziet snel beren op de weg.

Emotionele uitwerking van de volle maan

Terugblikken op het verleden

Door het mooie aspect met Saturnus kunnen we rond de feestdagen meer bezig zijn met het verleden. Door dromen, meditatie of spontane regressies kunnen herinneringen van gebeurtenissen uit het verleden naar ons bewustzijn komen, gepaard gaand met flinke emoties. Deze herinneringen en emoties kunnen betrekking hebben op jouw gezinsleven van vroeger en/of van het nu.

Zo kun je ontdekken waar minderwaardigheidsgevoelens vandaan komen, of het gevoel dat je je schuldig of verantwoordelijk voelt voor het geluk van je ouders. Specifiek kan de relatie met jouw moeder jouw aandacht vragen, bijvoorbeeld als zij overbezorgd was. Dit kan invloed hebben op jouw relaties. Misschien heb je een vader gehad die emotioneel en/of fysiek afwezig was door zijn focus op carrière, waardoor jij je niet gezien, gehoord en/of begrepen voelde. Diepgaande gesprekken kunnen plaatsvinden om oude pijn uit het verleden te helen.

Familiegeheimen kunnen aan het licht komen

Door de invloed van Pholus, die recht tegenover de volle maan staat, kunnen familiegeheimen aan het licht komen, wat voor behoorlijk wat opschudding kan zorgen. Bepaalde familieleden/gezinsleden kunnen zich vervolgens gekwetst voelen en het moeilijk vinden om problemen uit te praten.

Ook kun je zelf de behoefte voelen om je terug te trekken en te ervaren wat dit met je doet. Je kunt ook andermans emoties en gedachten oppikken, waardoor je in de war raakt. Het analyseren van de situatie voordat je definitieve beslissingen neemt over hoe je met deze situatie om wilt gaan, kan belangrijk zijn.

Het perfecte plaatje

De uitwerking van Jupiter moedigt je aan om jouw familie- of gezinssituaties verder te onderzoeken om beter te begrijpen wat er speelt. Je kunt je bewust worden dat bijvoorbeeld jouw moeder of iemand anders binnen de familie altijd alles perfect wilde laten lijken om problemen te maskeren. Rond de feestdagen kan dit extra belicht worden. Mogelijk herken je dit patroon ook in je eigen leven, waarbij je jezelf en anderen te hoge eisen stelt. Het doorbreken van dit patroon door eerlijk te zijn naar jezelf en anderen, kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Moedergevoelens

Tijdens deze volle maan kunnen ook moedergevoelens naar boven komen en kun je sterk verlangen naar gezinsuitbreiding. Hierover dagdroom je veel en denk je na over de opvoeding van jouw kinderen. Ook kunnen familietradities die voor jou emotionele waarde hebben, een rol spelen.

Als jouw moeder overleden is, kunnen herinneringen aan haar bovenkomen, bijvoorbeeld door het terugkijken van foto’s bij het halen van kerstspullen van de zolder. Dit kan ervoor zorgen dat je emotioneler bent dan anders.

Tweelingzielen en de volle maan

Voor tweelingzielen kan dit een bijzondere volle maan zijn waarbij duidelijk wordt waar zij zich thuis voelen. Ze kunnen besluiten als samengesteld gezin verder te gaan of gezinsuitbreiding te overwegen voor emotionele veiligheid. Het kan uitdagend zijn om op één lijn te komen qua opvoeding. Om projectie op de kinderen en de tweelingziel te voorkomen, kunnen ze de oorzaak van perfectionisme, handelen uit schuldgevoel, zich afsluiten wanneer ze zich gekwetst voelen, enzovoort onderzoeken.

Tweelingzielen die niet samen zijn, kunnen veel dagdromen over elkaar en proberen zich voor te stellen hoe het zou zijn om samen een leven op te bouwen. Soms is het nodig om het verleden of een ex-partner los te laten voordat een volgende stap met de tweelingziel kan worden gezet.

Het kan echter ook voor onrust zorgen wanneer een van hen de relatie met de karmische partner wil beëindigen, maar moeite heeft om los te laten. Het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen teruggaan naar de karmische partner en het verlangen bij de tweelingziel te zijn, kan intens zijn.

Fijne volle maan,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Lichtreis Volle maan Kreeft 27 december 2023

Voor de volle maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 27 december 2023. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
  • > Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Leven met de maan

Leven met de maan

Yasmin Boland maakt in Leven met de maan inzichtelijk hoe maancycli werken en hoe je de energie van de maan in jouw leven kunt inzetten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Carla Karim-de Mees 30 december 2023 - 07:48
    Reply

    Goedemorgen dames, Heel inspirerend en inzichtelijk jullie artikel. Uitgerekend antwoorden ontvangen die ik nodig had om rustiger verder te gaan in het proces van hoe te handelen met onuitgesproken familie geheimen. Dank daarvoor. -- Wens jullie een gezegend 2024 toe. Hoop nog veel van jullie berichten te mogen ontvangen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?