Spiritualiteit

Tweelingzielen: een romantisch ideaal?

Door Saskia Willockx
Tweelingzielen: een romantisch ideaal?

Overal lees je over tweelingzielen en meestal gaan de artikelen en boeken over romantiek. Maar is een tweelingzielrelatie per definitie een liefdesrelatie? Saskia Willockx legt uit wat de wijze leermeester Michael over de tweelingzielrelatie vertelt.

Wat zijn tweelingzielen?

Volgens Michael zijn tweelingzielen (in Michael speak: Essence Twins) 2 vonken essentie die op hetzelfde moment als duo uit de Bron zijn gesprongen. Ze gaan samen op weg naar de aarde waar ze in vele levens elkaar zullen helpen met hun spirituele groei.

Tweelingzielen ontmoeten elkaar als mens in ongeveer 5% van de levens, aldus Michael. Dat kan zijn als familielid, docent of mentor, leerling, therapeut, collega… en ja, het kan ook als liefdespartner zijn. Vaak is er een sterke aantrekkingskracht maar dat hoeft niet romantisch of seksueel van aard te zijn.

Of je elkaar tegenkomt of niet: contact en samenwerking op zielsniveau is er altijd. Als je tweelingziel op dit moment niet geïncarneerd is dan is ze toch bij je als een belangrijke Gids en wissel je continu ervaringen en inzichten met elkaar uit.

Mijn Essence Twin is bijvoorbeeld een ‘discarnate Sage’. Dat wil zeggen een Sage ziel die op dit moment niet geïncarneerd is. Hij helpt en spiegelt me op het gebied van communicatie, authenticiteit en expressie. Blogjes en vlogjes maken vindt hij superleuk!

Helpen helen

De focus van de tweelingzielrelatie ligt dus bij het elkaar helpen met je spirituele groei. Dit wil zeggen dat ze elkaars spiegel zijn op spiritueel vlak: ze tonen elkaar precies hoe je bent als mens en waar je bent in je ontwikkeling. Zowel je lichtkant als je nog niet geheelde schaduwkanten worden je door je tweelingziel getoond.

Het is lang niet altijd leuk of gemakkelijk om jezelf zo zuiver gespiegeld te zien. Je zult elkaar over en weer leer- en groeisituaties aanreiken om door je oude angsten heen te gaan en deze te transformeren naar licht en liefde. Hmm… klinkt het al minder romantisch?

Hoe zit het met de romantiek?

Maar hoe zit het dan met al die romantische verhalen en verwachtingen? Soms ontmoet je iemand en voel je meteen (of vrij snel) liefde, vertrouwen en een sterke band. Er is een herkenning op zielsniveau. Je wilt heel graag samen verder, op wat voor manier dan ook.

Dit zijn zeker zielemaatjes van elkaar: je hebt elkaar in vele levens ontmoet en bent goede vrienden of geliefden geweest. Je hebt dan een hartsconnectie met deze ziel.

Gelukkig heb je – in de loop van vele levens – met meerdere zielen een hartsconnectie opgebouwd. De kans dat je een innig zielemaatje ontmoet in je leven is dus vele malen groter dan een relatie met je tweelingziel.

Misschien is het ook wel leuker en romantischer, want je kunt liefde en vertrouwen met elkaar delen en een harmonieuze relatie opbouwen. Dat is heel wat comfortabeler – voor je persoonlijkheid – dan je schaduwkanten transformeren.

Waar zijn relaties voor?

Toch is dit onderscheid een beetje kunstmatig. In feite is ieder contact en iedere relatie bedoeld om bewuster te worden, om te helen en te groeien. Welk etiket je erop plakt is niet zo van belang. Je keuze om je ziel te vertrouwen wel. Zij weet immers welke ervaringen je in dit leven nodig hebt om je optimaal te ontwikkelen.

Je zal in iedere relatie uitdagingen tegenkomen, mèt de bijbehorende groeikansen en voldoening.

Hoe zit het met jou?

Heb jij een grote liefde in je leven, door dik en dun? Of herken je het groei-aspect van een intensieve spirituele connectie, die niet per se leuk of romantisch is maar waarvan je voelt dat die wel heel belangrijk voor je is?

Ik ben reuze benieuwd naar je ervaringen en lees graag je reactie!

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid (voorheen Be Essence)

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reacties
 1. Dané 12 september 2020 - 13:33
  Reply

  Ik vind het leuk om hier op te kunnen reageren, ik kwam zelf naemlijk mijn tweelingziel drie jaar geleden tegen. de periode voor dat ik hem tegen kwam was ik erg veel bezig met mijn eigen spirituele groei. Wij zijn eigenlijk vrij snel smaen gekomen zeker een realtie met hoge ups en downs. Maar het is het allemaal waard, het spiegelen van elkaar haalt inderdaad de grootste angsten bij jezelf om hoog. Maar omdit samen te kunnen helen is het grootste cadeau. nu bijna drie jaar verder kan ik wel zeggen dat we de meeste dingen samen geheeld hebben en zijn we allebei getransformeerd naar de fijnste en meest autentieke versie van onszelf. Mocht je deze persoon tegen komen, zal ik jullie allemaal aanmoedigen om te kijken wat de bedoeling is van deze ontmoeting en of je inderdaad meteen al samen mag zijn. ik ben mijzlef er van bewust dat het bij ons allemaal redelijk snel heeft mogen gaan, maar dat heeft ook te maken met de afspraken die je hierboven hebt gemaakt. En in hoevere jezelf ook al ontwaakt bent. ommoet je je tweelingziel die zelf nog slaapt, geef dan ook niet op mijn partner was dat ook. maar door zo heftig samen door deze rollecoaster heen te gaan opend je ogen ook snel. Het is zeker niet allemaal rozengeur en manenschijn maar aan het eind het allemaal waard, uiteindelijk vrijgevochten zijn van je eigen patronen en angsten en als kers op de taart samen de hoogst mogelijke liefde bereiken is magische. Het vergt van beide hard werken en elkaar vergeven, Maar met het werk dat je samen verricht breng je ook veel licht en inspiratie in deze wereld. Ik zie nu om mij heen dat veel mensen hun tweeling ziel ontmoeten, voor mij ook het teken dat de wereld deze pure liefde nu heel hard nodig heeft. dus met dit stuk in het artiekel ben ik het ook niet eens: Misschien is het ook wel leuker en romantischer, want je kunt liefde en vertrouwen met elkaar delen en een harmonieuze relatie opbouwen. Dat is heel wat comfortabeler – voor je persoonlijkheid – dan je schaduwkanten transformeren. het zal zeker makkelijker zijn met een '' normale partner'' maar daar leer je nooit zoveel van, en zul je nooit zo snel bij de echte kern van jezelf komen.

  1. Saskia 14 september 2020 - 12:53
   Reply

   Dank je wel Dané, voor je uitgebreide reactie en de beschrijving van je ervaringen. Heel mooi om te lezen dat jullie samen door de schaduw zijn gegaan en in het licht en de liefde van je ziel bent uitgekomen. Dat vergt moed, doorzettingsvermogen en veel vertrouwen in elkaar. Veel liefs, Saskia

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?