Bewustzijn

Richt een fanclub op

Door redacteur
Richt een fanclub op

Negatieve gedachten zijn mijn grootste vijand. Ze bekruipen me zelfs op momenten dat mijn hoofd juist vol met positieve gedachten zou moeten zitten. En wat gebeurt er als er geen ruimte is voor de positieve gedachten? Dan kom je in de knoop te zitten met jezelf. Boeken zijn mijn hele leven al mijn steun en toeverlaat geweest. Maar een boek is niet persoonlijk in de zin dat het jóu kent en je bij wijze van spreken kan oppeppen. Je kunt je herkennen in wat er in staat, maar daarna moet je er wel zelf mee aan de slag. Dat kan soms best een eenzame bedoening zijn. Daarom kwam Willem de Ridder 25 jaar geleden met het idee voor een fanclubspel. In dit spel worden regels en methodes uit spirituele boeken in een spel gegoten waarbij mensen elkaar wederzijds motiveren en elkaars fan worden.

Fanclub oprichten

‘Fanclub?’ denk je waarschijnlijk. ‘We zijn toch geen 12 meer?’ (helaas niet!). Ik had die gedachte eerst ook. Maar het gaat verder dan dat. Het betekent dat je jezelf omringt met een stroom van positieve affirmaties van mensen om je heen. Iedereen kent welt de beroemde spiegelmethode: zeg tegen jezelf hoe knap je bent in de spiegel, en je zult dit écht geloven. Maar hoe gaaf is het als je dit ook om je heen hoort? Roep wat vrienden bij elkaar- en begin een fanclub. Klein beginnen is prima, je kunt altijd uitbreiden. En wellicht zijn er al fanclubs bij jou in de buurt (kijk op www.fanclubs.nu).
Maar hoe begin je precies met het opzetten van een fanclub?

De gedachte achter deze fanclubs

Een fanclub is te vergelijken met Alcoholics Anonymous, Weight Watchers of andere supportgroepen. Je probeert samen de negatieve gedachten af te leren en plaats te laten maken voor positiviteit. De support van je fans zal ertoe leiden dat dit ook gaat lukken. En oefening baart kunst. Hoe vaker je bijeenkomt met je fanclub, hoe sneller je het fan-zijn van de wereld, van je vrienden en van jezelf onder de knie krijgt. Je voelt je weer perfect, intelligent, vrij, zeker in je relatie en je gaat weer recht op je doelen af dankzij deze affirmaties. Een fanclub houdt in: een ontmoeting met mensen die jouw topfans zijn en niet bang zijn om dit te laten zien, die jou vrijblijvend aanmoedigen en jou helpen je persoonlijke doelen na te jagen. Je leert luisteren naar anderen, en dus naar jezelf. Door jezelf open te stellen naar andere mensen en andersom kweek je een band. Doordat bijeenkomsten niet verplicht zijn, zitten ze vol met liefde want de mensen willen daar écht zijn. Er zitten geen voorwaarden verbonden aan deze bijeenkomsten, want vrijheid, acceptatie en harmonie staan centraal.

Ook al komen de negatieve gedachten terug om de bijeenkomsten heen, je weet dat je fans hebt op wie je kan rekenen. Het is een bevrijdende gedachte dat je ergens niet helemaal alleen voor staat. Je weet dat je je morgen weer beter zult voelen met behulp van deze bijeenkomsten. En dat gevoel moet je vast blijven houden, fanclub of niet. Want negatieve gedachten zijn nooit permanent als je dat niet toelaat. En de enige échte regel bij de fanclubs is: geen negativiteit toegestaan.

Ja, ik wil meer hier over lezen!

Dat kan gelukkig. Bovenstaand stukje is gebaseerd op Willem de Ridder’s Handboek spiegelogie.

Handboek Spiegelogie

Handboek Spiegelogie

Hierin staat alle details over het oprichten van een fanclub. Ook geeft hij handige tips om je leven weer in beweging te krijgen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?