Liefde & Relaties

Relaties: wat als je niet meer op dezelfde golflengte zit als je partner of familie?

Door Grietje Voeten
Relaties: wat als je niet meer op dezelfde golflengte zit als je partner of familie?

Je ontwikkelt je… en opeens loopt de relatie met je partner, familie of een vriendin minder soepel. Het klikt niet meer tussen jullie: jullie zitten op een andere golflengte. Wat nu? “Zorg ervoor dat je steeds uitgelijnd blijft met de liefde. Dat maakt dit soort processen vaak heel bijzonder en verbindend, zelfs al kies je ervoor om iemand los te laten,” zegt holistisch coach Grietje Voeten in dit artikel.

Als je kiest voor de liefde, laat je ruimte over om elkaar na een bepaalde periode weer te kunnen vinden.

Het klikt niet meer

Je bent lekker op weg in je persoonlijke groei, je geniet van het geluk, het plezier en de lichtheid die je aantrekt. Maar ineens merk jij dat het minder gezellig is met je partner, vrienden, familie of collega’s. Misschien zie je ook dat sommige mensen jou niet meer zo vaak opzoeken. Het klikt ineens minder met je omgeving, hoe kan dat nu? Voor jouw gevoel wordt je leven juist steeds leuker en mooier. Hoe kan het toch dat er mensen om je heen zijn die daar niets aan vinden?

Op dezelfde golflengte zitten

Mensen die veel tijd met elkaar doorbrengen, komen al snel op dezelfde golflengte. Letterlijk en figuurlijk. Je merkt dat je elkaar goed leert kennen en dus af en toe elkaars gedachten kunt aanvullen en je lacht om dezelfde grappen. Dat komt doordat de lichamen van twee mensen die elkaar mogen, zich op elkaar afstemmen. De lichaamsfrequenties willen graag in harmonie samenkomen.

Dat is in veel gevallen heel prettig. Maar soms merk je vrij snel dat je het mee vibreren met een persoon of situatie heel onprettig vindt. Onderzoek heeft uitgewezen dat het brein van twee mensen op dezelfde golflengte komt als je veel samenwerkt. Het geeft een gevoel van samensmelting. Je hebt aan één woord genoeg en je begrijpt elkaar makkelijk en snel. In elke relatie, van welke aard dan ook, is er sprake van mee vibreren met elkaar en jij bepaalt zelf in welke mate je dat prettig vindt.

Als een van de twee verandert…

Herken jij het gevoel van op dezelfde golflengte zitten? Misschien heb je een beste vriend(in), familielid of een collega met wie je dat weleens ervaart. Met een beetje geluk deel je dat gevoel al langere tijd met iemand. Maar juist in deze duurzame relaties zijn er altijd momenten dat je minder tijd met elkaar doorbrengt en een van de twee (en soms allebei) mee vibreert met andere mensen of omgevingen.

Daar is op zich niets mis mee, maar je merkt het wel in jullie interactie. Die gaat ineens niet meer zo vanzelf; het kan zelfs ongemakkelijk en lastig voelen om samen te zijn. Waar je voorheen vanzelfsprekend in elkaar opging, loopt het nu anders. De golflengte die je bereikt, geeft je een bepaald gevoel en het kan zijn dat jij of de ander daar geen behoefte meer aan heeft. Het kan zijn dat je de ander voorbij bent gegroeid en dat je (tijdelijk) minder zin hebt om tijd door te brengen met hem of haar. Omdat het gevoel dat deze persoon in jou wakker maakt, je misschien niet meer zo veel brengt als voorheen.

Hard werken of loslaten?

Hoe ga je om met relaties die minder prettig lopen? Er is natuurlijk geen kant-en-klaar antwoord op deze vraag; je mag het zelf ondervinden. Belangrijk is wel dat jij je bewust wordt van wat je graag wilt ervaren in jezelf én je leven. Wat wil jij beleven? Wat wil je voelen? Op welke golflengte wil jij je afstemmen? Waarmee wil je resoneren?

Zo kom je er al heel snel achter of je nog op één lijn kunt komen met je omgeving. Bepaalde mensen hebben helemaal geen behoefte aan de ervaringen die jij graag wilt opzoeken. Sommigen zijn nog zo bezig met oude pijnen, oordelen en het verleden, dat ze niet mee kunnen gaan in jouw vernieuwing. Dat hoeft niets te betekenen voor de liefde die je voor elkaar voelt. Het geeft alleen aan dat je op dit moment misschien minder tijd met elkaar wilt doorbrengen, zodat je allebei je eigen ervaringen kunt opdoen.

Eerlijk zijn naar jezelf en de ander

Ook kun je ontdekken dat je wél allebei hetzelfde gevoel nastreeft. Dan kun je ervoor kiezen om je samen te richten op deze wens of intentie voor jullie relatie. Ben je collega’s? Dan kan het zijn dat je voor een gemakkelijke en soepele samenwerking kiest. Ben je vrienden? Mogelijk maak je samen leuke uitjes om plezier te hebben. Ben je partners? Je kunt bekijken wat je graag wilt delen in jullie leven en daar meer tijd en energie aan geven.

Het proces hoeft niet per se hard werken te zijn. Blijf te allen tijde eerlijk naar jezelf en jouw gevoel en neem de ander daarin mee. Je kunt nog zo veel van iemand houden, of nog zo veel fijne momenten met elkaar gedeeld hebben, uiteindelijk wil jij jezelf in de spiegel kunnen aankijken. Jij bepaalt waar je blij van wordt en wat je graag wilt beleven.

Kiezen voor de liefde

Wat zou liefde nu doen? Hoe kun je liefdevol naar jezelf blijven, maar ook naar de ander? Hoe kun je respectvol naar jezelf zijn, maar ook stilstaan bij het effect dat jouw keuze op de ander heeft? Zorg ervoor dat je steeds uitgelijnd blijft met de liefde. Dat maakt dit soort processen vaak heel bijzonder en juist verbindend, zelfs al kies je ervoor om iemand los te laten. Want ook loslaten kun je volledig vanuit verbinding en liefde doen.

Er zijn boeken en cursussen die jou kunnen begeleiden in het bewust ‘ontkoppelen’. Het is natuurlijk een groot verschil of je een collega of bijvoorbeeld een partner loslaat. Hoe dan ook, blijf altijd open en eerlijk communiceren naar de mensen om je heen. Je zult merken dat verbindende communicatie zo’n groei- en eventueel loslaat-proces vele malen gemakkelijker maakt.

Elkaar weer vinden op een andere golflengte

Als je kiest voor de liefde, laat je ruimte over om elkaar na een bepaalde periode weer te kunnen vinden. Als je geniet van het leven en je richt op vreugde, plezier en liefde, kan het best zijn dat je de mensen om je heen stimuleert om ook eens te proeven van nieuwe gedachten en ideeën. Geluk en liefde werken nou eenmaal aanstekelijk. Probeer de verliefde energie van een pril stel maar eens niet binnen te laten komen.

Jouw geluk en liefde verspreiden zich snel. Het kan zomaar zijn dat je weer op dezelfde golflengte komt met je vrienden, familie of zelfs je ex-partner. Ieder kiest zijn eigen tempo om te groeien. Blijf liefdevol naar jezelf en sta toe dat je mag resoneren met dat wat goed voelt voor jou. Dan blijf je altijd op een lijn met jezelf. Veel plezier op je ontdekkingstocht!

Boekentip: Eros

Boekentip: Eros

Wil je meer leren over wat de liefde nu echt is? Eros van Don Miquel Ruiz is hét antwoord. Dit boek is een masterclass. Op zijn eigen wijze manier laat hij zien hoe we de leugens die ons over de liefde zijn geleerd kunnen overstijgen om te ontdekken hoe prachtig zij zonder voorwaarden is. Dit boek leest als het volgen van een masterclass van Don Miguel Ruiz.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Grietje Voeten:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Grietje Voeten
Grietje Voeten

Voor alle bewuste powervrouwen die graag een diepere verbinding met hun ziel en hun potentie willen normaliseren! Ben je toe aan meer vrijheid, gemak en plezier in je leven? Zet jouw ziel dan in als coach om jouw persoonlijke formule voor zielsgeluk te ontdekken! Kijk op www.grietjevoeten.nl voor alle inspiratie & ondersteuning hierbij! Liefs, Grietje Jouw quantum soulcoach

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?