Home Liefde & Relaties Oude liefde roest niet
eerste date liefde stelletje

Wie zijn hart heeft bewaard voor een ander loopt het risico daarmee op een dag te worden geconfronteerd. Jarenlang is er niets aan de hand en gaat het leven zijn gangetje. Maar het zaadje dat ooit is geplant, ligt klaar om te ontkiemen. Met soms verstrekkende gevolgen.

Kees en Monica

Toen Kees haar tegenkwam tijdens de reünie van zijn oude schoolklas, wilde hij zijn hoofd niet op hol laten brengen. Hij praatte opgewekt over zijn werk en liet foto’s zien van zijn gezin. Hij deed er alles aan om over te komen als een gelukkige getrouwde man. Maar met Monica voelde hij een stille verbondenheid die hij nooit bij zijn vrouw had gevoeld.
Ooit was Kees tot over zijn oren verliefd geweest op Monica. Zijn ouders keurden deze relatie echter af. Ze verdween uit beeld en hij dacht dat hij haar was vergeten.

Geheime verlangens

Kees had zijn gevoelens zo goed weggestopt, dat hij niet wist dat hij zijn hart bewaard had. Hij had nooit de tijd genomen om over zijn verloren liefde heen te komen. En zijn vrouw blokkeerde ieder gesprek hierover. Zodra hij dit probeerde, huilde ze alsof ze hem al kwijt was. Daarom besloot hij na een paar pogingen dit goed bewaarde geheim te negeren. In de loop der tijd was hij het gebeuren met zijn ouders vergeten en dacht hij nooit meer aan Monica. Tot hij tijdens de reünie merkte dat zijn hart een sprongetje maakte. Het voelde zo vertrouwd toen hij weer met haar sprak, dat hij eenmaal thuis zich afvroeg hoe dit kon.

Onbesproken probleem

De laatste jaren merkte hij dat de relatie met zijn vrouw verslapte. Hij probeerde daar met haar over te praten, maar ze kwamen geen steek verder. Ieder gesprek over hun relatie liep uit de hand. Ze waren steeds verder uit elkaar gegroeid. Veel te lang hadden ze hun relatie aan laten sudderen. Armoedige relaties zijn vaak de aanleiding voor storingen. Dan kan een oude liefde die je pad kruist net een druppel zijn en je relatie op scherp zetten.

 


Wil je meer lezen over liefde en relaties? Bekijk hier al onze artikelen.

Leave a Comment