Liefde & Relaties

Oude liefde roest niet

Door Angèle Nederlof
Oude liefde roest niet

Wie zijn hart heeft bewaard voor een ander loopt het risico daarmee op een dag te worden geconfronteerd. Jarenlang is er niets aan de hand en gaat het leven zijn gangetje. Maar het zaadje dat ooit is geplant, ligt klaar om te ontkiemen. Met soms verstrekkende gevolgen.

Kees en Monica

Toen Kees haar tegenkwam tijdens de reünie van zijn oude schoolklas, wilde hij zijn hoofd niet op hol laten brengen. Hij praatte opgewekt over zijn werk en liet foto’s zien van zijn gezin. Hij deed er alles aan om over te komen als een gelukkige getrouwde man. Maar met Monica voelde hij een stille verbondenheid die hij nooit bij zijn vrouw had gevoeld.
Ooit was Kees tot over zijn oren verliefd geweest op Monica. Zijn ouders keurden deze relatie echter af. Ze verdween uit beeld en hij dacht dat hij haar was vergeten.

Geheime verlangens

Kees had zijn gevoelens zo goed weggestopt, dat hij niet wist dat hij zijn hart bewaard had. Hij had nooit de tijd genomen om over zijn verloren liefde heen te komen. En zijn vrouw blokkeerde ieder gesprek hierover. Zodra hij dit probeerde, huilde ze alsof ze hem al kwijt was. Daarom besloot hij na een paar pogingen dit goed bewaarde geheim te negeren. In de loop der tijd was hij het gebeuren met zijn ouders vergeten en dacht hij nooit meer aan Monica. Tot hij tijdens de reünie merkte dat zijn hart een sprongetje maakte. Het voelde zo vertrouwd toen hij weer met haar sprak, dat hij eenmaal thuis zich afvroeg hoe dit kon.

Onbesproken probleem

De laatste jaren merkte hij dat de relatie met zijn vrouw verslapte. Hij probeerde daar met haar over te praten, maar ze kwamen geen steek verder. Ieder gesprek over hun relatie liep uit de hand. Ze waren steeds verder uit elkaar gegroeid. Veel te lang hadden ze hun relatie aan laten sudderen. Armoedige relaties zijn vaak de aanleiding voor storingen. Dan kan een oude liefde die je pad kruist net een druppel zijn en je relatie op scherp zetten.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In 'De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen' van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:


Wil je meer lezen over liefde en relaties? Bekijk hier al onze artikelen.
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Angèle Nederlof
Angèle Nederlof

Ruim 30 jaar relatietherapeut. Auteur van diverse relatieboeken (www.relatie- boek.nl) Geeft kortdurende relatietherapie in weekendverband. Mogelijkheid tot telefonisch consult na afspraak.

Reactie
  1. J Molenaar 28 april 2021 - 19:50
    Reply

    Precies dit maak ik mee heb nu voor 2e x relatie gehad met oude liefde alleen 2e x was hij bezet is nog steeds met zijn vrouw die borderliner heeft Er is veel gebeurt omdat onze affaire geen geheim was en uiteindelijk ik zelf zijn vrouw alle waarheid heb gegeven sindsdien zwijgt hij tegen mij en geeft ook mijn dierbaar ketting met hart niet terug die hij niet mocht aannemen als hij geen gevoel voor mij had Waarom en wat zal in godsnaam de reden zijn waarom hij dat niet teruggeeft vind dat zo vreemd lijkt of hij gewdwongen word bin haar te blijven zijn vrouw heeft mij al 5 x geblokkeert op facebook en weer gedeblokkeert wat is dit?? Hij weet dat ik zielsveel van hem hou en hem altijd zal steunen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?