Spiritualiteit

Karma clearen uit vorige levens: hoe werkt dit precies?

Door Saskia Willockx
Karma clearen uit vorige levens: hoe werkt dit precies?

Onlangs vroeg iemand me: “Hoe kan het dat karma gecleared kan worden uit je Akashic Records, hoe werkt dat?”. Een mooie vraag waar ik in dit artikel nader op inga.

Wat is karma en hoe ontstaat het?

Karma betekent letterlijk: actie. Je creëert karma met wat je doet. Aan je woorden en daden gaan gedachten, gevoelens en intenties vooraf. Dit gaat soms zo snel en zo subtiel dat we dit niet altijd merken. Soms handelen we instinctief, reflexmatig of op de automatische piloot vanuit een oud en ingesleten patroon.

Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, creëren je gedachten en emoties niet vanzelf karma. Alleen als je ernaar handelt.

Dat is een hele opluchting, denk ik. Ons menselijk brein is als een gigantische antenne die emoties, gedachten en overtuigingen oppikt uit het collectieve bewustzijn, de mensen om ons heen en via internet. Dit valt niet onder onze controle.

We hoeven ons niet slecht over onszelf te voelen omdat we negatieve gedachten hebben. Eigenlijk is het beter om te zeggen: we ‘ervaren gedachten en emoties’ of ‘ze gaan door ons heen’, dan te zeggen dat we ze hebben. Het is allemaal gewoon energie die door je heen stroomt, voorbij komt.

Negatieve gedachten en ongewenste emoties zijn normaal en heel menselijk. Het helpt echt om ons meer bewust te worden van alle dingen die door ons hoofd gaan, zodat we bewust kunnen beslissen op basis van welke emotie, idee of gedachte we handelen. Het loutere feit dat iets opduikt, betekent niet dat het waar is of dat er actie op ondernomen moet worden. Of zelfs dat het van ons is.

Onze acties en de dimensies:

Als we onze acties ontrafelen dan ziet dit er zo uit:

  • Je woorden en acties doe je met je fysieke lichaam, dat handelt in de 3e dimensie . Deze aardse dimensie is gebonden aan tijd en plaats.
  • Je gedachten en alle mentale processen vinden plaats in je mind en in de 4e dimensie, die niet gebonden is aan tijd en plaats. Daarom kunnen we in gedachten naar het verleden en naar de toekomst gaan.
  • Je intenties overstijgen tijd en plaats en behoren tot het domein van de 5e dimensie.

Akashic Records en de 5e dimensie

De Akashic Records bevinden zich in de 5e dimensie en daarin spelen intenties een belangrijke rol. Dit betekent dat je in de AR met je intenties oude blokkades kunt clearen, op voorwaarde dat je daarover bewustzijn hebt: begrip en inzicht in de gemaakte keuzes die hebben geleid tot die blokkades.

Let wel: een clearing in de AR gebeurt in de 5e dimensie en werkt dóór tot in alle hogere, nog subtielere dimensies, maar niet automatisch naar de lagere dimensies. Dus als jij de volgende ochtend opstaat is je aardse leven nog precies hetzelfde. En daar zit de crux: de 3e en 4e dimensies clear je zelf, in je dagelijks leven, met je body en mind: met wat jij denkt, zegt en doet. Dit kan niemand anders voor je doen.

Jouw keuzes en acties bepaal je zelf

Als je dus eenmaal weet welke oude gedachten- en gedragspatronen voor problemen hebben gezorgd, kun je bewust kiezen om het anders te doen. Stapje voor stapje leg je nieuwe paden aan, zowel in je hersenen als in je leven, nieuwe wegen die je steeds makkelijker zult kunnen bewandelen zodra ze een gewoonte zijn geworden.

Nu zijn wij mensen gewoontedieren en jezelf en je gedrag veranderen is niet altijd gemakkelijk. Dat is waar de clearing in de Akashic Records je bij helpt.

Gun jezelf de tijd en wees mild

Dit is een proces en gaat misschien met vallen en opstaan. Dat geeft niet: fouten maken mag en perfectie is niet vereist. Bedenk dat karmische patronen inderdaad patronen zijn: dezelfde keuzes steeds herhaald. Zodra je merkt dat een keuze niet past bij je soul blueprint, kun je deze herzien en meestal ook herstellen. Zo wordt het niet opnieuw een karmisch patroon. Wees vooral mild voor jezelf en erken wat je al bereikt hebt.

Empowerment door keuzevrijheid

Wat zo ‘empowerend’ is: jij kiest zelf, jij hebt de touwtjes in handen. Niemand kan dit voor jou ‘verprutsen’, je bent geen slachtoffer van anderen en de wereld. Er zijn altijd andere opties beschikbaar, ook al denk je soms van niet. Toegegeven, sommige opties zijn niet comfortabel, maar ze zijn er wel. Sommige opties liggen buiten je comfort-zone …. maar dat is waar je groei ligt.

Je kunt deze ‘window of opportunity’ die een reading je biedt benutten … of niet. De keuze is aan jou, want in ons leven als mens hier op aarde draait het altijd om keuzevrijheid.

Meer Innerlijke Vrijheid

De Akasha kronieken

De Akasha kronieken

In De Akasha kronieken van Linda Howe leer je gebruik te maken van het Pathway Prayer Process om toegang te krijgen tot het Hart van de Akasha kronieken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?