Spiritualiteit

Hoe kun je de aura van anderen voelen?

Door Gastauteur
Hoe kun je de aura van anderen voelen?

Aura’s zien is moeilijk om te leren maar aura’s voelen kan iedereen. In dit artikel leert Sarah Bartlett, auteur van The little book of practical magic, hoe je een aura van iemand kunt voelen.

Eigenlijk zijn we levende, wandelende schilderijen met kleuren die weliswaar onzichtbaar zijn voor het blote oog, maar die overal om ons heen zijn.

Wat is een aura?

✭ De aura bestaat uit elektromagnetische deeltjes die het lichaam uitstraalt.
✭ Het woord ‘aura’ komt van het Griekse woord voor ‘bries’ of ‘lucht’.
✭ We reageren vaak onbewust positief of negatief op de aura van iemand anders, afhankelijk van de toestand van hun aura en van die van ons.
✭ Aura’s maken deel uit van de onzichtbare kosmische levenskracht.
✭ Veel planeten hebben een zichtbare aura om zich heen, zoals de ringen van Saturnus of de gaswolken van Jupiter.

We voelen aura’s onbewust

Als we seksueel, lichamelijk of romantisch door iemand aangetrokken worden of gewoon het gevoel hebben dat we iets gemeenschappelijks hebben, kunnen onze aura’s helemaal in harmonie zijn (bij elkaar passende of  complementaire kleuren). Of ze botsen zodanig dat we behoefte hebben aan de kleur die op dat moment zwak is in ons aura en we hopen dat zij een beetje aan ons zullen geven!

Eigenlijk zijn we levende, wandelende schilderijen met kleuren die weliswaar onzichtbaar zijn voor het blote oog, maar die overal om ons heen zijn. Dus als de perfecte persoon naast ons komt zitten in een bar of als we hem in een drukke ruimte zien, voelen we onmiddellijk aantrekkingskracht.

We reageren positief op zijn persona, die via zijn aura naar buiten komt. Als iemand bijvoorbeeld een aura uitstraalt als een schilderij van een oude meester (donkergroen en donkeroker), zal die persoon wellicht moeilijk overweg kunnen met iemand die een aura heeft die doet denken aan een modern abstract schilderij (felrood en felgeel).

Als we iemand ontmoeten en een gevoel van nabijheid hebben, komt dat misschien doordat we vergelijkbare aura’s hebben. Als we ons daarentegen mijlen van elkaar verwijderd voelen, spelen de tegengestelde kleuren ons misschien parten of herkennen we die energie gewoon niet in onszelf. Die persoon straalt misschien een kleur uit die wij niet hebben of die hoort bij een deel van onze persoonlijkheid dat we onderdrukken of niet tot zijn recht laten komen. We vibreren gewoon niet op de kleur die deze persoon op dit moment uitstraalt. Maar als we onmiddellijk affiniteit voelen met iemand, komt dat meestal doordat we in hetzelfde kleurenspectrum zitten als hij of zij op dit moment.

Hoe kun je de aura van anderen voelen?

Soms zijn onze aura’s uit evenwicht, afhankelijk van de innerlijke toestand van hoofd, lichaam en geest, en dat is het moment waarop mensen die echt aura’s kunnen ‘zien’ zeggen: ‘Je aura is ontzettend blauw,’ of ‘Hij is zo rood!’ Maar de meeste mensen zeggen dingen zoals: ‘O, hij werd helemaal rood van schaamte,’ of ‘Ze werd groen van jaloezie!’ Je ziet dus dat kleur heel symbolisch is voor hoe we ons voelen. Maar het is heel lastig om echt iemands aura te zien.

Wat je wel kunt doen, is je eigen chakra’s en aura leren voelen. Op die manier zul je je ook bewust worden van de aanwezigheid van de aura’s van andere mensen. Het is een beetje zoals het lezen van de lichaamstaal van anderen. Als je dat eenmaal gaat oefenen, zul je merken dat het niet lang duurt voordat je begrijpt hoe kleur, karakter en energie allemaal verband houden met elkaar: het een is de uitdrukking van het ander.

Oefening: eigenschappen voelen

Doe deze oefening met een vriend.

1. Ga tegenover elkaar staan, met gestrekte armen zodat jullie handpalmen elkaar bijna, maar net niet raken.
2. Sluit je ogen en concentreer je allebei op het afgeven en ontvangen van energie. Je kunt dit vanzelfsprekend maar een paar minuten volhouden, anders worden je armen moe. Probeer te voelen wat de aura van de ander uitstraalt. Is deze bijvoorbeeld warm, koud, zacht, rustig, energiek of ruw?
3. Als jij energie uitstraalt, stel je dan voor dat die vanuit de hara (het voornaamste energiecentrum net onder je navel) door je lichaam stroomt en dat die kracht dan door je handen naar buiten gaat.
4. Wees afwisselend ontvanger en zender. Probeer te voelen welke eigenschap je partner uitstraalt. Je kunt de lijst van eigenschappen hieronder als basis gebruiken:

 • Rustig
 • Ruw
 • Koel
 • Sexy
 • Goddelijk
 • Zinderend
 • Saai
 • Zacht
 • Emotieloos
 • Gevoelvol
 • Verlichtend
 • Stil
 • Opwindend
 • Vibrerend
 • Oprecht
 • Warm
 • Hard Verstandig

Uiteindelijk zal het je lukken om de onzichtbare aura-energie te voelen die tussen jou en je partner stroomt. Door de aura van iemand anders te voelen, zul je ook zijn gemoedstoestand gaan begrijpen.

Fragment uit: The little book of magic

The Little Book of Practical Magic

The Little Book of Practical Magic

Een magisch cadeauboek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de betoverende kracht van moderne hekserij.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je aura:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?