Spiritualiteit

Dit is waarom spiritueel ontwaken zo heftig kan zijn

Door Gastauteur
Dit is waarom spiritueel ontwaken zo heftig kan zijn

Als je net met de reis van spiritueel ontwaken begint, dan kan dit heel heftig aanvoelen. Je leven verandert drastisch en je kunt niet meer terug naar hoe het was. In dit artikel lees je vijf redenen waarom spiritueel ontwaken zo heftig kan zijn. “Het vraagt veel kracht en moed om je toekomst een nieuwe vorm te geven.”

Je bevindt je opeens op een verdieping in een nieuwe wereld.

De reis van spiritueel ontwaken

Je leeft je leven van dag tot dag. Je bent tevreden met hoe het met je gaat en wat je doet, maar op een dag besef je dat dit niet genoeg is. Je wilt meer. Je wilt meer vreugde en plezier en je wilt je minder druk maken om wat anderen van je vinden. Je wilt meer zin en meer passie in je leven.

Dan begint het, die heftige reis. Voor sommigen gaat die reis heel langzaam. Je kan het vergelijken met een lift waarin je altijd weer een verdieping verder stijgt naar je mooiste leven. Soms stijg je twee verdiepingen tegelijk. Soms stap je even uit om een verdieping verder te verkennen. Zo kom je steeds dichter bij het leven dat in lijn is met je Ziel.

Anderen voelen de grond onder zich schudden. Het lijkt alsof er hele stukken van je leven plots tegelijk exploderen. Je bevindt je opeens op een verdieping in een nieuwe wereld. Niemand lijkt jouw taal te spreken. Je herkent niemand. Je weet niet hoe je er terecht bent gekomen en wat er nu gaat gebeuren. Het enige wat je zeker weet is dat niets ooit nog hetzelfde kan zijn en dat je nooit meer terug kan naar hoe het was.

5 redenen waarom plots ontwaken zo heftig is:

1. Je maakt een levensveranderende ervaring mee

Vaak gebeurt dit plotse spirituele ontwaken door een levensveranderende ervaring. Sommigen ontwaken na een ontmoeting met hun tweelingziel, terwijl anderen op dit pad raken na het verlies van iemand van wie ze heel veel hielden. Ook ernstige gezondheidsproblemen, depressies, burn-out of een relatie met een narcistische partner kunnen een reden zijn dat heel je leven opeens lijkt te veranderen. Deze ervaringen zijn op zich al bijzonder heftig. Het vraagt veel kracht en moed om je toekomst een nieuwe vorm te geven.

2. Spirituele informatie komt op je pad

Opeens word je overspoeld door nieuwsberichten in je tijdlijn met termen die je nog niet eerder hebt gehoord. Misschien had je al wel eens je horoscoop gelezen of de energie van de maan gevoeld wanneer je niet kon slapen, maar een ziel? Tweelingzielen? De vijfde dimensie? Spiritueel ontwaken? Een zielsmissie? Karma? Reïncarnatie? Je voelt dat je die richting moet volgen en je leest nieuwsgierig enkele artikelen, bijvoorbeeld op Inspirerend Leven. Het is een hele zoektocht om die nieuwe begrippen te gaan begrijpen.

3. Je verlangt naar nieuwe vrienden

Wanneer je door dit heftige proces gaat, merk je dat je opeens geen aansluiting meer lijkt te vinden bij vroegere vrienden. Relaties waarin het geven en nemen niet goed in evenwicht was, passen niet meer bij je. Je hebt geen tijd of energie of zin meer om in deze vrienden te investeren.

Daarom is het pad van spiritueel ontwaken voor veel mensen een heel eenzaam pad. Misschien vind je het ook wel moeilijk om hierover te praten, want wat maak je nu eigenlijk allemaal mee? Is het niet te raar wat je nu allemaal denkt en gelooft? Zullen mensen je nu niet te zweverig gaan vinden?

4. Je baan past niet meer bij je

Misschien had je al eerder gemerkt dat je baan niet meer goed bij je past en was je daarom in een burn-out terechtgekomen. Of je ontdekt dat je baan je geen voldoening meer geeft, omdat deze niet meer past bij wie je diep vanbinnen bent. Het kan zijn dat je alleen nog wil investeren in een baan waarin je met je passie en talenten aan de slag kan. Of in een baan waarin je iets kan betekenen voor anderen.

Hierdoor word je geconfronteerd met financiële onzekerheid en kopzorgen. Kan je het wel maken om ontslag te nemen? Ga je je rekeningen nog wel kunnen betalen? Het is niet gemakkelijk om te weten te komen welke baan er dan wel echt bij je past en wat jou wel genoeg voldoening zou kunnen geven.

5. Je kan moeilijk hulp vinden

Een dokter kan hulp bieden bij fysieke problemen en als je depressief bent kun je terecht bij een psycholoog. Het is echter niet gemakkelijk om iemand te vinden die echt begrijpt wat je meemaakt. Iemand die je de weg kan tonen en die je handvatten biedt die je op je reis kunnen helpen. Die zegt: “’t Is langs hier en het komt goed.” Iemand die je kan tonen dat jouw mooiste leven mogelijk is en die je kan begeleiden om de stappen te zetten die jou naar je mooiste leven brengen.

’t Is langs hier en het komt goed. Je gaat die droombaan vinden. Er komen fantastische nieuwe vrienden in je leven met wie je een nieuwe familie kan vormen. Die pijn en verdriet gaan over. Je gaat weer vreugde en plezier kunnen creëren in je leven. Deze donkere, heftige reis wordt steeds een beetje lichter. Er wacht iets moois op je. Beloofd.

Geschreven door Hanne Knight

Boekentip: Gids voor spiritueel ontwaken

spiritueel ontwaken

Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen.

bestel nu

Lees verder:

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding