Astrologie

Astrologisch weerbericht: dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van mei 2023

Door Kate Rose
Astrologisch weerbericht: dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van mei 2023

Pluto retrograde in Waterman, volle maan en maansverduistering in Schorpioen en Mercurius loopt weer direct: mei is een mengelmoes van energieën. Gelukkig sluit de maand zich af met Mars in Leeuw. Dit betekent dat het tijd is om alles wat je hebt geleerd tijdens deze rumoerige maand op te pakken en gepassioneerd verder te gaan. Lees wat deze astrologische gebeurtenissen voor jou betekenen.

Het verleden ligt nu achter je. Het loont niet om je zorgen te blijven maken of het op de een of andere manier allemaal wel goed komt. Je bent het namelijk aan jezelf en je dromen verplicht om de wilde roep vooruit te blijven gaan te omarmen. Net als de lessen, vreugde en momenten van geluk die de komende maand op je pad komen.

Nu het stof van het Eclipsportaal is neergedaald en je de plezierige Stier-energie voelt, kun je meer betekenis vinden in waarom alles moest gebeuren zoals het gebeurde. Je ziet nu in dat het misschien niet is gebeurd zoals je wilde, maar je begrijpt waarom het moest gebeuren.

De tijd is rijp om niet meer bang te zijn dat het verleden terugkomt, maar om de toekomst te omarmen die je nu aan het creëren bent. De toekomst is geplaveid met vertrouwen en hoop – en dat is geen toeval, maar het lot.

Lees in dit artikel de maandhoroscoop voor mei 2023.

Belangrijke astrologische data mei 2023

Maandag 1 mei 2023

Gebeurtenis: Pluto retrograde in Waterman

Je komt onder ogen wat niet werkt, wat ongezond of giftig blijft, ondanks je groei of alles wat je in jezelf geheeld hebt. Pluto verschoof in maart naar Waterman en begint daar nu retrograde te lopen: hij vraagt je om je te concentreren op je relatie. Sluit die aan bij je waarden en dromen?

Het is verslavend te denken dat je relatie op een dag zal veranderen in iets gezonds, maar er is een duidelijk verschil tussen iemand die probeert (mee) te groeien en iemand die dat slechts oppervlakkig doet, alleen maar om je niet te verliezen. Als je het verschil leert te zien, zal je in staat zijn de veranderingen door te voeren die je zoekt.

Dinsdag 2 mei 2023

Gebeurtenis: Juno naar Tweelingen & Pallas naar Leeuw

Soms is niet je partner veranderd, maar jijzelf. Juno, de asteroïde die over verbintenissen en huwelijken heerst, verschuift vandaag naar de aanpasbare en evoluerende Tweelingen. Je voelt je misschien onzekerder in je relatie. Het voelt alsof er iets is veranderd, maar je kunt er de vinger niet op leggen. Bekijk het eens vanuit een nieuw perspectief, maar waak ervoor dat je niet zoekt naar een probleem dat niet noodzakelijkerwijs bestaat.

Als jij het inderdaad bent die veranderd is, gun jezelf dan de tijd om te zien of het een blijvende verandering is. Voordat je plotselinge beslissingen neemt, vraag je af of je partner met je mee kan groeien. Diep van binnen weet je de waarheid al. Als Pallas naar Leeuw verschuift, tegelijkertijd met de transit van Juno naar Tweelingen, word je geholpen je innerlijke vastberadenheid te vinden om te vechten voor wat je voelt dat juist is.

Het kan zijn dat je uiteindelijk vecht voor jezelf en je eigen vrijheid. Een strijd om los te komen van iets waarvan je beseft dat het steeds giftiger wordt. Of je neemt de wapens op om de relatie tussen jou en je partner te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Geef jezelf de tijd om te verwerken en na te denken, maar vertrouw op je eigen instincten.

Vrijdag 5 mei 2023

Gebeurtenis: Volle maan en maansverduistering in Schorpioen & einde Eclipsportaal

Het Eclipsportaal sluit vandaag, terwijl de volle maan in Schorpioen – ook nog eens verduisterd! – je romantische leven verlicht. Dit gaat om het licht van de waarheid dat schijnt in je relatie. Je bent misschien niet meer waar je hoort te zijn.

Wend wat je geleerd hebt aan en zoek naar de waarheid. Die wordt juist nu getoond, in de maand sinds de laatste volle maan (in Weegschaal en in april) die alles te maken had met evenwicht binnen je relatie. Het zal helder en duidelijk zijn: je kunt je er niet langer voor verbergen.

Mercurius loopt nog steeds retrograde, dus thema’s rond veiligheid en stabiliteit zullen de kop opsteken. Alles kan trager aanvoelen, ook het nemen van beslissingen of het formuleren van een toekomstplan.

Gedurende deze fase van de maancyclus krijg je de waarheid te zien, maar je hebt misschien tijd nodig om een plan voor hierna te maken. Als je eraan werkt om je waarheid te leven, sta je in het licht.

Zondag 7 mei 2023

Gebeurtenis: Venus naar Kreeft

Na een lange reis wil de liefde naar huis. Ze zou je moeten voeden en troosten. Ze zou een toevluchtsoord moeten zijn, weg van de rest van de wereld. Liefde is geen achtbaan van emoties of een fixatie op louter samen uitgaan voor elektrische nachten in de stad. Liefde is zacht, stabiel en toegewijd.

Vandaag keert Venus terug naar het teken Kreeft. Ze helpt je terug te keren naar wat je werkelijk nodig hebt in de liefde. Je komt terecht in de ruimtes die voor jou aanvoelen als thuis, of je relatie nu een bron van vrede is of een constante strijd. Wanneer je in een staat van chaos verkeert binnen je relatie, leer je je zenuwstelsel om chaos gelijk te stellen aan liefde. Het is tijd om te ontspannen in vrede. Voel je op je gemak in je hart en lichaam. Zelfs als je relatie niet als thuis voelt, kun je er altijd één creëren in jezelf.

Zondag 14 mei 2023

Gebeurtenis: Mercurius direct

Grote liefde kost tijd. Vertrouwen hebben en houden in je keuzes kost tijd. Samen plannen maken kan vaak een langzaam proces zijn. Maar het is goed om je aan die traagheid over te geven en te zien wat er ontstaat. Om alle mogelijkheden tegelijk vast te houden en te zien wat je niet hebt kunnen zien.

Vanaf vandaag loopt Mercurius niet meer retrograde. Je zult meer vertrouwen voelen bij het nemen van beslissingen in je relatie. In april, toen het Eclipsportaal opende, maakte je er al een aantal. Mercurius retrograde in Stier ging over het binnenhalen van meer comfort, veiligheid en zekerheid in je relatie door middel van plannen en belangrijke gesprekken. Nu deze planeet weer normaal loopt, zou je ook meer helderheid moeten voelen, zodat je de eerste stap vooruit kunt zetten.

Dinsdag 16 mei 2023

Gebeurtenis: Jupiter naar Stier

Alles in het universum wijst er nu op dat je geduldig moet zijn. Vorige maand begon Mercurius retrograde te lopen toen het Eclipsportaal zich opende. Die gebeurtenissen gaven aan dat je moest vertragen en moest nadenken voordat je verder ging. Het is niet zo dat dingen zo vreselijk zijn, maar om een relatie op te bouwen (of je erop voor te bereiden) heb je geduld nodig.

Vandaag schuif Jupiter, de planeet van de overvloed, naar Stier. De start van een tijd waarin vervulling gegarandeerd is, maar alleen door geduld en hard werken. Geef je droom van een gezonde relatie niet op, omdat het zo veel tijd kost, bijvoorbeeld om iemand te ontmoeten of een band op te bouwen. Je kunt je relatie niet opgeven, alleen omdat het meer tijd kost om bij elkaar te komen dan je had gewild of gedacht. Geduld wordt beloond en maakt duidelijk dat de beste beloning altijd na de moeilijkste reis in het verschiet ligt.

Vrijdag 19 mei 2023

Gebeurtenis: nieuwe maan in Stier

Zelfs in de meest toegewijde langdurige relaties is er behoefte aan een nieuw begin. Dan kan het gaan om een nieuwe manier van omgaan met elkaar of zelfs van elkaar houden. Een nieuw begin is niet alleen weggelegd voor hen die op zoek zijn naar de liefde die zij wensen, maar ook voor hen die al een relatie hebben en zich voorbereiden om verder te evolueren of samen verandering teweeg te brengen. Vandaag luidt de nieuwe maan in Stier deze tijd in. Je voelt de behoefte om opnieuw te beginnen en dat op basis van wat je werkelijk wilt in je leven. Dit kan een moment van vernieuwing zijn in een oudere relatie of een doorbraak in een nieuwe liefde. Concentreer je op wat je nodig hebt om je niet alleen veilig en zeker te voelen in je relatie, maar ook zo vele mogelijk vreugde en plezier te ervaren.

Zaterdag 20 mei 2023

Gebeurtenis: Zon naar Tweelingen & Mars naar Leeuw

Wanneer flexibiliteit en passie elkaar ontmoeten, ontstaat een onstuitbare kracht. Vandaag brengt precies die energie. De Zon verschuift naar Tweelingen – het begin van een nieuw seizoen – en Mars, de planeet van de vastberadenheid, gaat de enthousiaste Leeuw binnen. Het begin van de maand begon langzaam voor relaties, omdat je werd opgeroepen tijd te nemen om plannen te maken en na te denken over romantische lessen uit het verleden.

Nu Mercurius niet meer retrograde loopt en Mars zich meer thuis voelt in het vuurteken Leeuw, is het tijd om alles wat je hebt geleerd op te pakken en gepassioneerd verder te gaan. Deze energie, zo vlak na de nieuwe maan in Stier, is actiegericht, zodat je actief op zoek gaat naar dat nieuwe begin, hoe klein of groot dat ook is. Je zult je meer afgestemd voelen op je hart en koste wat het kost de verlangens ervan willen vervullen, vooral als dat ook een groter gevoel van stabiliteit en plezier in je leven brengt. En dat is precies wat je romantische relatie natuurlijk altijd moet bieden.

Lees in dit artikel de maandhoroscoop voor mei 2023.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Jonge vrouw houdt een volle maan in haar handen waar dierenriemtekens omheen staan. Naast de vrouw staat de tekst: Leven met de sterren. Yasmin Boland

Wil je je geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees ook deze astrologische artikelen van Kate Rose:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?