Astrologie

Volle maan in Ram (29 september 2023): conflicten in relaties en belangrijke keuzes maken

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Ram (29 september 2023): conflicten in relaties en belangrijke keuzes maken

De volle maan in Ram op 29 september 2023 brengt veel chaos en tegengestelde energieën. “De Ram-invloed kan ervoor zorgen dat je in actie wilt komen, explosief bent en belangrijke keuzes gaat maken voor jezelf,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. De zon in Weegschaal zorgt er echter voor dat je de lieve vrede wilt bewaren en moeite hebt met keuzes maken. Wat brengt deze volle maan van september 2023 jou?

Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal liever samen met anderen.

Tijdens een volle maan staan de maan (het vrouwelijke) en de zon (het mannelijke) recht tegenover elkaar in twee tegenover elkaar liggende astrologische tekens. Bij deze volle maan in september 2023 zijn dat Ram en Weegschaal. Dit veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van twee tegengestelde tekens én een conflict tussen gevoel en verstand. De energie van de vurige Ram zorgt ervoor dat je ergens genoeg van kunt hebben, geen geduld meer hebt, knopen gaat doorhakken en een nieuw begin wilt maken. Je kunt al jouw twijfels (de invloed van de Weegschaal) naast jou neer leggen en niet meer de lieve vrede bewaren.

Deze volle maan maakt verder spanningsaspecten met de twee dwergplaneten Pholus en Pallas. Jouw beslissingen kunnen hierdoor impulsief zijn, wat mogelijk voor behoorlijk wat chaos en conflicten gaat zorgen. Pallas zorgt doorgaans voor een strategische aanpak en oplossingen voor conflicten, maar dat kan nu lastig zijn.

Ascentie-klachten tijdens de volle maan september 2023

De uitwerking van de volle maan is al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar. Hoe gevoeliger je bent, hoe eerder en hoe langer je de uitwerking van de volle maan kunt voelen. Ascensie-klachten zoals slecht slapen, onrust, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, slechte concentratie of vermoeidheid kun je dan sterk voelen. Mogelijk heb je tijdens deze volle maan in september 2023 last van hoofdpijn of koorts omdat de maan nu in Ram staat en het hoofd bij Ram hoort.

Dit merk je van de vurige Ram-energie

Wanneer de maan in het vuurteken Ram staat, kan dat betekenen dat je een drang hebt naar onafhankelijkheid, snel in actie kunt komen en maar moeilijk innerlijke rust vindt. Je bent recht door zee, impulsief en door jouw enthousiasme krijg je makkelijk anderen mee in jouw plannen. Misschien ben je ongeduldig en hou je niet altijd rekening met anderen.

Confrontaties ga je nu niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is op dit moment groot, want je houdt niet zo van stilstand. Je hebt namelijk steeds nieuwe uitdagingen nodig. Mogelijk voel je de drang om je te doen gelden en houd je wel van een beetje competitiestrijd en krachtmeting.

De impact van Weegschaal als tegenpool

De Weegschaal, waar de zon nu in staat, is veel diplomatieker en wil graag harmonie om zich heen. Een Weegschaal moet vaak lang wikken en wegen voordat hij of zij tot een beslissing komt en kan daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies is hij de bemiddelaar en probeert de dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Hij gaat liever conflicten uit de weg en heeft de voorkeur om de lieve vrede te bewaren.

Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal liever samen met anderen.

Hoe ga jij om met conflictsituaties?

De Ram-invloed kan ervoor zorgen dat je in actie wilt komen, beslissingen wilt maken en belangrijke keuzes gaat maken voor jezelf. Dit kan dat wel eens niet in dank worden afgenomen en voor conflicten zorgen omdat de Ram vrij eerlijk en direct is. Het spanningsaspect met Pholus zorgt er misschien zelfs voor dat er een beerput opengaat en boosheid explosief naar buiten komt. Je kunt boos zijn over egocentrisch of dominant gedrag van de ander of wanneer iemand zijn zin wil doordrijven en er geen rekening wordt gehouden met jou. Ook kan je het gevoel hebben dat je niet gezien of gehoord wordt of klein gehouden wordt.

Pallas, de dwergplaneet die aangeeft op welke strategische wijze wij handelen binnen conflictsituaties, staat nu recht tegenover de maan. Dit kan stimuleren om te bemiddelen en goed voor jezelf op te komen. Waarschijnlijk wordt dit een grote uitdaging!

Strijd op de werkvloer

De volle maan in Ram kan ook de passie voor ons werk aanwakkeren. Je mag je goed opletten dat je je werkzaamheden zorgvuldig blijft doen en niet verwikkeld raakt in een concurrentiestrijd. Het is mogelijk dat je snel resultaat wilt zien, ongeduldig bent en impulsieve beslissingen maakt. Misschien zorgt deze onzorgvuldigheid voor chaos en verkeerde keuzes. Wanneer dit is gebeurt, kun je tot de conclusie komen dat je de dingen beter anders had kunnen aanpakken.

Je kunt gaan inzien dat je mogelijk een dieperliggende emotie onderdrukt. Mogelijk had je graag erkenning willen hebben van je ouders vroeger en heb je nu een bewijsdrang ontwikkeld. Dit mag je gaan loslaten.

Tweelingzielen

Tijdens deze volle maan kunnen tweelingzielen veel boosheid naar elkaar ervaren. Dit kan zelfs het geval zijn wanneer ze lange tijd uit elkaar zijn en er geen contact is.

Misschien ben je boos of jaloers op de karmische partner van je tweelingziel over het feit dat hij of zij wel aandacht krijgt, in de watten gelegd wordt of leuke uitstapjes doet met jouw tweelingziel. Het gevoel niet gehoord of gezien te worden door jouw tweelingziel kan getriggerd worden. Tweelingzielen kunnen elkaar afstoten of zelfs compleet het contact verbreken.

In karmische relaties kunnen ook flink wat barsten ontstaan, ondanks dat ze naar goede oplossingen zoeken voor de spanningen tussen hen. Misschien voel je dat jouw partner liever bij iemand anders is, wat voor conflicten kan zorgen binnen de relatie. Je wordt gestimuleerd om de basis in jezelf en jouw zelfliefde te versterken, zodat je emotioneel op eigen benen kunt staan. Luister naar jouw intuïtie zodat je weet welke stappen je nu mag nemen.

Lichtreis volle maan in Ram 29 september 2023

Voor de volle maan in Ram organiseren Karin en Danique op 29 september een online Lichtreis vanwege de volle maan in Ram. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Lees ook:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Seviela 29 september 2023 - 01:52
    Reply

    Mooi stuk! Dank je wel! Ik ben een RAM! IK hou mij wel gedeisd en ga mensen uit de weg. welke kleur kaars brand je dan? Mvgr. Serviela

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?