Home Astrologie Uitwerking Nieuwe Maan in Stier (5 mei), planeet Neptunus & Saturnus retrograde

Uitwerking Nieuwe Maan in Stier (5 mei), planeet Neptunus & Saturnus retrograde

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan mei

De Maan en de Zon staan samen in het aardse teken Stier. Een Nieuwe Maan kondigt een nieuwe fase aan en het is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Een nieuwe start voor nieuwe projecten. Jouw chakra’s staan meer open, waardoor je veel last kunt hebben van ascentiesymptomen, zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, hartkloppingen, enzovoort. Dit is ook een week voor en na de Nieuwe Maan voelbaar.

Deze Nieuwe Maan gaat veel effect hebben op tweelingzielen, doordat twee keer het getal 5 in de datum voorkomt. Het getal 5 staat voor Mercurius, planeet van denken, communicatie en de handel. Door deze dubbele getallen kan het aanvoelen alsof Mercurius retrograde gaat lopen en zijn werking meer naar binnen gaat richten. Tijd voor reflectie en om even stil te staan bij jezelf.

De eigenschappen van een Stier

De Zon en Maan staan in Stier en de eigenschappen van de Stier komen hierdoor sterk naar voren. De Stier is een aards teken en is betrouwbaar, praktisch, realistisch en komt niet zo snel in beweging. Hij heeft een engelengeduld, maar als de maat vol is, kan hij flink tekeer gaan. Hij heeft doorgaans veel tijd en rust nodig om tot een beslissing te komen. Heeft de Stier echter eenmaal besloten om iets te doen, kunnen ze daarin volhardend zijn. Een Stier komt wat langzaam op gang, maar kan ook lang door gaan. Ook koppigheid hoort bij de Stier. Bovendien heeft hij behoefte aan zekerheid. Daarom zal hij zijn bezit en financiën goed regelen. Door deze behoefte aan zekerheid kan de Stier soms bezitterig en jaloers zijn en vast willen houden aan het oude. Ze zijn ook gesteld op het hebben van comfort. Veranderingen zullen zij niet zo snel doorzetten, alleen als het hun zekerheid biedt. Vaak zijn Stieren muzikaal (zang), creatief en geven ze veel om de natuur en het buitenleven.

Uitwerking Nieuwe Maan

Het kan zijn dat je rond deze Nieuwe Maan je huis wilt verbouwen, een nieuw huis zou willen kopen of je tuin eens onder handen zou willen nemen. Misschien wil je nieuwe kleding kopen en jezelf eens lekker verwennen met een massage of saunabezoek. Of misschien wil je uit eten met je geliefde, een goed boek lezen in een hangmat in de tuin of een wandel-of fietstocht maken. Kortom, je wilt het even rustig aan doen: alles op een wat rustiger tempo. Ook wil je genieten van het buitenleven.

Je kunt meer (financiële) zekerheid willen inbouwen, door ergens in te investeren of je financiën anders aan te gaan pakken.

Gevoelige planeet Neptunus

Door een mooi aspect met de gevoelige planeet Neptunus, kun je behoefte hebben om eens creatief aan de slag te gaan in huis, in jouw tuin of met kleding. Een nieuw interieur of garderobe kan voor jou aantonen dat je een nieuwe fase ingaat. Misschien heb je voor lange tijd gedroomd over een nieuwe auto, een groter huis, kinderen, een huisdier of wil je je tuin verfraaien door bijvoorbeeld een vijver of nieuwe planten. Misschien ga je dit nu realiseren. Je kunt het gevoel hebben dat je maar moeilijk op gang komt, maar wanneer je eenmaal een begin maakt, kan je er met al je enthousiasme erin opgaan. Heerlijk om je creativiteit te kunnen uiten!

Een nieuwe baan, waarin je meer inkomen kunt genereren, kan een nieuwe start zijn. Of een liefde, waarmee je kunt settelen. Hier kan je romantische ideeën over hebben.

Spiritualiteit

Door Neptunus ben je gevoeliger en mediamieker. Je zult zien dat het spirituele en het praktische samen zullen komen in jouw leven. Ingevingen, visioenen en (dag)dromen die voorheen verwarrend waren, kunnen nu zichtbaar worden in de praktijk en kunnen nu uitkomen. Wanneer je last hebt van eenzaamheid, depressieve gevoelens, vluchtgedrag en verslavingen, is dit een mooie tijd om aan de slag te gaan met praktisch haalbare doelen waarin jij langzaamaan jouw zelfvertrouwen kunt opbouwen en jij jouw energie weer beter kunt gaan aarden.

Doordat je mediamieker bent, kan je meer open staan voor boodschappen of dromen en kunnen vogels, bloemen of vlinders een speciale boodschap zijn van een overleden iemand over de bovengenoemde zaken.

Nieuwe Maan en Saturnus retrograde

Om bijvoorbeeld meer (financiële) zekerheid in te bouwen kan er een nieuwe baan of woning komen. Deze oplossingen kunnen wat moeizaam verlopen, door een remmende werking. Saturnus loopt namelijk retrograde sinds 30 april en dit kan vertraging betekenen. Vertraging kan te maken hebben met nieuwe regelgevingen en wetten die invloed hebben op jouw situatie.

Gevoelsmatig kan je ook op een andere manier in een rouwproces zitten. Je kunt de rust nemen en je terugtrekken om alles te verwerken en een nieuwe start te maken. Het kan zijn dat er iemand uit jouw leven is vertrokken of dat iemand is overleden. Je kunt de steun van een ouder iemand of een van jouw ouders missen.

Venus vierkant Saturnus en Pluto

Venus, de planeet van de liefde en harmonie en heerser van de Stier, staat vierkant met Saturnus en Pluto. Dit kan ervoor zorgen dat jij eens flink wordt geconfronteerd met jouw verleden. Misschien heeft er zich een vervelende situatie voorgedaan met iemand, die jaloers was en wraak wilde nemen, en is deze persoon weer terug in je leven omdat karmische stukken hiervan nog niet afgerond zijn. De jaloezie kan betrekking hebben op jouw bezit zoals je woning of geld, maar ook op jouw liefdesleven. Deze persoon kan nog steeds boos zijn en zelfs wraakgevoelens hebben. Je kunt het gevoel hebben dat het maar niet wilt ophouden. Het openbaar maken van bepaalde persoonlijke informatie en roddels, het in de strijd gooien van seksualiteit of psychologische oorlogsvoering kunnen ingezet worden als wraakmiddel. Maar er kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden waardoor er toch een einde komt aan deze situatie. Het kan zijn dat de harmonie terugkomt in je leven.

Maar ook kan het zijn dat er nieuwe mogelijkheden komen voor het bouwen van een huis. Misschien weet je niet hoe je de financiën kunt regelen en verloopt het hele proces wat traag. Deze nieuwe woning zal de voorbode zijn van een hele nieuwe fase in jouw leven.

Bevrijdingsdag

Op de dag van de Nieuwe Maan is het ook Bevrijdingsdag. Nederland viert dan de bevrijding van de Duitse bezetting in 1945; het einde van de 2e Wereldoorlog.

Voor ons heeft dit nu als betekenis dat we ergens van bevrijd worden. Dit kan een oude situatie zijn, een situatie met veel ruzies, een situatie waarin je niet meer bang hoeft te zijn, enzovoort. Er kan ook een afstand komen met iemand, wat jij als bevrijdend kunt ervaren.

Tweelingzielen

Op tweelingzielen heeft deze Nieuwe Maan een sterke uitwerking en dat komt door het dubbele getal 5 dat in de datum zit. Het getal 5 heeft betrekking op Mercurius en tweelingzielen kunnen hierdoor los van elkaar veel nadenken over hun situatie, veel piekeren en in hun hoofd zitten. Er kunnen beslissingen worden gemaakt op het gebied van relaties. Misschien is er maar weinig tot geen ontwikkeling meer in jouw huidige relatie. Je kunt nog in een andere (karmische) relatie zitten en niet weten hoe je hiervan los kunt komen. Ook zie je veel beren op de weg en wil je zekerheid niet loslaten. Het kan zijn dat een scheiding ervoor zorgt dat je moet verhuizen, ook iets dat bij Mercurius hoort. Je kunt een korte reis maken om even de tijd voor jezelf te nemen en te bekijken welke praktische stappen jij nu het beste kunt nemen.

Er kunnen veel ruzies ontstaan, als gevolg van jaloezie en bezitterigheid tussen tweelingzielen. Met het gevolg dat er afstand kan komen, ook al zijn er romantische gevoelens tussen hen. Het is nodig om eens serieus naar jullie problemen te kijken.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan in Stier 5-5-2019

Wil jij meedoen met onze afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer inzichten kunt krijgen over jouw situatie en jullie zielsmissie en waarin er heling kan plaatsvinden op onverwerkte emoties van jou of jouw tweelingziel? Lichtwerkers van de Pleiaden komen ons helpen met de healing en om de band tussen tweelingzielen te versterken.

Na een korte ontspanningsoefening volgt een geleide meditatie, waarin we je meenemen naar een bos, waarin jij je tweelingziel ontmoet, om een lentefeest te vieren. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet? Dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de periode tot 2020 zullen er namelijk veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen. Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Lees ook deze artikelen:

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

2 reacties

Avatar
Ilona 5 mei 2019 - 07:20

Bedankt voor de mooie uitleg. Zo herkenbaar en daarmee voor mij verklaarbaar….

Reply
Avatar
Kathy 9 mei 2019 - 08:35

Bedankt voor het gebeuren rond de maanverandering. Kan het zijn dat ik daardoor nogal vermoeid ben deze dagen ?

Reply

Laat een bericht achter