Astrologie

Nieuwe maan in Stier 8 mei 2024: intuïtie, dubbele getallen en aardse energie

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan in Stier 8 mei 2024: intuïtie, dubbele getallen en aardse energie

De nieuwe maan van 8 mei 2024 staat in het aardse teken Stier. Doorgaans is de Stier niet zo happig op grote veranderingen, maar met Uranus in nabijheid daagt dit aspect je uit om buiten je comfortzone te treden. De nieuwe maan brengt vernieuwing en uitdagingen met zich mee. Het is tijd om financiële en emotionele veiligheid te heroverwegen en intuïtie als leidraad te gebruiken voor persoonlijke groei en het loslaten van oude patronen. Wat merk jij van de energie van de nieuwe maan in Stier 8 mei 2024? Karin en Danique Vergeer leggen je het uit in dit artikel.

Tijdens deze nieuwe maan kunnen we leren om meer op onze intuïtie te vertrouwen en te handelen volgens het “Hogere plan”.

De energie van de nieuwe maan

Een nieuwe maan markeert een nieuwe fase en biedt een uitnodiging om iets nieuws te omarmen. Het is een perfecte start voor nieuwe ideeën en projecten. In deze komende periode voel je wellicht een verlangen om meer van de natuur en het buitenleven te genieten, aangezien Stier bekend staat als een aards teken.

Doorgaans is de Stier niet zo happig op grote veranderingen, maar met Uranus in nabijheid daagt dit aspect je uit om buiten je comfortzone te treden. Er ontstaat een drang naar vernieuwing en persoonlijke vrijheid. Het gunstige aspect met Saturnus kan je aanzetten tot heroverweging van je carrière en het uitbroeden van nieuwe ideeën. Financiële stabiliteit is daarbij een belangrijk aandachtspunt, zoals gebruikelijk voor Stieren die waarde hechten aan zekerheid.

Deze nieuwe maan nodigt tevens uit tot het loslaten van bezitterig gedrag, jaloezie en angst, en biedt ruimte om de mensen om je heen meer vrijheid te schenken.

Ascentie-symptomen en dubbele getallen

In deze periode kun je mogelijk last hebben van ascentiesymptomen doordat je chakra’s meer openstaan en er trillingsverhogingen plaatsvinden. Het kan zijn dat je slechter slaapt, vermoeidheid ervaart, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen, enzovoort. Deze symptomen kunnen zich een week ervoor en erna voordoen en worden mogelijk versterkt door de getallen in de datum.

Niet alleen staat de datum bekend als 8-5-8, maar wanneer we 8 en 5 bij elkaar optellen, komen we uit op het getal 4 (13=4). Dit betekent dat het getal 4 drie keer voorkomt in de datum (4- 2+0+2=4 -4).

Het getal 4 wordt geassocieerd met Uranus, die samenvalt met de nieuwe maan. Hierdoor wordt de invloed van Uranus versterkt en kun je je extra onrustig voelen. Je kunt merken dat je chakra’s meer openstaan en dat je meer in je hoofd zit dan normaal.

Stier-invloed: dit kun je ervan verwachten

Tijdens de nieuwe maan bevinden de zon en de maan zich samen in Stier, waardoor de karakteristieken van dit sterrenbeeld duidelijk naar voren komen. Stieren staan bekend om hun betrouwbaarheid, praktische instelling en realisme. Ze zijn geduldig van nature, maar wanneer hun grens bereikt is, kunnen ze flink uit hun slof schieten.

Een Stier neemt doorgaans zijn tijd om beslissingen te maken, maar eenmaal besloten, kunnen ze volhardend zijn. Ze beginnen misschien langzaam, maar ze kunnen ook lang doorgaan. Koppigheid is een typische eigenschap van Stieren. Ze hechten veel waarde aan zekerheid en regelen daarom hun bezittingen en financiën zorgvuldig. Soms kunnen Stieren bezitterig en jaloers zijn, vasthoudend aan het vertrouwde. Veranderingen voeren ze niet snel door, tenzij ze voldoende comfort en zekerheid bieden.

Vaak hebben Stieren een affiniteit met muziek (vooral zang), zijn ze creatief en hebben ze een diepe verbondenheid met de natuur en het buitenleven.

Aardse bezigheden vragen je aandacht

Als aards teken legt Stier de focus op tastbare zaken, zoals bezittingen, huis, tuin en (huis)dieren. Deze periode kan je dan ook veel bezighouden met het verzorgen van je tuin, het plannen van een verhuizing of het upgraden van je leefruimte met nieuwe huiselijke benodigdheden, waardoor je je droomplek kunt realiseren.

Onder invloed van Saturnus kun je wellicht proberen om met beperkte financiële middelen zelf doe-het-zelf projecten in huis te starten, met als doel alles te verfraaien. Je beschikt wellicht over veel creatieve ideeën en streeft ernaar een warme en gastvrije omgeving te creëren voor je gezin of familie.

Onverwachte wendingen op de werkvloer

Stieren hebben ook een sterke focus op hun carrière. Met Uranus die samenvalt met de nieuwe maan, kunnen er onverwachte gebeurtenissen op de werkvloer plaatsvinden. Misschien heb je kritisch gekeken naar de gang van zaken en de gedeelde visie binnen het team. Hierbij kan het aan het licht komen dat niet iedereen gelijk wordt behandeld, bijvoorbeeld in salaris voor gelijke werkzaamheden.

Misschien voel je de drang om je eigenheid te uiten en vernieuwende ideeën te verkennen, maar ervaar je momenteel beperkingen bij je huidige werkgever. Dit kan leiden tot onverwachte beslissingen, zoals het veranderen van baan of het starten van een eigen onderneming. Mogelijk krijg je ook onverwacht een nieuwe kans aangeboden die meer inkomen met zich meebrengt.

Daarnaast kan de behoefte aan vrijheid sterk aanwezig zijn, waardoor je meer controle wilt over je eigen schema en de mogelijkheid wilt hebben om op verschillende locaties te werken. Deze nieuwe maan brengt dus vernieuwing en verandering met zich mee, waarbij je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en situaties of werkrelaties los te laten die niet langer bijdragen aan jouw welzijn.

(Schijn)veiligheid

Tijdens deze nieuwe maan kunnen situaties ontstaan waarin het thema “veiligheid” centraal staat. Dit kan zowel financiële als emotionele veiligheid betreffen, evenals de behoefte aan een veilige woonplek. Het is mogelijk dat er onverwachte veranderingen optreden in je leven, zoals een verhuizing, het wisselen van baan, het gebruiken van je spaargeld of het loslaten van een persoon die eerder een gevoel van veiligheid bood. Dit kan leiden tot het inzicht dat alle schijnbare zekerheden eigenlijk illusies waren. De enige ware veiligheid vind je in het volgen van je intuïtie. Dit proces vereist mogelijk het loslaten van koppige denkpatronen.

Met Saturnus in Vissen worden we aangemoedigd om rigide regels en structuren los te laten en meer mee te bewegen met de stroom van het leven. Tijdens deze nieuwe maan kunnen we leren om meer op onze intuïtie te vertrouwen en te handelen volgens het “Hogere plan”.

Tweelingzielen & nieuwe maan in Stier

Rond deze nieuwe maan kunnen tweelingzielen ontdekken dat ze meer op eigen kracht mogen vertrouwen en bepaalde situaties of relaties mogen loslaten die niet langer bij hen passen, ondanks de schijnbare zekerheid die ze boden. Het is mogelijk dat tweelingzielen hun karmische partner meer loslaten en zoeken naar alternatieve oplossingen op het gebied van wonen, financiën en emotionele steun.

Verder kunnen tweelingzielen, samen of afzonderlijk, diepgaande inzichten krijgen over de oorsprong van bepaalde gevoelens en gedragingen, vooral met betrekking tot bezitterigheid, controle, jaloezie en angsten rond binding en verlating.

De rol van ouders, vooral van de vader, kan hierbij een grote invloed hebben, vooral als de ouder afwezig was, verslavingsproblemen had of worstelde met psychische problemen. Religie en strikte regels kunnen ook hebben bijgedragen aan een gevoel van onveiligheid, waardoor de zoektocht naar veiligheid buiten henzelf wordt gestimuleerd.

Symbolische tekens

Het kan heilzaam zijn voor tweelingzielen om hulp te zoeken en alternatieve therapieën te verkennen, zoals stembevrijding, ademhalingstechnieken, therapie met een wandelcoach, dieren of muziek. Daarnaast kunnen tweelingzielen veel symbolische tekens ontvangen vanuit de natuur of via liedjes die in hun gedachten opkomen, om hen te begeleiden bij het maken van keuzes die nodig zijn voor hun verdere ontwikkeling. Verwacht dus mogelijk veel onverwachte wendingen in hun relatie en individuele levenspaden.

Lichtreis Tweelingzielen Nieuwe maan in Stier 8 mei 2024

Voor de nieuwe maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 8 mei 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique
www.healingcentrumatlantis.com

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?