Home Astrologie Maandhoroscoop november: invloed Mercurius retrograde en beslissingen nemen

Maandhoroscoop november: invloed Mercurius retrograde en beslissingen nemen

Door Irma van der Wijk

Een dag voordat de maand november start, gaat Mercurius retrogade lopen en dit blijft zo tot en met 20 november. Wanneer Mercurius retrogade loopt, moeten we onder andere opletten met het maken van afspraken en het afsluiten van contracten. Daarnaast is het beter om te wachten met het opstarten van nieuwe projecten en misschien voel je je tijdens deze periode niet altijd begrepen. Een retrograde Mercurius heeft invloed op vele facetten in het leven. Gun jezelf tijd voordat je een beslissing neemt en zie hoe de dingen zich als vanzelf ontvouwen. Je kunt er niets aan doen dus blijf rustig! Je kunt alleen Mercurius retrograde de schuld geven!

Maandhoroscoop november 2019

Ram

Alle inspanningen van dit jaar geven langzaam positieve veranderingen in je leven. Jouw goede humeur werkt aanstekelijk voor anderen. Je voelt de zonneschijn in je hart, je staat deze maand aan de zonnige kant van het leven. Heb je er al een tijdje op gewacht? Dingen die in het verleden niet succesvol waren, kunnen opnieuw worden geprobeerd.

Geef voldoende aandacht aan ontspanning en je gezondheid. Want vermoeidheid ligt op de loer en als je moe bent, kun jij je minder goed concentreren en presteren. Ga verstandig om met je energie en doe het deze maand zo nu en dan ook rustig aan. Want als je minder geduld hebt, keert de stress weer terug.

Stier

Deze maand heb je veel energie om nieuwe uitdagende zaken aan te pakken. Je wilt op een andere manier je inkomen gaan verdienen en regelen zodat je toch financiële zekerheid hebt. Dit is de ideale maand om je bezig te houden met jouw administratie en financiën. Je hebt behoefte om weer orde op zaken te stellen en hebt veel discipline om je hierin vast te bijten.

Je kunt je goed concentreren en het is fijn om nu een budgetplan voor de komende maanden vast te stellen. Hierdoor ga jij jouw sterke behoefte aan zekerheid steeds meer loslaten. Je ontwikkelt een steeds sterker wordende intuïtie en vooruitziende blik en zij zullen jou de juiste sturing geven. Je mag erop vertrouwen dat jij het juiste pad volgt. Richt je daarom niet alleen op wat je wilt bereiken, maar wees vooral ook dankbaar om alledaagse kleine dingen!

Tweeling

Dit wordt een heerlijke en uitdagende maand voor je. Je voelt je fysiek goed, je mag rekenen op meer inkomen, een onverwachte meevaller of schenking. Dit is fijn, want je weet een goede bestemming voor deze extra meevaller. Misschien ga je in iets investeren wat je al lang wilde doen. Belangrijk is om te zorgen dat jij je goed laat informeren!

Je bent nu ook goed in staat om voor jou onzekere situaties goed op te lossen en de juiste beslissingen te nemen. Je bent ook toe aan een “grote schoonmaak”. Lekker je huis opruimen, bloemen in vazen te zetten, de zolder opruimen of je interieur te veranderen. Maar ook verandering van bepaalde routines of gewoontes.

Kreeft

Je bent op zoek naar meer zelfvertrouwen en je gaat die deze maand ook steeds meer voelen. Je hebt veel over jezelf geleerd en je hebt een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen tijd en daar mag je best trots op zijn.

Het voelt allemaal heel positief. Je komt steeds lekkerder in je vel te zitten en staat open voor mooie veranderingen. Misschien ben je nu gevoeliger en wil je je meer terugtrekken dan anders om meer met jezelf bezig te zijn. Je kunt er behoefte aan hebben om te mediteren, creatief bezig te zijn of wat meer met spiritualiteit bezig te zijn. Het is een tijd van zelfreflectie en die heb je ook nodig om tot nieuwe inzichten te komen.

Leeuw

Neem geen overhaaste beslissingen, want in rust ligt de kracht. Luister niet te veel naar de kritiek van buitenaf, maar luister naar je eigen intuïtie. Je hebt behoefte om je eigen leven te leiden. Aarzel niet, maar DOE HET!

Het eerste deel van november voel je veel energie, waardoor je veel ideeën hebt. Je hebt niet alleen veel passie voor zaken waar je hart ligt, maar je wilt ook meer op een spirituele manier gaan leven. Boek eens een proefles Yoga of verwen jezelf met een heerlijke ontspannen en helende massage. Een goede massage opent en brengt je in contact met jezelf.

Maagd

De hele maand november wil je meer leren, ben je geïnteresseerd in het doen van een workshop of cursus en heb je de behoefte om tijdschriften of boeken over een bepaald onderwerp te lezen. Ook het leggen van nieuwe contacten en netwerken via bijvoorbeeld sociale media speelt een grote rol in november, zodat je meer zichtbaar bent voor anderen. Hierdoor kun je hele interessante mensen ontmoeten met wie het klikt. Daarnaast heb je een groot verlangen naar stabiliteit. Van belang is dat je een plek hebt waar je kunt ontspannen en voor jezelf kunt zorgen.

Weegschaal

Deze maand is jouw verlangen naar een bepaalde vrijheid en onafhankelijkheid groot. Aan de ene kant heb je grote behoefte aan harmonie en aan de andere kant wil je ook de uitdaging aangaan en dat kan voor jou als Weegschaal soms wat “vreemd” aanvoelen.

Daardoor is je wilskracht om dingen te bereiken niet altijd even effectief. Maar als je dit naar een positieve stimulerende energie kan omzetten, dan kun je juist heel veel werk verzetten. Ook ben je zeer alert op alles wat er om je heen gebeurt en speelt. Op alle fronten is november een sprankelende maand voor jou. Er staan je een aantal verrassingen te wachten, zowel privé als op je werk.

Schorpioen

Lieve Schorpioen, welkom in november en alvast gefeliciteerd met jouw verjaardag! Je neemt de tijd om eens na te denken of er een aantal zaken zijn die je wilt veranderen aan jezelf. Hoe kom je over op andere mensen? Hoe reageert men op jou? Zijn er momenten dat er reacties zijn die jij niet begrijpt. Je bent ook bezig met de vraag: wat wil je eigenlijk zelf veranderen? Vraag eens aan anderen wat je zou kunnen veranderen.

Heerlijk om even de boel de boel te laten. Tijd voor rust, balans, yoga, zwemmen, naar de zee gaan en ontspannen. Even helemaal niets doen en geen zware klussen aanpakken. Je bent nu ook meer op zoek naar jouw innerlijke rust en vrede. Om je intuïtie te volgen, zul je moeten ontspannen en op een geduldige en attente manier moeten gaan luisteren naar wát je intuïtie jou wil vertellen.

Boogschutter

Lieve Boogschutter, welkom in november en voor de vroege Boogschutters: alvast gefeliciteerd met jouw verjaardag!
Vanaf november 2018 tot en met eind deze maand staat de planeet Jupiter in jouw eigen teken Boogschutter. Wat heeft dit jou het afgelopen jaar gebracht? Je hebt hierdoor veel energie gehad om een persoonlijke visie op het leven te ontwikkelen en je wilt ook van daaruit leven.

Wat zou je graag willen en wat zijn de mogelijkheden? Jupiter is de energie van optimisme, vertrouwen in de toekomst en enthousiasme. Dus als je wensen of dromen hebt, dan is het nu de tijd om daar iets aan te doen. Waar ben je enthousiast over en wat wil je neerzetten in je leven? Je wilt jouw ideeën ook graag met anderen delen, zo inspireer jij anderen, maar jij wordt ook zelf geïnspireerd. Mensen in je omgeving ervaren jou als vriendelijk, optimistisch en meegaand.

Steenboek

Lieve Steenbokken, jullie zijn altijd behoorlijk ambitieus en willen alles zeer goed en zorgvuldig doen. Maar je wordt dit jaar geleid door een onzichtbare kracht om jezelf te ontwikkelen en je bent bezig met een persoonlijke verandering.

Je voelt dat je een persoonlijke groei hebt gemaakt en een dieper inzicht in het leven hebt gekregen. Je bent al een tijdje bezig om een aantal zaken in je leven te veranderen en minder rekening te houden met wat anderen van je vinden, maar ook om met een zachte en helende energie goed voor jezelf zorgen. Dit is niet altijd even gemakkelijk, maar blijf volhouden. Het zal je op den duur veel nieuwe inzichten en persoonlijke kracht geven. Daarnaast word je gestimuleerd om jouw innerlijke vrede en kracht te ontdekken. Denk eens aan meditatie, yoga, heerlijke slaapmuziek beluisteren en naar de sauna gaan.

Waterman

In november wordt jouw spirituele kant in het licht gezet. Jouw gevoeligheid is wel groot en er gaat innerlijk veel meer in je om dan anderen zullen beseffen. Lichamelijk vindt er deze maand ook een omslag plaats. Het wordt eigenlijk allemaal een beetje anders.

Ineens merk je hoe ontzettend veel je de afgelopen jaren hebt gedaan en meegemaakt. Hoe je leven eigenlijk een beetje op hol is geslagen en hoe hard je nu toe bent aan “even helemaal niets meer”. Deze hele maand heb je een enorme energie om je horizon te verbreden. Misschien ga je wel een paar dagen weg, plan je een trip naar een nieuwe bestemming of krijg je de behoefte om weer eens nieuwe boeken te kopen of te lenen bij de bibliotheek.

Vissen

Er komt deze maand een eind aan een periode met wat ups en downs. Misschien heb je het besluit genomen om afscheid van iemand te nemen. Natuurlijk doet dat pijn, maar het geeft ook nieuwe energie en vertrouwen. Misschien krijg je in deze maand ook wel nieuwe ideeën hoe je verder wilt in het leven om ook meer diepgang te ervaren.

Je hebt al een tijd het gevoel dat er zaken spelen waar je geen “grip” op krijgt. Je wilt nu tot op de bodem uitzoeken wat er precies aan de hand is. Er blijft veel verborgen en jij wilt weten wat er aan de hand is. Je wilt verder met je leven en zaken uit het verleden achter je laten. Soms is dit niet zo gemakkelijk, maar je weet ook dat wanneer je dit proces aangaat je met een “schone lei” kunt beginnen. Je bent er klaar voor!

Irma van der Wijk Astroloog en Lifecoach

Wil jij meer weten over jouw persoonlijke verjaardagshoroscoop of jaarhoroscoop? Neem contact met me op en we plannen samen een afspraak. irmavanderwijk@gmail.com

Een liefdevolle astrologische groet.

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

1 comment

Avatar
Ibooica 11 november 2019 - 07:47

Prachtige boodschappen dank je wel !!
Vroeg me wel af waarom je de schorpioen boogschutter en steenbok met lieve aanspreekt, en de rest eigenlijk niet ?
Viel me ineens op
Liefs Ibooica

Reply

Leave a Comment