Home Horoscopen Maandhoroscoop februari: nieuw begin, krachtige energie en verbinding

Maandhoroscoop februari: nieuw begin, krachtige energie en verbinding

Door Irma van der Wijk
februari

Februari is een schrikkelmaand, dus dat betekent dat de maand februari 29 dagen heeft!  Een schrikkeldag wordt aan bepaalde jaren toegevoegd omdat het jaar niet precies 365 dagen telt, maar ongeveer 365 en een kwart. De maand februari krijgt dan een extra dag, namelijk 29 februari. Zoals ik in de maandhoroscoop van januari vertelde was januari met zijn maaneclips op 10 januari en de sterke astrologische verbinding op 12 januari een maand met vuurwerk, maar deze energieën lopen ook deze maand met je mee en als je er de vorige maand geen “last”van hebt gehad dan kun je hun energieën zeker deze maand voelen.

Maandhoroscoop februari 2020

Gelukkig is februari astrologisch gezien een rustige maand met alleen een Volle Maan op 9 februari en een Nieuwe Maan op 23 februari. Wil jij weten wat er deze maand voor jou in de sterren staat? Lees hieronder jouw persoonlijke maandhoroscoop voor januari.

Ram

De komende maand is een sociale maand. Je hebt zin om veel vrienden te ontmoeten en bij jou thuis uit te nodigen, of misschien afspreken in een lokaal Grand café. Je hebt veel te bespreken en te vertellen wat je allemaal bezig houdt. Misschien komen er deze maand ook nieuwe vrienden bij en je praat zelf graag over alles en nog wat, de meest uiteenlopende zaken. Je hebt behoefte aan vrienden die je mentaal stimuleren.

Stier

Deze maand ervaar je de moed en het zelfvertrouwen om veel ten uitvoer te brengen. Ook voor genezingsprocessen is het een mooie periode. Allerlei nieuwe krachten komen tot ontwikkeling en het lijkt net alsof er zomaar nieuwe mogelijkheden op je pad komen en daar kun je voor de komende tijd op voortborduren. Voer dus nu jouw creatieve plannen uit en laat je inspireren door nieuwe kennis of informatie.

Tweeling

Deze maand ben jij vooral bezig met het zoeken naar echte vrijheid, meer vrij te willen zijn van problemen. Het is belangrijk dat we ons voornemen dat we van het leven willen genieten, in plaats van gebukt te gaan onder stress, verdriet of angst. Dit is iets waar we soms nog moeite hebben. We voelen ons onveilig, angstig en opgesloten in onszelf. Dit zijn gevoelens die zwaar op ons kunnen drukken. Maar realiseer je dat je niet over alles controle kunt hebben, probeer gedurende deze periode te leren dat het loslaten van dingen ook innerlijk vrijheid geeft.

Kreeft

Februari is een sociale maand voor jou, je ontmoet onverwachts hele leuke en interessante mensen die jou stimuleren om nieuwe dingen te ondernemen. Je voelt je steeds meer aangetrokken tot mensen die zichzelf durven te zijn. Maar door jouw charme en sociale vaardigheden komen juist veel van dit soort nieuwe vrienden op je af. En op je werk heb je een grote werklust en inzet en jouw werken is energiek en snel. Je bent op zoek naar een bepaalde zelfstandigheid in je werk met een vastomlijnd plan, dat jij je afgelopen maanden uitgewerkt hebt.

Leeuw

Februari is een belangrijke maand voor jou, zet jezelf in het licht! Misschien zijn er thuis of in je gezinsleven wat emotionele kwesties maar deze maand staat in het teken om je op de buitenwereld te concentreren. Als Mars zich gaat “bemoeien” met het levensgebied van genieten en leuke dingen doen met de kinderen, dan kun je er niet meer omheen. Je zit vol energie om op stap te gaan. Naar een film, concert met je partner en goede vriendinnen of naar een zwemparadijs met je kinderen. Het lijkt wel als “het kind” in jezelf weer even wil genieten zonder zorgen.

Maagd

Je bent dit jaar begonnen met een mooie persoonlijke groei en ontwikkeling, voel je al die mooie energie? Probeer minder te luisteren naar jouw kritische stem in jezelf en probeer minder perfectionistisch te zijn. Je leert in de komende maanden veel over jezelf en het leven dat je leidt. Je komt steeds meer tot je recht en dat is een positieve ontwikkeling. Probeer lang meer vertrouwen in jezelf te krijgen maar forceer niets. Je gaat het langzaam voelen en ervaren. En wees niet boos op jezelf als het allemaal niet zo lukt, je hebt de tijd!

Weegschaal

Vorige maand was misschien een maand vol emotionele en fysieke inspanning en ik adviseerde je om rust te nemen en te zorgen om je energie level op peil te houden. Concentreer je deze maand op de essentiële zaken van het leven en doe alleen de belangrijke dingen, zo verbeter je ook je gezondheid want die is deze maand ook nog niet optimaal. Voel je spanning in je hele lichaam, ga of naar een fysiotherapeut of boek een aantal bezoeken bij een professionele Thaise massage en/of voetreflexie, het zal je goed doen om meer ontspannen deze maand door te komen.

Schorpioen

Niets creëert meer weerstand dan dingen doen die niet bij je passen. In essentie heb je twee keuzes: of je doet wat je wilt – of je doet het niet. Of je doet wat je zelf wilt – of je doet wat je anderen willen. Meer innerlijke rust in je leven ligt altijd in het verlengde van je eigen weg. Alleen je eigen visie, je eigen manier, je eigen keuzes geeft je die rust die je zo hard zoekt. Het besef dat je doet wat bij je past, is zo waardevol!

Boogschutter

Deze maand ben je hard bezig om afscheid te nemen van zaken die uit het verleden spelen. Het heeft jou verdriet, pijn en boosheid gegeven maar je bent er nu aan toe om het achter je te laten en een nieuwe frisse start te maken zonder “ballast”. Omdat het leeftempo voor veel Boogschutters erg hoog ligt, kan het goed zijn om af en toe letterlijk wat te vertragen en zo wat gas terug te nemen. Door te vertragen ben je beter in staat om situaties waar te nemen en te zien wat er werkelijk is. Zo leef je bewuster. Je leven heeft meer waarde als je ‘in het moment’ leeft. Waar het om gaat, is dat je leeft met aandacht en dat je zo nu en dan wat zelfreflectie doet.

Steenbok

Je wilt graag steeds meer je eigen gang gaan met of zonder andermans instemming en behoefte aan eigen expressie. Het is helemaal niets voor een Steenbok maar je hebt de durf om originele dingen te doen, die niemand van jou verwacht. Je denkt eraan om bijvoorbeeld één keer in je leven parachute te springen of de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Je bent al vaak geïnteresseerd in financiële zaken op de nuchtere manier maar door de spirituele ontwikkeling van je in 2019 ontwikkel je dit jaar ook meer een financiële intuïtie, die steeds jou ook meer bij beslissingen kan helpen.

Waterman

Bijna alle planeten bewegen zich deze maand vooruit en dat komt niet veel voor, dus een goede tijd om al die dingen te doen die je al lang van plan bent, op alle terreinen is er voorspoed. Heb je bepaalde doelen voor ogen? Dan is de beste tijd vanaf 22 februari om snelle vorderingen te boeken.

Een nieuw begin! Je hebt er zin in! Je hebt er al een tijdje over nagedacht maar je neemt nu allerlei besluiten om een aantal zaken anders aan te pakken. Het gaat deze maand om JOU en even niet om anderen. Wat vind jij leuk om te doen, wat brengt jou vreugde in het leven? Wat vind jij belangrijk in het leven? Zorg dat je weer in contact komt met je energie en dat bevordert innerlijke rust en een gevoel van welzijn.

Vissen

Februari is een krachtige maand en hier kun je op een positieve manier gebruik van maken. Je plannen en intenties, die je in gang hebt gezet, kunnen nu volledig tot bloei komen. Maar je bent in februari ook intensief bezig met veel sociale (zakelijke) contacten, zowel in binnen-als buitenland en dat kan positief zijn voor jouw maatschappelijke carrière. Je zit vol energie en plannen om nieuwe dingen aan te pakken, en anderen ervaren ook jouw mooie energie en enthousiasme. Je straalt aan alle kanten, heerlijk om zo te genieten van het leven. Maar omdat er zoveel gebeurd is en je zoveel energie hebt, kun je wel eens slecht en onrustig slapen. Belangrijk is dat je ook goed voor jezelf zorgt, je rust neemt en lekker gezond eet.

Een persoonlijke Jaarhoroscoop 2020

Een gelukkig leven begint met jezelf te accepteren en dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Een consult duurt ruim 90 minuten en mijn praktijk is gevestigd in Laren maar het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw horoscoop te maken.

Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment