Spiritualiteit

Hoe traumatische ervaringen uit vorige levens jou nu nog beïnvloeden

Door Karin en Danique Vergeer
Hoe traumatische ervaringen uit vorige levens jou nu nog beïnvloeden

Onverwerkte trauma’s uit vorige levens kunnen nu nog grote invloed op je hebben, zonder dat jij je ervan bewust bent. Karin en Danique Vergeer laten zien hoe je deze oude pijn herkent én wat je ervan kunt leren. “Als we traumatische ervaringen opdoen en ze niet goed verwerken, blijven ze in ons celgeheugen en in onze blauwdruk aanwezig.”

Sommige gevoelens en emoties zijn zo intens, omdat ze verbonden zijn met een traumatische gebeurtenis uit een eerder leven.

Herken je deze signalen?

Je zit regelmatig niet lekker in je vel en voelt je dan somber en verdrietig. Je raakt snel geïrriteerd of wordt plotseling erg boos door een gebeurtenis of een conflict. Mogelijk sta je angstig in het leven. Je voelt je niet veilig op aarde en klampt je vast aan zekerheden. Je kunt weerstand voelen tegen iemand die je ontmoet. Ook kan het zijn dat je regelmatig negatief denkt. Herkenbaar?

Vaak begrijp je niet waar deze gevoelens en gedachten vandaan komen. Hoewel je al veel innerlijk werk hebt verricht en uitgebreid hebt stilgestaan bij de impact van je jeugd of het verleden op jezelf, kun je nog steeds voelen dat niet alle blokkades helemaal zijn opgelost. Dit kan een signaal zijn dat onverwerkte trauma’s uit vorige levens invloed hebben op jouw huidige functioneren.

Zo verloopt het reïncarnatieproces

Voordat we geboren worden, verblijft onze geest in een andere sfeer. Van daaruit begeleiden we anderen op aarde en leren we allerlei levenslessen. Maar onze voorkeur gaat uit naar het leren van lessen op aarde. We willen de wereld van dualiteit ervaren en ons bewustzijn laten groeien.

Voordat de geest terugkeert naar de aarde en een nieuw lichaam krijgt (het reïncarnatieproces), kiezen we samen met ons Hogere zelf – een hogere bewustzijnsvorm – welke lessen we gaan leren en met wie. Je komt met je zielenfamilie steeds terug naar de aarde om samen te ervaren en te leren. We leren door het ervaren van dualiteit: door het meemaken van tegenovergestelde gevoelens, gedachten, relaties en gebeurtenissen. Je begrijpt beter wat liefde is als je óók ervaring hebt met angst en andersom. En je kunt anderen beter helpen bij helen als je zelf ook pijn hebt ervaren en geheeld bent. Zonder licht is er geen donker en zonder donker is er geen licht.

Wanneer jouw fysieke lichaam op aarde sterft, laat het koord dat de geest en het lichaam met elkaar verbindt los. Je maakt je terugreis naar het hiernamaals, om vervolgens weer het hele proces van incarneren in een nieuw lichaam te beleven.

Traumatische ervaringen opgeslagen in je blauwdruk

Als we traumatische ervaringen opdoen en ze niet goed verwerken, blijven ze in ons celgeheugen en in onze blauwdruk aanwezig. In deze blauwdruk staat onder meer ‘geprogrammeerd’ wat voor soort persoonlijkheid je hebt, welke vaardigheden je bezit, welke lessen je wilt leren en welke ervaringen je wilt opdoen, wat jouw zielsmissie is en welke obstakels je te overwinnen hebt tijdens je reïncarnatieproces op aarde.

Via deze blauwdruk kun je ervaringen en onverwerkte emoties die ermee verbonden zijn, meenemen naar een volgend leven. In dat volgende leven creëer je (onbewust) situaties om deze pijn opnieuw te voelen, te verwerken én ervan te leren.

Het triggeren van intense emoties

Je kent het vast wel: je komt in situaties terecht waarin je intense gevoelens en emoties ervaart. Ze worden getriggerd door een gebeurtenis, een omgeving of door wat iemand zegt of doet. Wanneer je deze emoties niet goed kunt loslaten, belemmert dat jou om een prettig en vredig leven te leiden. Sommige gevoelens en emoties zijn zo intens, omdat ze dus verbonden zijn met een traumatische gebeurtenis uit een eerder leven. Zodra jij je bewust wordt van deze gebeurtenis, lukt het je vaak beter om de emoties te verwerken en een plekje te geven. Zo ervaar je meer rust in jezelf.

Vorige levens bij de Native Americans

In vorige levens heb je ervaringen opgedaan in andere tijdsdimensies, met andere volkeren. Ieder volk werkt verschillende thema’s uit en leert op deze manier belangrijke levenslessen. Zo zijn bijvoorbeeld de Roma en de Joden vaak vervolgd; ze hebben het gevoel (gehad) er niet te mogen zijn. Dit is dan ook een thema waar zij lessen uit leren.

Meerdere mensen voelen een sterke connectie met de Native Americans of andere inheemse volken, omdat ze met hen geleefd hebben. In deze levens hadden ze een sterke connectie met de natuur, de dieren en de spirits die ze om begeleiding vroegen. Het kan zijn dat ze pijnlijke ervaringen hebben gehad zoals een oorlog, het verlies van een kind of een grote liefde.

Het thema dat over het algemeen bij Native Americans speelt, is: onrechtvaardig behandeld worden. Veel Native Americans zijn in een reservaat gestopt, monddood gemaakt of zelfs naar kampen gestuurd om ‘heropgevoed’ te worden, waardoor hun cultuur grotendeels verdween. Ook zijn ze als slaaf gebruikt. Het thema ‘er niet mogen zijn’ is dus ook sterk verbonden met de Native Americans. Ze hebben veel angst gekend, omdat ze moesten vluchten. En veel boosheid over het feit dat hun mooie levenswijze van hen afgenomen werd en ze onrechtvaardig behandeld werden. Deze gevoelens kun je ook in dit leven nog sterk ervaren.

Emotionele blokkades aanpakken

Wanneer er een blokkade in je emotionele lichaam aanwezig is, durf of kun je hier misschien geen verbinding mee maken. Het gevolg: je gaat situaties uit de weg om jezelf zo te beschermen tegen de pijn. Wanneer je de behoefte voelt om door deze weerstand heen te gaan en aan je trauma’s te werken, kun je een therapeut bezoeken. Maar je kunt ook zelf veel oplossen door bijvoorbeeld mediteren, het kijken van bepaalde films of het luisteren van muziek. Het is belangrijk om voldoende rust in te bouwen, zodat er ruimte is om trauma’s naar boven te laten komen.

Je kunt je leven helen

Je kunt je leven helen

In Je kunt je leven helen laat Louise Hay zien waarom het zo belangrijk is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over oude pijn:

 

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?