Spiritualiteit

Energie van de Nieuwe Tijd: vrouwelijke energie voor heling en transformatie

Door Annemarie Hendriks
Energie van de Nieuwe Tijd: vrouwelijke energie voor heling en transformatie

Het is heerlijk dat we in een tijd leven van intense veranderingen. We leven werkelijk in een bijzondere tijd waarin veel aan het licht komt, geheeld en getransformeerd wordt; dingen komen tot bloei. Ons denken en beleven van de werkelijkheid is enorm aan het verschuiven. We worden meer bewust van onszelf, de wereld, de essentie van leven en maken steeds meer andere keuzes uit verbinding en liefde.

Stromen

We worden met zijn allen zachter. We zijn minder gericht op (analytisch) denken en doen, er is meer aandacht voor het voelen, je intuïtie en de creatieve stroom van al dat leeft. Er komt nu eindelijk ruimte voor de immense kracht van de scheppende levensenergie. Het is een vrouwelijke energie die ons steeds meer gaat inspireren en die veel zal helen en transformeren. Het is de energie van de Nieuwe Tijd: onze toekomst.

Moeder Aarde, wij mensen, het collectieve bewustzijn maakt de transitie naar een vruchtbaar, leven gevend bestaan; stromend, in verbinding met al het leven, helend, spelend, creatief, vreugdevol en overvloedig. Het wordt dan ook tijd om te (leren) ontvangen …

Bewustzijn

Maar wat is nu eigenlijk ‘vrouwelijke energie’? Om vrouwelijke energie te begrijpen is inzicht nodig in wat energie is. Dit voert ons direct naar de essentie van leven waarover in met name oosterse geneeswijzen en filosofieën reeds veel geschreven en onderwezen is. Waar we tegenwoordig ook steeds meer over horen en lezen en ook wetenschappelijke aanwijzingen kunnen zien. Leven is energie, bewustzijn.

Dualiteit

Om het vanuit de Tao te beschrijven: de Bron (Bewustzijn) dat zich opsplitst in twee, het Yin en het Yang, en van daaruit de “tienduizend dingen”. Zo kent het leven de dualiteit dat zich manifesteert in samenwerkende tegengestelden zoals zwart en wit, warm en koud en het mannelijke en vrouwelijke. Alles op aarde bestaat uit deze twee componenten en ze kunnen niet zonder elkaar. Ze gaan in elkaar over, ‘voeren strijd’ met elkaar en vullen elkaar aan. Het is het spel dat wij spelen als mens tijdens ons aardse leven.

Disbalans

Vrouwelijke energie is ook in mannen aanwezig en andersom is mannelijke energie een deel van vrouwen. Beide componenten hebben specifieke kenmerken die elkaar aanvullen, zoekend naar balans.

Hieronder een paar voorbeelden:

Mannelijke energie:
– doen
– agressie
– analytisch
– assertief
– linker hersenhelft
– organiseren
– logisch
Vrouwelijke energie:
– zijn
– overgave
– intuïtief
– ontvankelijk
– rechter hersenhelft
– overpeinzen
– creatief

De verhoudingen tussen deze aspecten zijn voor iedereen anders. Er is hierin voor veel mensen echter sprake van disbalans. De behoefte aan herstel van de vrouwelijke energie en de balans tussen beide energiepolen is groot. Dit herstel heeft vervolgens een diepgaande uitwerking op alle lagen van het leven en maakt voluit leven mogelijk.

Mannelijke energie

Een mens in zijn kracht is iemand waarbij de beide energiepolen (op de eigen manier) in evenwicht zijn. We zijn echter gewend geraakt om het leven te hanteren en respect af te dwingen door overwegend mannelijke energie aan te wenden. We hebben mannelijke kenmerken gestimuleerd en ons best gedaan onszelf te manifesteren. Tegelijk is de mannelijke energie bij veel mensen instabiel en verzwakt en weet het geen raad met de verwachtingen van onszelf en onze omgeving.

Herstel van eeuwenoude pijn

De balans is verstoord. Dit is vaak een ontwikkeling van vele generaties en levens van disbalans, misbruik, onderdrukking en geweld. Dat wil nu hersteld worden. Op grote schaal spreken we van het Collectieve bewustzijn waarin dit thema nu wordt uitgewerkt, geheeld en getransformeerd. De aarde ontvangt nu een enorme injectie aan vrouwelijke energie, vanuit de kosmos!

We willen nu bezield leven; in balans met àl onze kenmerken en kwaliteiten, vanuit ons hart; en we willen floreren!

De weg naar binnen en Leiderschap

Als de vrouwelijke energie in jezelf versterkt, en de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke polen in balans is, verandert je hele leven. Je bent meer aanwezig in je lichaam, in het hier en nu, en op je gemak met jezelf, gegrond en stralend. Er komt een kracht vrij die je diep verbindt met de aarde, sensualiteit, extase en moeiteloze aantrekkingskracht, kortom: de essentie van het leven zelf. En deze essentie stroomt in alles wat je doet, en vooral: in wie je bent. Op deze manier verander je niet alleen jezelf, maar ook de wereld om je heen. Dit is waar authentiek leiderschap op neerkomt, en die kunnen we goed gebruiken in de Nieuwe tijd!

Boekentip: Ongetemde wijsheid

Boekentip: Ongetemde wijsheid

Versterk jouw vrouwelijke energie en laat je inspireren door vrouwelijke spiritualiteit in Ongetemde wijsheid. Mirabai Starr laat je kennismaken met wijze vrouwen (en mannen die werken vanuit vrouwelijke spiritualiteit!) vanuit verschillende achtergronden en de manieren waarop zij zich verbinden met het Universum. Ook de spirituele lessen van Maria Magdalena komt in dit krachtige boek beschreven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?