Astrologie

De spirituele betekenis van 22-02-2022: wat betekent het voor jou?

Door Lisa Ensing
De spirituele betekenis van 22-02-2022: wat betekent het voor jou?

22-2-2022 is een bijzondere dag. Alleen al om de vele 2’en in de datum én omdat het een palindroomdag is. Wist je dat er achter al deze 2’en een spirituele boodschap verscholen zit? In dit artikel lees je de betekenis van 22-2-2022 volgens de tarot en het Universum en ontdek je wat het engelengetal 222 betekent.

De essentie van het getal twee is het universele evenwicht van yin en yang (polariteit).

Palindroom

Een palindroom is een woord of getallenreeks die je van twee kanten kunt bekijken. Het is een bijzonder fenomeen. De datum 22-2-2022 kun je ook van twee kanten lezen en is daarom een palindroomdag! De betekenis hiervan is: kun jij dingen van twee (of meerdere!) kanten bekijken? Ben jij in staat om dingen om te draaien?

De spirituele betekenis van 2 volgens de tarot

In de tarot is de 2 het getal van dualiteit en twijfel, maar ook van de duivel. Het is het getal van vrouwelijkheid, passiviteit, ontvankelijkheid en meegaandheid. Je zult het verlangen krijgen om je naar binnen te richten en je te focussen op ontvangen. Dit geeft je de gelegenheid tot groei en ontwikkeling.

II: De Hogepriesteres

Nummer 2 staat in de tarot ook in het teken van de Hogepriesteres, haar kaart draagt namelijk nummer II. Verschillende symbolen wijzen op haar taak als bron van wijsheid en levenskracht.

De tegengestelde kleuren verwijzen naar de tegenstellingen die we ervaren in het leven. Door te (h)erkennen dat ze één geheel vormen en ze met elkaar te verenigen, ontstaat een magische manifestatie. Om het goddelijke te kennen moet je de mannelijke levenskracht met de vrouwelijke vruchtbaarheid in jezelf met elkaar verbinden. Door tegenstellingen in onszelf te verenigen kunnen we ons individuele bewustzijn verbinden met het collectieve bewustzijn.

Het getal twee en de kaart van de Hogepriesteres nodigt uit je open te stellen voor de diepe kennis binnenin. De toenemende invloed van het onbewuste is dan ook een belangrijk onderdeel van haar boodschap. Luister jij naar je onderbewuste?

Tekens van het universum

De spirituele betekenis van het getal 2

De essentie van het getal twee is het universele evenwicht van yin en yang (polariteit). Het verwijst naar zelfovergave en anderen boven jezelf plaatsen, en naar de dynamische aantrekkingskracht tussen mensen. Kennis komt voort uit evenwicht en de vereniging van tegendelen.

De spirituele betekenis van het getal 22

De essentie van dit getal is een oneindig potentieel voor meesterschap op elk terrein, niet alleen spiritueel, maar ook fysiek, emotioneel en mentaal. Je zaait nu zodat je later kunt oogsten.

Lees ook: 7 onverwachte manieren waarop je tekens van het universum ontvangt

Engelengetal 222

Engelengetal 222 staat voor zaadjes planten. Je beschermengelen moedigen je aan om door te zetten. Blijf dus ‘investeren’ op je werk, in je relaties en met je financiën. Verzorg daarnaast je ontluikende gewassen goed. Je ziet misschien nog niet direct veel resultaat van je inzet, maar je bouwt het fundament voor een substantiële oogst in de toekomst. Je bent op de juiste weg!

De spirituele betekenis van 22-2-2022

Deze dag staat dus voornamelijk in het teken van dualiteit en persoonlijke groei. Je mag je focussen op het verbinden van duale energieën: van je mannelijke en vrouwelijke energie tot dualistische overtuigingen en persoonlijkheidskenmerken. Deze dag wil je laten weten dat het oké is om twee verschillende meningen te hebben over onderwerpen en dat je de dualiteit in je persoonlijkheid mag omarmen. Accepteer alle kanten van jezelf; zowel je mooie als kanten die je misschien liever in het duister houdt.

Verder gaat deze dag over persoonlijke groei. Sta jij open om te ontvangen? Bevind jij je op het juiste pad? Je bouwt en zaait nu om later te oogsten. Als je met je innerlijke wijsheid verbonden blijft en je diepste verlangen blijft volgen dan zal je uiteindelijk de vruchten pukken.

Sleutelwoorden voor 22-2-2022

Natuurlijke verandering, verbinding van dualiteit, intuïtie, vernieuwing, evolutie, vruchtbaarheid, ontvankelijkheid, ontluikend leven, discretie, terughoudendheid, indirecte beïnvloeding, stilte, inspiratie, inzicht, verbondenheid, initiatie, verborgen kennis, vrouwelijke wijsheid, afwachtende houding, onduidelijkheid.

Advies voor 22-2-2022

Verbind jezelf met je goddelijke vonk. Zo ontdek je het mysterie in jezelf en je innerlijke wijsheid.

Vraag voor 22-2-2022

Wat is je diepste verlangen?

Affirmatie voor 22-2-2022

De kennis die ik zoek zit diep in mezelf en is klaar om zich te openbaren.

Verder lezen over deze onderwerpen?

Voor dit artikel is informatie uit de volgende boeken gebruikt:

Wil je zelf tekens leren lezen en ontvangen?

Wil je zelf tekens van je ziel leren lezen en ontvangen? Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu HIER de cursus voor 65,00 en ontdek de blauwdruk van je ziel.

Ben je benieuwd? Doe dan de gratis proefles.

bestel nu

Lees verder over tekens van het universum:

Boekentip van de redactie
Het verstrooide brein
€ 20,-

Het verstrooide brein

Gabor Maté

Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie ADD (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd...

€ 20,-

Bestel nu

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reactie
  1. Svati Boers 20 februari 2022 - 10:17
    Reply

    Bijzonder om te lezen en zo waar.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Het verstrooide brein
€ 20,-

Het verstrooide brein

Gabor Maté

Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie ADD (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd...

€ 20,-

Bestel nu