Spiritualiteit

De spirituele betekenis van 1-11-2022: wat betekent deze dag voor jou?

Door Lisa Ensing
De spirituele betekenis van 1-11-2022: wat betekent deze dag voor jou?

1-11-2022 is een bijzondere dag. Het is de dag na Samhain én de numerologie van deze datum is heel speciaal. De datum heeft namelijk evenveel 1’en als 2’en. Lees in dit artikel de spirituele betekenis van 1-11-2022.

De spirituele betekenis van 1 volgens de tarot

In de tarot staat 1 voor pure potentiële energie en eenheid. Het getal 1 vormt de scheppende impuls en staat voor het begin. Het getal heeft mannelijke energie, staat voor mannelijke kracht en is dan ook naar buitengericht.

Verder staat 1 voor de Magiër in de tarot. Ook de Magiër staat voor actie. Zijn eerste taak is het verbinden van de hemelse energie met de materie. Dit doet hij door zijn gedachten te bundelen om zijn wil tot uitdrukking te brengen. Hij schept zijn eigen wereld.

De spirituele betekenis van 2 volgens de tarot

In de tarot is 2 het getal van dualiteit en twijfel. Waar 1 staat voor mannelijke energie, staat 2 voor de vrouwelijke energie. Het is het getal van vrouwelijkheid, passiviteit, ontvankelijkheid en meegaandheid. Dit getal is meer naar binnengericht.

Nummer 2 staat in de tarot ook in het teken van de Hogepriesteres. Ze is de bron van wijsheid en levenskracht. De Hogepriesteres nodigt je uit om je open te stellen voor de diepe kennis binnenin. De invloed van het onbewuste is dan ook een belangrijk onderdeel van haar boodschap. Luister jij naar je onderbewuste?

Lees verder: Tarotlegging november 2022: boodschappen van het Universum voor meer licht tijdens de donkere dagen

De spirituele betekenis van het getal 1 en 11

Het getal 1 is een teken van succes, van de eerste zijn of van anderen voor zijn. De essentie van 1 is onafhankelijkheid, een nieuw begin, eenwording met het leven, persoonlijke ontwikkeling, individualiteit, vooruitgang en creativiteit.

De essentie van 11 is de ontwikkeling van intuïtie, helderziendheid, spirituele genezing en andere metafysische eigenschappen.

De spirituele betekenis van het getal 2 en 22

De essentie van het getal twee is het universele evenwicht van yin en yang (polariteit). Het verwijst naar zelfovergave en anderen boven jezelf plaatsen, en naar de dynamische aantrekkingskracht tussen mensen. Kennis komt voort uit evenwicht en de vereniging van tegendelen.

De essentie van 22 is een oneindig potentieel voor meesterschap op elk terrein, niet alleen spiritueel, maar ook fysiek, emotioneel en mentaal. Je zaait nu zodat je later kunt oogsten.

Lees ook: 7 onverwachte manieren waarop je tekens van het universum ontvangt

De spirituele betekenis van 1-11-2022

1-11-2022 daagt je uit om je mannelijke energie en je vrouwelijke energie met elkaar te verbinden en de verdeling in balans te brengen. Dit doe je door eerst te onderzoeken of je meer vanuit je mannelijke energie of je vrouwelijke energie leeft. Mannelijke energie is naar buitengericht en staat voor actie. Vrouwelijke energie is ontvangend en is naar binnengericht. Deze energieën hebben niets te maken met je gender.

Vandaag is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar de balans. Waar mag je meer actie ondernemen om je doelen te bereiken en waar mag je meer openstaan om te ontvangen? Ben je meer naar buitengericht en mag je je meer focussen op wat er in je gebeurt? Of ben je juist veel op jezelf gericht en mag je meer luisteren naar de buitenwereld?

Affirmatie voor 1-11-2022: Ik verbind de mannelijke en vrouwelijke energie in mij.

Verder lezen over deze onderwerpen?

Voor dit artikel is informatie uit de volgende boeken gebruikt:

Zelfinzicht in je ziel

Zelfinzicht in je ziel

  • Wil je ontdekken wat jouw zielsgaven zijn?
  • Wil je erachter komen wat jij hier komt doen op aarde en waarom jij steeds tegen dezelfde dingen aanloopt?
Bekijk deze cursus

Lees verder over tekens van het universum:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?