Bewustzijn

Zo leer je signalen van je ziel op te vangen om een keuze te maken vanuit je gevoel

Door Saskia Willockx
Zo leer je signalen van je ziel op te vangen om een keuze te maken vanuit je gevoel

Help, keuzestress! Word jij ook zo heen en weer geslingerd tussen wel of niet doen? Lijken alle keuzes die je dan hebt tegelijkertijd goed en toch niet goed? Het kan soms tegen het vervelende aanzitten als je er maar niet uitkomt. Advies vragen aan vrienden of familie geeft soms alleen nog maar méér verwarring. Veel mensen hebben er weleens last van. Er is een simpele oefening voor dit probleem! Saskia Willockx leert je in dit artikel een methode om de signalen van je ziel op te vangen en om te kiezen vanuit je gevoel.

De meest logische keuze

Je hoofd maakt overuren: je bekijkt het van verschillende kanten en misschien maak je lijstjes met de voor- en nadelen. Als de meest logische keuze toch niet het beste voelt, wat dan?

Het effect van je keuze

Vaak voel je pas nadat je een keuze hebt gemaakt en actie hebt ondernomen wat het effect is van die keuze, in de buitenwereld en in jezelf. Je ervaart hoe de gemaakte keuze voelt, fysiek en emotioneel. Soms betekent dit dat je voelt: dit was toch niet de juiste keuze, had ik dat maar van tevoren geweten.

Het kan ook anders. Er is een manier om van tevoren heel fysiek en energetisch te voelen wat een keuze voor effect op je zal hebben en het is verrassend eenvoudig: met een mini-opstelling die je zelf kunt doen. Ik geef je hier een voorbeeld van het kiezen vanuit je gevoel tussen 2 opties.

Zo doe je een mini-opstelling

Pak 2 vellen papier en schrijf op het ene vel: keuze 1 en enkele trefwoorden die bij die keuze horen. Op het andere vel schrijf je keuze 2 en enkele trefwoorden. Keuze 2 kan ook zijn: ik doe niet keuze 1, want iets niet doen is ook een keuze.

Ga in de kamer staan en neem even de tijd voor enkele diepe ademhalingen, met de nadruk op de uitademing. Bepaal dan intuïtief waar je de 2 vellen papier wilt neerleggen. Ga weer in de beginpositie staan en maak een scan door je lichaam: voel of er spanning is, pijn, onrust, gevoelens en emoties. Dit is je nul-meting.

Stap dan op papier 1 met keuze 1. Neem de tijd om te voelen wat er gebeurt. Hoe voelt het als ik deze keuze maak? Laat de energie van deze keuze door je heen stromen en blijf rustig waarnemen wat er in je lichaam gebeurt. Voel je ontspanning of verkramping? Lichtheid of zwaarte? Voel je emoties, komen er gedachten of beelden in je op? Laat het even op je inwerken.

Als je een duidelijk gevoel hebt bij keuze 1, stap dan van het papier af en schud je armen en benen even los. Laat bewust de energie van deze keuze los en ga even op de uitgangspositie staan. Vervolgens stap je op vel 2 met keuze 2 en je gaat weer waarnemen wat er gebeurt. Je zult waarschijnlijk merken dat er een duidelijk verschil voelbaar is.

Signalen van je ziel

Je ziel is je gevoelsverstand en ze geeft je signalen via je lichaam en emoties. Voel je ontspanning, verruiming, stroming van energie, een licht of blij gevoel? Of juist iets heel anders? Je ziel geeft je altijd signalen en met een beetje oefenen leer je snel de taal van je ziel te verstaan. Het is dan heerlijk om zo duidelijk te kunnen voelen wat het beste bij je past en zonder zelftwijfel te kunnen kiezen vanuit je gevoel.

Spreekt dit je aan om eens te proberen? Ik wens je veel succes en lees graag je ervaringen!

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

Wil je keuzes leren maken vanuit je ziel?

Volg de wijsheid van je ziel door kennis met haar te maken. Start daarom met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell! Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Meer lezen over keuzes maken?

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?