Bewustzijn

Vind je zielsmissie in 5 stappen (wat is jouw unieke bijdrage aan deze wereld?)

Door Daniëlla van de Zande
Vind je zielsmissie in 5 stappen (wat is jouw unieke bijdrage aan deze wereld?)

Je zielsmissie leven – het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe weet je nu wat je hier op aarde te doen hebt? Wat is jouw unieke bijdrage? Holistisch therapeut Daniëlla van de Zande neemt je bij de hand. Ze laat zien hoe jij in 5 stappen je zielsmissie vindt. “Wat jij te geven hebt, wil ontvangen worden door het Universum. Want alleen jij hebt dat te geven. Het is jouw gift!”

Zaken komen ineens in een stroomversnelling, ontmoetingen met gelijkgestemden vinden plaats op het juiste moment en jij bent precies daar waar je hoort te zijn.

Saboterende stemmen

Jouw zielsmissie is een uniek pad dat alleen jij kunt bewandelen. Het is volledig in overeenstemming met je verlangen en je ziel communiceert met jou via dit verlangen. Ze weet exact wat het beste voor jou is en welke stappen je mag zetten om dit verlangen te volgen. Maar hoe weet je nu wat jouw zielsmissie is?

Het voelt in eerste instantie wat onwennig om je verlangen te volgen. Twijfels en onzekerheden brengen je uit balans en saboterende stemmetjes kunnen je aardig van slag brengen. Oude overlevingsmechanismen en allerlei beperkende gedachten steken de kop op. Wanneer jij je hierdoor laat ontmoedigen, kun je een gevoel van zinloosheid ervaren. Het zoeken naar jouw doel in dit leven houdt je af van het werkelijke vinden. Als je reageert op de impulsen van het ego, raak je alleen maar verder verwijderd van jezelf. En het brengt een gevoel van afgescheidenheid met zich mee.

In de flow komen

Maar wanneer je eenmaal weet dat het volgen van je verlangen de enige weg naar het vervullen van je zielsmissie is, wil je moedig doorstappen. Weet dat wanneer je jouw verlangen volgt, je de weg van moeiteloosheid ontdekt. Dan kom je in de flow. Flow is niets anders dan het resultaat van meebewegen met het leven. Zaken komen ineens in een stroomversnelling, ontmoetingen met gelijkgestemden vinden plaats op het juiste moment, jij bent precies daar waar je hoort te zijn en je creëert meer van datgene wat je wilt. Bovendien ervaar je dat alles meezit. Het leven overkomt je namelijk niet – jij bent de creator.

Vind je zielsmissie in 5 stappen

1. Neem afscheid van overlevingspatronen

Kijk naar de rode draad in jouw leven. Heb je in je vroege jeugd ervaren dat je aan je lot bent overgelaten, dat je er helemaal alleen voor stond en diende je al vroeg voor jezelf te zorgen? Een kind kan deze enorme verantwoording nog niet dragen en toch is dat exact wat je hebt gedaan. Je overlevingsmechanismen hielpen jou telkens overleven in een dreigende situatie, wat het trauma ook was. Kijk eens hoe goed je dat hebt gedaan!

Wees je overlevingsmechanismen dankbaar: ze hebben jou helpen overleven. En zeg nu dat ze mogen gaan, omdat je ze niet meer nodig hebt. Je hebt allang bewezen dat je het helemaal zelf kunt. Ga ook nu voor jezelf staan. Hier ligt jouw kracht. Daar hoef je niet naar op zoek, het zit al in jou!

2. Ontdek jouw geschenk aan de wereld

Stop met je af te vragen wat de wereld jou te brengen heeft. Vraag je daarentegen af wat jij de wereld te geven hebt. Waar word je nu écht blij van? Waar gaat je hart van open? Je hoeft geen goeroe te worden om anderen te kunnen inspireren. Daarvoor hoef je enkel maar te zijn. Wees wie je wil zijn en handel daarnaar, elk moment opnieuw.

Kijk eens goed naar wat er volgens jou ontbreekt in je leven en in de wereld. Mis je verbinding, zie je liefdeloosheid, ontbreekt het je aan vertrouwen? Maak die verbinding, geef al je liefde en weet dat het Universum al het vertrouwen in jou heeft dat jij nodig hebt om je zielsmissie te leven. Wat jij te geven hebt, wil ontvangen worden. Want alleen jij hebt dat te geven. Dat specifieke talent dat je bezit, dat vermogen tot onvoorwaardelijk liefhebben, daar is behoefte aan. Dat is jouw gift!

3. Kies je gedachten bewust

Alles is mogelijk zolang jij erin gelooft. Gedachten zelf hebben géén kracht – jij geeft er waarde aan. Ondermijnende gedachten weerhouden je van het ontdekken en benutten van je ware potentie. Alles wat je doet en laat wat niet in dienst staat van jouw verlangen, zorgt voor innerlijke conflicten. Het voelt niet goed, alles werkt tegen en kost moeite. Het is het niet geloven in jezelf dat je verhindert om je zielsmissie te leven. Nu is het tijd voor een nieuwe waarheid over jou!

4. Doe waar je zo bang voor bent

En dan hebben we het niet over bungeejumpen of de Mount Everest beklimmen… Het gaat om irreële angsten die jou ervan weerhouden dát te doen wat je het liefst doet. Angsten die gaan over afwijzing, tekort, niet gezien of gehoord worden.

Angst vertelt je een oud verhaal. Een verhaal dat je ooit bent gaan geloven, omdat het jou zo vaak verteld is. Of omdat je het als kind zo ervaren hebt. Voor een kind is het bijna ondraaglijk om geen basisveiligheid te kennen of om op te groeien bij emotioneel afwezige ouders en niet geliefd te zijn. Als volwassene heb je dit niet meer nodig. Oude onvervulde behoeften steken de kop op en angst wil je laten geloven dat je het nog steeds nodig hebt. Niets is minder waar!

Vraag jezelf af: wat is het ergste dat er nu kan gebeuren? En stel je voor dat dit ook gebeurt. Onmiddellijk zal de oude film aan je geestesoog voorbijtrekken en je in contact brengen met de oude pijn, die hunkert naar heling. Angsten willen alleen maar gezien worden. Durf ze onder ogen te komen en zie ze voor wat ze zijn.

5. Doe geen concessies

Vanaf nu geen smoesjes meer! Wanneer je eenmaal hebt besloten om gehoor te geven aan je verlangen, dien je keuzes te maken. Keuzes die in dienst staan van je verlangen. Wees hiertoe dan ook volledig bereid. Je merkt vast dat jouw verlangen niet altijd even comfortabel aanvoelt. Bovendien word je uitgedaagd om beslissingen te nemen die je lang voor je hebt uitgeschoven. Soms dien je afscheid te nemen van relaties en vriendschappen. Wees trouw aan jezelf, zeg wat je doet en doe wat je zegt. Weet dat jij gewoonweg niet kan mislukken!

Wil je ontdekken wat jouw zielsgaven zijn en wat jouw zielsmissie is?

Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu HIER de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Lees verder over je zielsmissie en je ziel:

Deel dit artikel online
Daniëlla van de Zande
Daniëlla van de Zande

Als Medium en Holistic Healer maar vooral als Gids op jouw Zielspad schrijf ik bezield en bevlogen over diep transformerend zielswerk en over het pad van heling dat ik zelf ben gegaan. Je vind ons op Dé Plek van Aandacht en Bezinning in Spanje waar wij offgrid leven en wij jou met open hart en armen ontvangen voor een levensveranderende Inspiratieweek. Bekijk ook onze online events, reading & healing voor mens en dier en voel je welkom voor een sjamanistisch consult www.masiamalagana.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?