Liefde & Relaties

Hoe herken je een onmogelijke liefde? 5 risico’s op een rijtje

Door Angèle Nederlof
Hoe herken je een onmogelijke liefde? 5 risico’s op een rijtje

Een van de grootste zelfkwellingen is een relatie met een geringe slagingskans. Bijvoorbeeld omdat er praktische bezwaren in de weg staan. Wie tot over de oren verliefd is, heeft daar geen boodschap aan. Op dat moment ga je ervan uit dat de aantrekkingskracht voldoende is om de liefde in stand houden.

Risico-investeringen

Lastige verschillen tussen leefomstandigheden, vormen een prima voedingsbodem voor een onmogelijke liefde. Zoals:

  1. Je houdt niet van kinderen maar bent verliefd op de vader of moeder.
  2. Je wordt verliefd op je leidinggevende, waardoor je op je werk een risico loopt
  3. Je woont honderden kilometers van elkaar vandaan
  4. Je partner wordt door je (schoon) ouders afgekeurd
  5. Je voelt je aangetrokken tot je zwager of schoonzus

Op het liefdespad zijn we bereid gevaarlijke risico’s te nemen

En dan lekt de liefde weg

Als je op een roze wolk leeft, is geen enkel probleem te groot. Onoverbrugbare obstakels zijn een fluitje van een cent. Totdat gaandeweg (lichte) irritaties de relatie binnensluipen. Onbegrip ligt op de loer en gaandeweg groeit de afstand tussen partners. Langzaam lekt de liefde weg. Was het eerst geen probleem om ieder weekend heen en weer te treinen, nu breekt het je op. Aanvankelijk liet hij het commentaar van zijn (schoon) ouders van zijn schouders afglijden, nu kost het hem moeite. Of je baas ging zo in jou op, dat hij het geroddel op de werkvloer negeerde. Totdat ook die situatie onhoudbaar wordt.

Afstoten en aantrekken

Je gevoelens gaan heen en weer slingeren. Aan de ene kant wil je de liefde voortzetten en aan de andere kant ligt twijfel op de loer. Je koestert valse hoop dat de omstandigheden ooit, op een dag, zullen veranderen. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt, zeg je overtuigend tegen jezelf. Je wilt bewijzen dat het niet onmogelijk is. De onmogelijke liefde trekt je aan en stoot je af. Hoewel het risico groot is dat de liefde mislukt, oogst je bewondering van je omgeving als je slaagt.

Meesterschap in liefde

Meesterschap in liefde

Meesterschap in liefde van Don Miquel Ruiz is een bron van inspiratie: hij laat ons zien hoe onze op angst gebaseerde overtuigingen en ideeën onze liefde ondermijnen en veel ellende en drama in onze relaties veroorzaken. Ook beschrijft hij hoe we onze emotionele wonden kunnen helen en de vrijheid en vreugde in ons leven kunnen herstellen die we van nature in ons hebben.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Angèle Nederlof
Angèle Nederlof

Ruim 30 jaar relatietherapeut. Auteur van diverse relatieboeken (www.relatie- boek.nl) Geeft kortdurende relatietherapie in weekendverband. Mogelijkheid tot telefonisch consult na afspraak.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?