Bewustzijn

Doe de test: is jouw godinnen-energie in balans? (Ontmoet de wilde, sensuele, vurige godin in jezelf…)

Door HeatherAsh Amara
Doe de test: is jouw godinnen-energie in balans? (Ontmoet de wilde, sensuele, vurige godin in jezelf…)

Heb jij al de godin in jezelf onderzocht? Velen denken dat godinnen-energie alleen voor vrouwen bedoeld is of dat het iets te maken heeft met fladderende jurken, bloemen in het haar en lieflijke glimlachjes. Maar dat is niet zo. Vergis je niet, zegt HeatherAsh Amara, auteur van Krijgergodin, daar is niets zoetsappigs aan! Doe de test en ontdek hoe sterk jouw godinnen-energie is. “Deze energie kan genezend werken als het krachtig is, maar verwoestend als het overmatig aanwezig is en uitputtend als het ontoereikend is.”

Mensen die de godinnen-energie belichamen, ondernemen actie vanuit hun intuïtie.

Godinnen-kwaliteiten

Velen denken dat godinnen-energie alleen voor vrouwen bedoeld is of iets te maken heeft met fladderende jurken, bloemen in het haar en lieflijke glimlachjes. Als we iemand tegenkomen die erg godin-like is, gaat dat vaak gepaard met een sarcastisch rollen van de ogen of een diepe zucht: ‘Was ik maar meer als zij.’

We zetten het godinnen-archetype vaak op een voetstuk, maar schuwen haar ook. Er is echter niet één soort godin. En het beeld dat we vaak hebben van de zachtaardige, alles liefhebbende, passieve godin belichaamt niet het volledige spectrum van alle godinnen-kwaliteiten, die variëren van vurig tot vreedzaam, en alles ertussenin.

Wild, vurig en sensueel

Om echt jezelf te leren kennen en echt jezelf te zijn, moet jij je godinnen-kwaliteiten cultiveren. Niet de godin die de hele tijd welwillend glimlacht, maar de wilde, creatieve, sensuele, vurige godin die openstaat voor alle mogelijkheden. Mensen die de godinnen-energie belichamen zien het grote plaatje, sluiten niemand uit en houden voet bij stuk als het om liefde gaat. Ze zijn enorm liefdevol, flexibel en veerkrachtig en verbonden met de flow van het leven. Ze ondernemen actie vanuit hun intuïtie en dealen met de uitdagingen van het leven met een creatief vuur dat anderen inspireert. Maar er is oefening nodig om de godinnen-energie in jezelf in balans te krijgen en te houden.

Hoe gaat het met de godin in jou?

Ik ken een vrouw die altijd in een crisissituatie zat: om de zoveel tijd werd ze ontslagen, moest ze weer verhuizen, werd haar auto in beslag genomen of had ze geldproblemen. Ze was een krachtige heler en een enorm lief en speels persoon. Maar haar relatie met de fysieke realiteit was op z’n zachtst gezegd nogal problematisch… Wat bleek: ze had een overschot aan godinnen-energie (en een tekort aan krijger-energie). Godinnen-energie kan genezend werken als het krachtig is, maar verwoestend als het overmatig aanwezig is, en uitputtend als het ontoereikend is.

Wat zijn de kenmerken van godinnen-energie? Bekijk de onderstaande lijst en stel vast welke kwaliteiten jou bekend voorkomen, met welke je worstelt en welke je wilt versterken. Mannen, dit geldt ook voor jullie!

De kenmerken van krachtige godinnen-energie:

 • Openhartig
 • Creatief
 • Intuïtief
 • Flexibel

De kenmerken van overvloedige godinnen-energie:

 • Grillig
 • Snel afgeleid
 • Weinig doorzettingsvermogen
 • Verwend

De kenmerken van ontoereikende godinnen-energie:

 • Slachtoffer
 • Schaamtevol
 • Geen grenzen stellen
 • Verstijfd van angst

Uit balans: slachtoffers en trauma’s

We leven in een maatschappij waar we veel uit balans geraakte godinnen-energie zien. Mensen die tot slachtoffer gemaakt zijn en vervuld zijn van angst, hevig worstelen met trauma’s en misbruik uit het verleden (of heden). Of ze zijn zo het contact verloren met de realiteit en de ervaringen van anderen, dat ze amper oog hebben voor de mensen om hen heen. Soms manifesteert uit balans geraakte godinnen-energie zich als extreem uitstelgedrag of gebrek aan doorzettingsvermogen. Als onze godinnen-energie uit balans is, zijn we sneller geneigd ons te gedragen als deurmatten of afleiders.

In balans: liefdevol, geduldig en nieuwsgierig

Godinnen-energie die in balans is, gaat over het toe-eigenen van je kracht, je passie en je visie op een creatieve en vreugdevolle manier. Als de godin in jou in haar kracht staat, doe je alles met liefde en nieuwsgierigheid. Je bent geduldig en vriendelijk, maar niet zweverig of grillig. Je eert ieder mens, inclusief jezelf. Je leeft vol verwondering, laat je licht schijnen en stimuleert anderen om hetzelfde te doen.

Test: ontdek of jij in je kracht staat

Om een beter beeld te krijgen van je innerlijke godin – is de energie overtollig, krachtig of ontoereikend? – raad ik je aan bovenstaande lijst nog eens te bekijken. Geef elke karaktereigenschap een cijfer. Een 1 als je die eigenschap zelden of nooit ervaart, een 10 als je er vaak mee te maken hebt. Denk niet te veel na; vertrouw op je eerste ingeving. Tel daarna de cijfers bij elk onderdeel bij elkaar op. De uitkomst laat zien of je meer of juist minder godinnen-energie in je leven nodig hebt. Of misschien ben je wel prachtig in evenwicht!

Weer in balans komen is niet iets wat je in één dag doet. Het is een toegewijde, continue zoektocht om je meest krachtige en gegronde innerlijke godin te claimen en zo het leven te creëren dat voor jou bestemd is.

Wanneer je te veel godinnen-energie hebt

Wees nieuwsgierig naar waar je geleerd hebt te veel godinnen-energie vast te houden en waarom. Hoe heb je hier in het verleden van geprofiteerd en wanneer heeft het jou problemen opgeleverd? Oefen in jezelf uitspreken en trouw blijven aan wat jij wilt. Kom liefdevol in actie. Blijf in balans en nederig en train je doorzettingsvermogen.

Wanneer je te weinig godinnen-energie hebt

Wees nieuwsgierig naar waar je geleerd hebt je godinnen-energie los te laten en waarom. Hoe heb je hier in het verleden van geprofiteerd en wanneer heeft het jou problemen opgeleverd? Leer het verschil tussen een slachtoffer zijn en een overlever. Koester jezelf als iemand die gedijt ondanks de uitdagingen die je bent tegengekomen. Leer grenzen te stellen en verbonden te blijven met de wijsheid van je onderbuik.

Krijgergodin

Krijgergodin

Krijgergodin van HeatherAsh Amara is een boek over de innerlijke wijsheid die iedere vrouw in zich heeft. Op een liefdevolle manier leer je oude patronen onder de loep te nemen, controle los te laten, en voorbij te gaan aan verhalen van drama en slachtofferschap.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
HeatherAsh Amara
HeatherAsh Amara

HeatherAsh Amara is een leerling van Don Miguel Ruiz (bekend van de bestseller De vier inzichten), initiatiefnemer van het Toltec Center of Creative Intent, krachtig spreker en auteur van verschillende boeken over Tolteekse wijsheid. Haar voornaam HeatherAsh is een combinatie van haar geboortenaam, Heather en haar bijnaam Ash. Die bijnaam kreeg ze toen ze begon met het organiseren van vuurlopen, het herinnert haar aan de energie van de feniks die uit de as oprijst en de kracht die we allemaal bezitten om van binnenuit te transformeren.

Reactie
 1. Robertino van essen 10 maart 2023 - 04:59
  Reply

  Ik leef echt op maankrachten en het blijft mij fascineren en vrouwelijk eren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?