Home Bewustzijn De wet van aantrekking

De wet van aantrekking

Door Astrid Tees
maandhoroscoop

Tevredenheid. Mijn relatie met dit woord is ingewikkeld te noemen. In mijn oren klinkt het als: ik leg me er bij neer dat het niet anders is en niet anders kan. Ik denk namelijk dat het altijd anders kan. Niet zonder consequenties, maar alles kan anders. Let wel: dit is iets anders dan accepteren wat er is! Hierbij sluit je namelijk niet uit dat je nog beter kan. Wat dat “beter” dan ook mag zijn. Hierbij is acceptatie van het heden juist een voorwaarde om meer te kunnen bereiken.

Tevredenheid klinkt zo passieloos. Zo gelaten en verzuchtend… alsof je hebt opgegeven en volkomen uitgeblust bent. Te moe om nog naar meer te kunnen verlangen. Dit is natuurlijk mijn bril waardoor ik tevredenheid zie en ervaar, maar daar gaat het ook om. Als iemand tegen mij zegt en dat is regelmatig gebeurd: ‘je moet eens leren om tevreden te zijn’, komt bij mij alles in opstand, bijna op een puberale manier. Ik voel dan een enorme energie impuls naar boven komen, maar woorden schieten me dan tekort om de brenger van deze boodschap even adrem van repliek te dienen. Ze begrijpen het niet. Je hoeft in mijn opinie niet te settelen voor tevredenheid. Je mag naar meer verlangen zonder dat je dan verwend of ontevreden bent. Het is je geboorterecht om gelukkig te zijn en je aard om altijd naar méér te verlangen maar wel zonder ontevreden te zijn. Ik denk dat nu wat wenkbrauwen omhoog schieten.

Ontvangen

Hier is de clou: blij zijn met wat je hebt en verlangen naar meer. Daarmee zet je het kanaal naar “ontvangen” open. Op deze website heb ik al geschreven dat ik geloof in de maakbaarheid van het leven. En dat is waar het hier om gaat. Het heet ook wel de wet van aantrekking. Waarschijnlijk heb je al eens eerder over dit concept gehoord door de bestseller The Secret uit 2006. De wet is echter zo oud als het universum. Plato, Newton, Beethoven, Shakespeare en Einstein maakten allemaal gebruik van de Wet van Aantrekkingskracht en gaven er in het geheim zelfs les in! In het dagelijks leven zien we de wet bijvoorbeeld terug in de uitdrukkingen ‘wie goed doet, wie goed ontmoet’; ‘wat je zaait zul je oogsten’. En dat is precies waar de Wet van Aantrekking overgaat: dat wat je geeft, krijg je terug. Er zijn religies waar dit karma genoemd wordt.

De wet

Alles wat wij kunnen waarnemen maar ook wat wij niet kunnen waarnemen bestaat louter uit energie. Hier is de wetenschap het ook allang over eens. Ook je gedachten zijn energie. Energie is niets anders dan trilling waarbij de diverse soorten energie van trillingsfrequentie verschillen. Negatieve gedachten, en dus negatieve energie heeft een laag trillingsfrequentie. Positieve gedachten en dus positieve energie heeft een hoog trillingsgetal. De wet zegt: dat wat overeenkomt met elkaar trekt elkaar aan. Positieve energie trekt positieve energie aan en negatieve energie trekt negatieve energie aan.

Het is net als bij de radio. Als je afstemt op radio 3 kun je niet verwachten dat je radio 538 te horen krijgt. Die frequenties komen niet over een. In mijn omgeving hoor ik dan vaak: “ja, maar ik weet precies wat ik wil en wat mijn dromen zijn, waarom gebeurt dat dan niet?” Omdat je het wenst vanuit een gevoel van gebrek, ook wel  armoedebewustzijn genoemd. Dat is een negatieve emotie met een laag trillingsfrequentie  en dus trek je meer energie met een laag trillingsfrequentie aan. Als jij je bevindt in een situatie waarbij je accepteert dat het is zoals het is en van daaruit wens je betere en mooiere dingen dan zit je in de juiste energie. En dat is nog best een klus kan ik je vertellen. Het boek van Annemarie Postma – De helende kracht van acceptatie gaat exact over dit proces. De wet werkt altijd, of je hem nu kent of niet. Net als bij zwaartekracht; je hoeft er niet in te geloven maar je kunt kennis van deze wet wel in je voordeel gebruiken.

Positieve mindset

De kunst is dus inderdaad om jezelf te trainen in het positief zijn in gedachten en dus in je emoties. Probeer te denken aan wat je wel wilt in je leven in plaats van wat je niet wilt. Je voelt zelf al wat die twee verschillende gedachtes met je emotie doen. Het eerste voelt hoopvol en het tweede voelt somberder, zwaarder. Kijk maar eens om je heen in je eigen omgeving; de mensen die het meeste klagen; hoe ziet hun leven eruit? En mensen die alles lijkt mee te zitten, welk geluid laten zij horen. Wat stralen ze uit?

Boekentip van Inspirerend leven: E-kwadraat

Zou je willen ontdekken wat de Wet van Aantrekking voor je kan betekenen? In E-kwadraat staan 9 eenvoudige experimenten die je binnen 48 uur kunt uitvoeren. Zo ontdek je dat er geen twijfel over mogelijk is: er bestaat een goede, liefdevolle kracht in het universum die we kunnen beïnvloeden met onze gedachten. Bestel jouw exemplaar voor € 18,50 bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com. 

2 comments

Avatar
n 12 februari 2015 - 10:36

Goed stuk!

Reply
Avatar
Lousa 11 december 2017 - 11:16

Je vergeet abraham te noemen 😉

Reply

Leave a Comment