Spiritualiteit

De 7 spirituele doelen van de ziel

Door Saskia Willockx
De 7 spirituele doelen van de ziel

De Michael Teachings beschrijven onder meer dat een ziel die hier op aarde geboren wil worden van tevoren vele keuzes maakt: bijvoorbeeld welk land, cultuur, ouders en familiepatronen. Ook maakt de ziel keuzes over de kenmerken van de persoonlijkheid, het levensplan en de gewenste spirituele doelen.

Doel van je ziel

Het doel dat je ziel heeft gekozen voor dit leven is een streven, een verlangen en krachtige drijfveer waardoor je op zoekt gaat naar ervaringen en inzichten om steeds meer over dat doel te leren. Het is niet een doel dat je kunt halen en afvinken: zo, klaar. Hier op aarde ben je eigenlijk nooit klaar. Je kunt altijd verder groeien en meer bewustzijn ontwikkelen. Er zijn 7 spirituele doelen die in de loop van vele levens ook vele malen gekozen worden, om steeds verder uit te diepen. Ieder doel heeft een +pool en een -pool. De +pool is je hoogste potentieel, de keuze vanuit liefde. De -pool is leven vanuit angst en dus een beperkter perspectief.

De 7 spirituele drijfveren op een rijtje:

 1. Herevaluatie:
  1. +pool: Eenvoud (weinig prikkels, rustig leven)
  2. -pool: Vervreemding (je terugtrekken uit het leven)
 2. Groei
  1. +pool: evolutie (veel ervaren en veel leren, vaak een intensief leven)
  2. -pool: verwarring (je raakt overweldigd door alle ervaringen)
 3. Onderscheid:
  1. +pool: Verfijning (steeds bewuster en subtieler waarnemen)
  2. -pool: Veroordeling (afkeuring van wat je waarneemt)
 4. Acceptatie:
  1. +pool: pure liefde (onvoorwaardelijke zielsliefde)
  2. -pool: vleierij (pleasend gedrag, aardig gevonden willen worden)
 5. Nederigheid:
  1. +pool: toewijding (aan een persoon, goed doel of ideologie)
  2. -pool: onderdanigheid (slaafse volgzaamheid)
 6. Dominantie:
  1. +pool: leiderschap (inspirerend voorbeeld zijn)
  2. -pool: dictatorschap (tiranniek gedrag)
 7. Ontspanning:
  1. +pool: flow (soepel meebewegen met het leven)
  2. -pool: inertie (passiviteit)

Alles werkt samen

Om het overzichtelijk te houden bespreek ik per blog steeds één onderdeel van de zielekeuzes. Uiteraard werken ze allemaal op elkaar in en vormen zo een geheel van persoonlijkheidskenmerken, overleaves of filters genaamd. Sommige van deze filters versterken elkaar, andere staan juist haaks op elkaar. Dit laatste veroorzaakt een met opzet gekozen spanningsveld waardoor je dus extra uitgedaagd wordt om bewuste keuzes te maken.

Flow willen we allemaal wel … toch?

Een mooi voorbeeld dat ik al vele malen gezien heb op iemands zielechart, is de combinatie van Ontspanning als doel met het ego-obstakel Koppigheid.

De onderliggende (en vaak niet bewuste) angst van dit ego-obstakel is de angst voor verandering van buitenaf. Deze kan je weerhouden om in de flow van het leven mee te bewegen en dus je doel van Ontspanning te bereiken. Zodra je de frustratie opmerkt die hoort bij dit innerlijk conflict kun je gaan onderzoeken waarom je je hakken in het zand duwt als het leven je veranderingen aanreikt. Dit kan ertoe leiden dat je andere keuzes gaat maken.

Het maken van bewuste keuzes die niet gebaseerd zijn op angst is waar Michael je steeds weer toe uitnodigt.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wil je ontdekken wat jouw zielsgaven zijn?

Wil je je ziel leren kennen? Wil je erachter komen wat jij hier komt doen op aarde en waarom jij steeds tegen dezelfde dingen aanloopt? Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu hier de cursus voor en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?