Home Spiritualiteit De 7 spirituele doelen van de ziel

De 7 spirituele doelen van de ziel

Door Saskia Willockx
ziel

De Michael Teachings beschrijven onder meer dat een ziel die hier op aarde geboren wil worden van tevoren vele keuzes maakt: bijvoorbeeld welk land, cultuur, ouders en familiepatronen. Ook maakt de ziel keuzes over de kenmerken van de persoonlijkheid, het levensplan en de gewenste spirituele doelen.

Doel van je ziel

Het doel dat je ziel heeft gekozen voor dit leven is een streven, een verlangen en krachtige drijfveer waardoor je op zoekt gaat naar ervaringen en inzichten om steeds meer over dat doel te leren. Het is niet een doel dat je kunt halen en afvinken: zo, klaar. Hier op aarde ben je eigenlijk nooit klaar. Je kunt altijd verder groeien en meer bewustzijn ontwikkelen. Er zijn 7 spirituele doelen die in de loop van vele levens ook vele malen gekozen worden, om steeds verder uit te diepen. Ieder doel heeft een +pool en een -pool. De +pool is je hoogste potentieel, de keuze vanuit liefde. De -pool is leven vanuit angst en dus een beperkter perspectief.

De 7 spirituele drijfveren op een rijtje:

 1. Herevaluatie:
  1. +pool: Eenvoud (weinig prikkels, rustig leven)
  2. -pool: Vervreemding (je terugtrekken uit het leven)
 2. Groei
  1. +pool: evolutie (veel ervaren en veel leren, vaak een intensief leven)
  2. -pool: verwarring (je raakt overweldigd door alle ervaringen)
 3. Onderscheid:
  1. +pool: Verfijning (steeds bewuster en subtieler waarnemen)
  2. -pool: Veroordeling (afkeuring van wat je waarneemt)
 4. Acceptatie:
  1. +pool: pure liefde (onvoorwaardelijke zielsliefde)
  2. -pool: vleierij (pleasend gedrag, aardig gevonden willen worden)
 5. Nederigheid:
  1. +pool: toewijding (aan een persoon, goed doel of ideologie)
  2. -pool: onderdanigheid (slaafse volgzaamheid)
 6. Dominantie:
  1. +pool: leiderschap (inspirerend voorbeeld zijn)
  2. -pool: dictatorschap (tiranniek gedrag)
 7. Ontspanning:
  1. +pool: flow (soepel meebewegen met het leven)
  2. -pool: inertie (passiviteit)

Alles werkt samen

Om het overzichtelijk te houden bespreek ik per blog steeds één onderdeel van de zielekeuzes. Uiteraard werken ze allemaal op elkaar in en vormen zo een geheel van persoonlijkheidskenmerken, overleaves of filters genaamd. Sommige van deze filters versterken elkaar, andere staan juist haaks op elkaar. Dit laatste veroorzaakt een met opzet gekozen spanningsveld waardoor je dus extra uitgedaagd wordt om bewuste keuzes te maken.

Flow willen we allemaal wel …  toch?

Een mooi voorbeeld dat ik al vele malen gezien heb op iemands zielechart, is de combinatie van Ontspanning als doel met het ego-obstakel Koppigheid.

De onderliggende (en vaak niet bewuste) angst van dit ego-obstakel is de angst voor verandering van buitenaf. Deze kan je weerhouden om in de flow van het leven mee te bewegen en dus je doel van Ontspanning te bereiken. Zodra je de frustratie opmerkt die hoort bij dit innerlijk conflict kun je gaan onderzoeken waarom je je hakken in het zand duwt als het leven je veranderingen aanreikt. Dit kan ertoe leiden dat je andere keuzes gaat maken.

Het maken van bewuste keuzes die niet gebaseerd zijn op angst is waar Michael je steeds weer toe uitnodigt.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

 

Veel inspiratie in een klein boekje: Reis van de ziel van Willem Glaudemans

Ben je benieuwd naar de reis van je ziel? In dit boekje neemt Willem Glaudemans je mee op reis naar binnen, naar je ziel. Iedereen heeft bepaalde eigenschappen en karaktertrekken in zich die bijdragen aan het geluk in je eigen leven, maar ook aan de wereld om je heen. Dat is jouw ‘schat’. Willem Glaudemans wil je met Reis van de Ziel inspireren om op je eigen zielereis te gaan.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor maar € 7,50.

 

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter