Liefde & Relaties

Zo ga je in 3 stappen naar liefde in een moeizame relatie

Door Saskia Chatillon‘
Zo ga je in 3 stappen naar liefde in een moeizame relatie

Als het niet lekker loopt in je relatie, dan wil je daar snel verbetering in. Je weet nog hoe mooi het was, jullie begin samen. Hoe harmonieus het kan zijn tussen jullie en hoeveel plezier er vaak was. In dit artikel vertel ik je hoe je in drie stappen naar meer liefde gaat – en waarom dat zo belangrijk is voor je.

Ik wil NU verandering!

Stel: je hebt haast. Het gaat al een tijd moeizaam in je relatie en je hebt nu echt behoefte aan antwoorden. Zo doorgaan lukt je gewoon niet meer. Het liefste hoor je wat je moet kiezen. En eigenlijk ook meteen hoe dat zal gaan uitpakken. Daarom ben je bij mij op medium consult gekomen.

Je schrikt even wanneer ik vertel dat ik geen keuzes maak voor anderen. Dat dat je persoonlijke verantwoordelijkheid is. En dat ik niet aan toekomstvoorspellingen doe. Maar ik kan wel je energie lezen en je vertellen over je ervaringen, wensen en behoeftes. We kunnen kijken hoe de situatie ervoor ligt, vanuit een soort helicopterview. Ik lees je talenten en wat je ziel wil, want het gaat hier om jou. Om hoe jij verder met je leven gaat en hoe jij je relatie vormgeeft.

Ben ik met de juiste?

Je hebt vragen. De man die je date, is dat iemand om mee verder te gaan? Is hij wel de juiste? Of je merkt dat je in dezelfde rol aan het vervallen bent als in je vorige relatie. Opnieuw de sterke persoon zijn en de boel regelen. Of misschien twijfel je tussen het kiezen voor je echtgenoot of toch voor je vriend, want deze laatste ziet je echt zoals je bent. Dat gevoel van gekoesterd worden was je eigenlijk alweer vergeten.

Hoe het ook gaat in je relatie, dit is wat je nu mag onthouden:

Je ontvangt de liefde die je vindt dat je verdient.

Ben ik dat wel waard?

Weet je, soms heb ik de neiging de vrouwen die tegenover me zitten even naar de spiegel te sleuren. Het zijn trouwens meestal vrouwen die naar een medium consult komen. In mijn hoofd ruk ik de kast in mijn praktijkruimte open. Hier hangt een spiegel aan de binnenkant van de kast. En ik zou ze ervoor zetten.

Enthousiast zou ik ze toeroepen: ‘Kijk toch eens! Zie nou wat een mooie vrouw je bent. Je hart is zo groot, je vermogen tot liefde is ongekend en wanneer je lacht, straal je zo prachtig. Hou op te denken dat je weinig voorstelt en verdient. Stop met jezelf klein maken. Begin van jezelf te houden. Je hebt zo’n bijzondere ziel die gezien wil worden. Je kunt zoveel!’

Maar ik weet dat als iemand dat vroeger bij had gedaan, het ook niet gewerkt zou hebben. Ik vond ook dat ik weinig voorstelde en mijn relaties reflecteerden dat. Daarom vertel ik die zin, dat je de liefde ontvangt die je vindt dat je verdient.

Je kritische stemmetje

Je omgeving laat vaak zien hoe je over jezelf denkt. Is er veel kritiek om je heen? Kijk dan eens hoe kritisch het stemmetje in je eigen hoofd is. Ben je wel toe aan meer rust en zachtheid? Ga eens na hoe streng je voor jezelf bent. De omgeving is wel heel dichtbij in de vorm van je relatie. Het laat zien hoe je eigenlijk met jezelf omgaat en vaak is dat onbewust. Het gaat om zelfliefde, dat is het grote antwoord bij relatieproblemen. En dat is makkelijk gezegd maar kan een tijd duren voor je ‘m hebt. Het kostte mij jaren.

‘Hij is erg met zichzelf bezig en daar is hij heel druk mee’ zei mijn vader ooit over de man van wie ik dacht dat hij mijn grote liefde was. Petje af voor mijn vader, die dat pas tegen me zei toen ik de knipperlichtrelatie met deze man opgaf. Liefde voor mezelf had ik gewoon niet. Niet mee opgegroeid, niet geleerd en ook weinig gezien in mijn omgeving.

Samenzijn als liefdevolle keuze

Gelukkig heb ik het wel enorm verbeterd. Niet binnen een dag of een week. Of een jaar. Het sijpelde zo binnen, soms ongemerkt. Door veel trainingen te volgen en door meer meester te worden over mijn eigen gedachten. Maar vooral door veel te mediteren en mezelf in het licht te zetten. Nu heb ik een relatie waarbij voor ons beiden geldt dat de zelfliefde groter is dan de behoefte aan het hebben van een relatie. Samenzijn is zo geen must, maar steeds een liefdevolle keuze.

Dit zijn je drie stappen:

1. Schrijf de zin op: Je ontvangt de liefde die je vindt dat je verdient

Zorg ervoor dat je hem vaak ziet. Op het scherm van je telefoon of op een briefje naast je bed bijvoorbeeld. Je kunt ook een plaatje of voorwerp als symbool hiervoor neerleggen of ophangen. Wat zegt de zin jou? Hoe gaat het met jouw vermogen om liefde te ontvangen? Neem er je tijd voor.

2. Let eens op hoe je stem klinkt vanbinnen, tegen jezelf

Is deze vriendelijk en bemoedigend of juist niet? Moedigt het je aan om voor jezelf te zorgen en om balans te krijgen? Het begint bij jezelf om meer liefde in je leven uit te nodigen, ongeacht wie er naast je staat. Dit doe je door liefdevoller te zijn tegen jezelf. Gun jezelf plezier en vooral ook onnuttige tijd. Koop een bos bloemen voor jezelf of ga naar de sauna bijvoorbeeld. Zelfliefde zie je terug in wat je doet. Er voor een ander zijn is vaak makkelijker dan jezelf koesteren.

3. Vergroot je innerlijke licht

Dit hebben we allemaal van binnen, je kunt het de goddelijke vonk noemen. Jij hebt ‘m ook. Stel je voor dat je een lamp in je buik hebt. Je schroeft er steeds een sterkere lamp in. Zo wordt je licht steeds meer helder en vult het ook heel je lichaam. Het versterkt je liefde, zowel die voor jezelf als het vermogen om van anderen te houden.

Wanneer jij overstroomt van liefde, ook voor jezelf, dan heb je een energie met een hogere trilling. Deze trilling is voelbaar en je omgeving reageert daar op, je partner ook. Het gelijke trekt het gelijke aan, dus je geliefde gaat mee met je liefdevolle energie of je trekt als een magneet (een nieuwe) liefde aan.

Heel veel liefs gewenst!

Saskia Chatillon
Medium & life coach
www.saskiachatillon.nl

Meesterschap in liefde

Meesterschap in liefde

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt ontdekken over het toelaten van liefde? In Meesterschap in liefde laat Don Miguel Ruiz ons zien hoe we onze emotionele wonden kunnen helen en de vrijheid en vreugde in ons leven kunnen herstellen die we van nature in ons hebben. Dat is de basis om lief te hebben zonder angst.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Saskia Chatillon‘
Saskia Chatillon‘

Mijn passies zijn lesgeven en schrijven en mijn missie is om leiders te helpen naar meer rust en verbinding. Dit is namelijk een belangrijke basis voor effectief en inspirerend leiderschap. Het helpt hen, alle medewerkers en hun omgeving naar een meer bewuste en verantwoorde wereld. Sinds 2002 bestudeer ik praktische spiritualiteit, na tien jaar in het internationale bedrijfsleven te hebben gewerkt. Met veel plezier geef ik trainingen en lezingen; mijn boek Rust - Het geheim van een stiller hoofd is hierbij een praktische tool, wat in mei 2019 gepubliceerd is bij uitgeverij Donkigotte. Als spreker ben ik verbonden aan het sprekersbureau ZijSpreekt. Graag tot ziens bij een event of een training!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?