Bewustzijn

Spirituele wetten van geld en commitment

Door Saskia Willockx
Spirituele wetten van geld en commitment

We leven in een landje dat dol is op het woord gratis. Zoals ieder land heeft ook Nederland een eigen collectief bewustzijn en daarin zitten o.a. overtuigingen met betrekking tot geld en overvloed op alle niveaus. Welke overtuigingen zijn dat en welke invloed hebben ze op ons leven?

Doe maar normaal

Boven het maaiveld uitsteken en uitbundig jezelf zijn wordt in onze Calvinistische cultuur niet echt toegejuicht. “Doe maar normaal, dat is al gek genoeg”. Zo luidt het gezegde. We hebben hier in Nederland – grosso modo – een heel andere mindset over geld en succes dan in Amerika. Daar worden nieuwe ideeën gemakkelijker en sneller omarmd en “is the sky the limit”.

Ieder land haar eigen chakra

Ooit kwam ik een interessante theorie tegen die stelde dat ieder land qua bewustzijn is gekoppeld aan (of zo je wilt: geïdentificeerd met) de thema’s van een chakra. Wat ik er van onthouden heb is dat Nederland is gekoppeld aan het 1e chakra en Amerika aan het 5e chakra. Dat verklaart een hoop.

Expressie

Het 5e chakra heeft te maken met (massa-)communicatie, expressie van wat in je leeft en creativiteit. De positieve kant daarvan is de creatieve ruimte die mensen daar ervaren om hun eigen ding te doen. De negatieve kant kan oppervlakkigheid zijn, een sfeer van gooi alles er maar ongecensureerd uit. Er zijn heel wat ondernemers naar Amerika vertrokken omdat ze daar meer artistieke en creatieve vrijheid en mogelijkheden ervaren, in het land en in zichzelf als ze daar zijn. Natuurlijk zijn er ook tegenkrachten werkzaam. Deze zijn duidelijk zichtbaar in de Amerikaanse politiek van dit moment. Ook dat is onderdeel van het spel tussen yin en yang binnen de polariteit op deze planeet.

Overleven

Het 1e chakra, waar Nederland dus mee geïdentificeerd is, heeft alles te maken met overleven: veiligheid, voldoende te eten, dak boven je hoofd, geld en zekerheid. Er mogen zijn en erop vertrouwen dat je beschermd en gedragen wordt door het leven zelf. Interessant genoeg ligt de helft van ons land onder zeeniveau. Als er geen dijken en Delta-werken zouden zijn, zou ons land zeker tot aan Utrecht in de zee verdwijnen.

Ons collectieve geheugen is door de eeuwen heen informatie gaan opslaan over moeten strijden tegen de elementen, het water, om te overleven. Denk maar aan de recente geschiedenis met de watersnoodramp in Zeeland in 1953. Het Nederlandse bewustzijn is onbewust afgestemd op gevaar voor overleven en de noodzaak van alertheid. Ook als je de watersnoodramp niet zelf hebt meegemaakt, heb je het toch via het bewustzijn van je ouders en het land meegekregen. We absorberen dat als vanzelf.

Geld

Een ander aspect van het 1e chakra is geld. We rekenen ons suf of we iets kunnen permitteren en als de cijfertjes niet kloppen, dan kan het “dus” niet. Dit staat echter haaks op de universele wetten die stellen dat geld, net als liefde, kracht, gezondheid en welbevinden, energieën zijn die reageren op het bewustzijn dat je uitzendt.

Ons nuchtere verstand zegt: eerst geld verdienen en dan pas kun je het uitgeven. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen komt. Daar is op zich niets mis mee. Het is goed om verstandig met geld om te gaan.

Creatieproces

Universele wetten zeggen: als je iets echt graag wilt met heel je hart en passie, zet dan alvast de 1e stappen. Zet het creatieproces in werking en houd je doel voor ogen. De kosmische energie gaat stromen en zal jouw gepassioneerde plannen ondersteunen. Je krijgt ingevingen, er komt hulp, iemand is bereid je geld te lenen of je krijgt opeens promotie of een extra opdracht. Het creatieproces is in beweging gezet door je visie, je passie en je vertrouwen dat het zal werken. Als je zelf in actie komt weet het universum dat het je menens is en waar de hulp naar toe mag stromen.

Voorbeeld uit mijn eigen leven

Bijna 15 jaar geleden had ik een droom: ik wilde graag een jaar in Hawaii wonen. Ik was er al een paar keer op vakantie geweest en The Big Island had een sterke aantrekkingskracht op me. Ik voelde dat mijn ziel daarnaar verlangde. Deel van het financiële plan was dat ik mijn woning zou verhuren. Ik stond ingeschreven bij een bureau en de ene na de andere bezichtiging vond plaats. Op de dag van mijn vertrek was het echter nog steeds niet verhuurd en was de financiële haalbaarheid van het hele plan onzeker.

Ik ben toch gegaan, volledig overtuigd van het feit dat het zou lukken. Tien dagen na mijn aankomst in Hawaii kreeg ik het verlossende bericht: je woning is verhuurd, alles is rond. Hoera!

De moraal van dit verhaal

Begrijp me goed, ik zeg nu niet dat je maar wilde plannen moet maken of geld over de balk kunt smijten omdat het universum je het geld wel komt brengen. Dat is niet mijn boodschap. Wat ik wel weet van de universele wetten over aantrekking en creatie en ook uit eigen ervaring: als je iets heel graag wilt en je koppelt je visie aan de passie van je hart, dan zal het universum je verlangen ondersteunen en ontstaat er magie.

Wat kun je hier mee?

Nu je dit weet kun je je nog bewuster worden van je dieper gelegen gedachten en overtuigingen omtrent geld en overvloed. Zodra je echt in de gaten hebt wat er in je mind speelt kun je besluiten dit los te laten en je los te koppelen van de belemmerende overtuigingen die dus ook op collectief niveau een rol spelen. Je kunt bewust inpluggen op het kosmische, universele bewustzijn dat volledig is afgestemd op licht, liefde, creatie en overvloed.

Commitment

Ten aanzien van geld wel of niet besteden is er nog iets wat mooi werkt. Realiseer je dat je wat je erin stopt er ook weer uit haalt. Als jij een mooie cursus of een coachingstraject wilt doen voor je eigen ontwikkeling en je gaat de energie-uitwisseling aan om daar een geldbedrag voor te betalen, dan zal dat je focus en resultaat opleveren. Simpelweg omdat je er iets (of heel veel) instopt, zal dat in diepere lagen van je psyche doorwerken en mede je resultaat bepalen. Want we zijn natuurlijk niet gek … als je er veel voor betaalt ga je extra je best doen om dat ook echt de moeite waard te doen zijn.

Investeren in jezelf

In mijn praktijk zie ik dat terug in het verschil tussen mensen die voor losse sessies komen en mensen die zich committeren aan een traject en dat vooraf betalen. De mensen die denken: ik zie het wel per keer, die komen vaak niet ver. Zodra het wat uitdagender wordt, haken ze af. Leg je je vast voor een traject dan ga je er ook echt voor. Met veel betere resultaten.

Nu ik dit zo goed merk in mijn praktijk vraag ik me zelfs af of ik mensen wel een dienst bewijs om ze losse sessies aan te bieden waar ze gemakkelijk onderuit kunnen. Vrijheid blijheid stond bij mij altijd hoog in het vaandel, maar help ik daar een ander echt mee? Je komt toch omdat je een resultaat wilt behalen? Je investering kan net dat zetje zijn dat je daarmee helpt.

Wat is jouw ervaring met geld uitgeven, bijvoorbeeld om in jezelf te investeren? Ik lees graag je reacties!

Saskia Willockx | Meer Innerlijke Vrijheid

Boek van de Universele Wetten

Boek van de Universele Wetten

Wil je bewust met de universele wetten kunnen leven, zodat je leven de stuwkracht krijgt van moeiteloosheid, vrijheid en creativiteit? Van elke wet wordt de inhoud en werking beschreven, de eventuele egovarianten die van deze wet bestaan, maar vooral de toepassing ervan in het dagelijks leven. Het is een fundamenteel boek, dat zowel filosofisch als praktisch is. Het kan je een nieuw en holistisch wereldbeeld bieden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?