Home Astrologie Maandhoroscoop mei: energie van Venus, bijzondere ontmoetingen en innerlijke verrijking

Maandhoroscoop mei: energie van Venus, bijzondere ontmoetingen en innerlijke verrijking

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop mei

Mei is de vijfde maand van dit jaar, maar tevens ook de laatste maand van het lente-seizoen. Maak nu nog gebruik van de trillingsverhogingen die zich tijdens de lente uiten. Die zorgen er namelijk voor dat jouw spirituele gaven sterker worden. Voor je het weet begint de zomer en gaan we over naar maximale yang-energie. Een tijd van grote groei, daarna komt afzien, mededogen. Wil jij weten wat er deze maand voor jou in de sterren staat? Lees hieronder jouw persoonlijke maandhoroscoop voor mei.

Maandhoroscoop mei

Ram

Mei is voor jou een maand van verrassingen, leuke nieuwe dingen die op je pad komen en onverwachte gebeurtenissen! Het gevoel dat je gedragen wordt door golven van energie, dat in april is begonnen, blijft ook deze maand jou vergezellen. Vooral de energie van Venus heeft in mei invloed op jou. Je gaat prachtige mensen ontmoeten en legt gemakkelijk veel contacten. Ook heb je vertrouwen in jezelf, wat een krachtige uitstraling geeft naar jouw omgeving.

Stier

Op 18 mei is het Volle maan in Schorpioen en bij jou loopt de Volle Maan door het levensgebied van relaties. Dit kan betekenen dat er onverwachte ontwikkelingen op dit gebied zijn en dat je van een persoon ineens een heel ander beeld krijgt. Het kan heel intens zijn. Er kunnen echter ook heel bijzondere ontmoetingen plaatsvinden.

Tweeling

Voor Tweelingen die in mei jarig zijn, gaan er veranderingen plaats vinden in vriendschappen. Misschien heb je al een tijdje het gevoel dat bepaalde vriendschappen niet meer helemaal aansluiten bij jouw manier van leven. Je voelt je niet helemaal meer begrepen. Maar er ontstaat ook ruimte voor nieuwe vriendschappen. Luister naar je intuïtie! Ook komen er voor jou, als Tweeling, mooie nieuwe kansen op je pad op het gebied van je werk.

Kreeft

Wat in april misschien nog niet gebeurd is, gaat niet alleen in mei, maar de komende maanden zeker gebeuren. Er komen mensen op jouw pad die graag jouw advies willen hebben. Net zoals voor de Stier, heeft op 18 mei de Volle Maan invloed op jou. Alleen geeft het jou een gelukzalig gevoel van innerlijke verrijking, harmonie, vrede en inspiratie. Neem echter ook vooral je rust, want je hebt de neiging om teveel klaar te staan voor anderen. Je moet nu even aan jezelf denken en voor jezelf zorgen.

Leeuw

Jouw relatie staat deze maand in het licht. Neem even de tijd voor elkaar. Deze maand heb je over veel zaken een goed gevoel en daardoor maak je ook betere keuzes voor jezelf. Bij jou heeft ook de Volle Maan in Schorpioen op 18 mei een mooie positieve uitwerking. Bij Leeuw komt er een mogelijkheid om een investering voor de lange termijn te doen, bijvoorbeeld de aankoop van een huis.

Maagd

Vooral op het gebied van jouw carrière staat er het een en ander te gebeuren. De Volle Maan in Schorpioen op 18 mei geeft Maagd de kans om een project te voltooien of een oplossing te vinden voor een probleem. Daarnaast doet Mars, de energie van daadkracht, initiatieven en doelen bereiken, mee in jouw levensgebied van jouw werk en carrière. Het voelt als een positieve en stimulerende energie. Mei is ook een mooie maand voor een retraite of om bezig te zijn met spiritualiteit.

Weegschaal

18 mei is de Volle Maan in Schorpioen en dat kan voor jou betekenen dat wat in april begonnen is, in mei wordt doorgezet. Dat is dat er in jouw werk mooie ontwikkelingen plaatsvinden en je kans maakt op een verbetering in je werk en inkomen. Vanaf 18 mei voel je ook een positieve energie en ambitie. Belangrijk blijft dat je op je gezondheid blijft letten en dan voel jij je ontspannen. Wees dankbaar voor de bijzondere mensen die in jouw omgeving verkeren.

Schorpioen

Mei wordt voor jou een mooie en drukke maand. Er is veel gaande en je bent met veel dingen bezig. Je hebt nieuwe ideeën en je hebt veel energie. De Volle Maan in Schorpioen op 18 mei betekent voor jou dat er op het gebied van relaties het een en ander kan veranderen. Of er komt een breuk, of een nieuwe stap in een privé- of zakelijke relatie. Er kunnen wel vanaf mei tot september enige communicatieproblemen ontstaan met familie, kennissen, buren en anderen! Belangrijk is dat je het zo nu en dan even rustig aan moet doen.

Boogschutter

In deze maand gaat Jupiter retrograde lopen en dat zou kunnen betekenen dat “oude” items toch nog een keer op je pad komen. Neem de tijd en de ruimte om het een en ander te verwerken. Het geeft je een kans om de juiste beslissingen te nemen. Volle Maan op 18 mei valt bij jou in het levensgebied van gezondheid, loslaten en spiritualiteit. Er komt een periode aan van rust en meditatie.

Steenbok

Beste Steenbok, jij bent en blijft ambitieus en wil de dingen altijd heel goed doen. 2019 is het jaar dat jij je steeds verder wilt ontwikkelen, maar het is heel belangrijk dat jij ook de rust neemt. Venus gaat jou hier bij helpen. Er komt een periode aan van een zachte energie. Zorg goed voor jezelf en probeer je stress te verminderen. Probeer balans te vinden tussen thuis en werk.

Waterman

Op 18 mei, wanneer de Volle Maan in Schorpioen valt, zal vooral op het gebied van werk en financiën een succesvolle periode komen in je carrière. Daarnaast loopt Venus, de energie van verbinding en harmonie, door het levensgebied van huis en familie. Dit betekent een rustige en stabiele periode om de familiebanden aan te gaan, je huis op te knappen en om je relatie te versterken.

Vissen

Mei is een goede maand om er even tussenuit te gaan. Het hoeft geen lange reis te zijn, maar het hoeft alleen even de dagelijkse sleur te doorbreken. Er komt namelijk vanaf de zomer een drukke periode aan voor jou. Als je bezig bent met een verandering van je werk of werkplek, dan kunnen er nu nieuwe ontwikkelingen aankomen. Daarnaast ga je een behoefte voelen om samen met jouw Mars energie jezelf meer te uiten en gewoon jezelf te zijn.

Geschreven door Irma van der Wijk Astroloog en Gezinscoach

Gedicht: Eindelijk mei

vandaag is alles anders
zoals de rivier glinstert
de oevers groen zijn van ongeduld
de wolken met hun goudwitte randen
overzeilen als lichtschepen
het licht als nooit zo helder is
de vogels gerichter vliegen
de meerkoeten knikkend
hun instemming betuigen
en de vrouwen
ze dromen
ze glimlachen
praten zacht
anders dan mannen
die gaan recht op hun doel af
de vrouw

Uit: Gedichten van nu

Lees ook deze artikelen:

 

1 comment

Astroloog en Gezinscoach Irma van der Wijk
Astroloog en Gezinscoach Irma van der Wijk 10 mei 2019 - 13:12

Beste lezers, Ik schrijf iedere maand deze maand blog en ben zelf een Tweeling (juni) en ik kan bevestigen wat ik voor Tweelingen geschreven heb. Er komen nu al mooie onverwachte kansen op het gebied van mijn werk voorbij!

Reply

Leave a Comment