Astrologie

Lieve Boogschutter: zo zorg je goed voor jezelf (3 self-care tips)

Door Constance Stellas
Lieve Boogschutter: zo zorg je goed voor jezelf (3 self-care tips)

Boogschutter: altijd op zoek naar avontuur, nieuwe informatie en nieuwe ontmoetingen; als vurig én bewegelijk sterrenbeeld zit jij niet vaak stil. Deze bijzondere eigenschappen verdienen unieke self-care. Daarom zijn deze tips speciaal afgestemd op jouw sterrenbeeld Boogschutter.

Je vindt het heel leuk om voortdurend onderweg te zijn, beste Boogschutter, en deze drie self-care tips zijn gericht op wie jij echt bent.

Drie self-care tips voor het vurige teken Boogschutter

Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, geeft Constance Stellas, auteur van Het Kleine boekje voor Boogschutter, je self-care ideeën die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt! Een ware kosmische verlichting in je leven.

1. Eet vijgen voor sterke botten en spieren

Vijgen zitten vol met kalium en zijn het perfecte ingrediënt voor Boogschutter. Zoals je weet heerst Boogschutter over de heupen en dijen, en een sterk lichaam is natuurlijk essentieel voor de avontuurlijk ingestelde centaur. Als hij overdag niet genoeg beweegt, kan de druk op zijn heupen tot spierpijn en krampen leiden.

Je kunt deze pijn en dit ongemak proberen te voorkomen door het eten van kaliumrijke vijgen. Vijgen zijn echte Boogschutter-vruchten en het kalium versterkt de spieren en bindt het calcium in je botten. Maak eens een lekkere salade van verse vijgen, bladgroenten, amandelen en pure honing!

2. Focus op de vlam

Vuurtekens worden aangetrokken tot het heilige element dat in hen zit: de vlam. Van de blauwe kern tot de roodgloeiende, stralende aura: alles van de vlam roept naar jou op instinctief niveau. Gebruik de kracht van het vuur om jezelf in balans te houden wanneer je dat het meest nodig hebt. Las even een adempauze in als je heel gestrest bent.

Steek een kaars aan en ga er echt voor zitten. Kijk hoe de vlam danst, zachtjes flikkerend terwijl hij rustig brandt. Vind troost in de schoonheid van de vlam die je voor je ziet, zodat alles om je heen wegvalt. Alleen jij en de vlam zijn er. Blijf naar de vlam staren en probeer je geest zo goed mogelijk tot rust te brengen. Als je merkt dat je gedachten afdwalen, maak je dan geen zorgen. Richt je aandacht dan gewoon weer op de vlam. Herhaal dit zo lang als je wilt of totdat de vlam is gedoofd.

3. Breng je geest tot rust met jasmijn

Zet een jasmijnplant in je huis, het liefst in je slaapkamer. Dit is de perfecte plant voor Boogschutters, want hij bevordert een kalme en rustgevende slaap, waardoor je goed uitgerust bent en klaar bent voor de nieuwe dag.

Jasmijn is een eenvoudige bloem en brengt een beetje natuurschoon in het huis van Boogschutters. Je hebt er weinig omkijken naar: gewoon elke week water geven en draden of houten stokjes gebruiken om de ranken te ondersteunen als die gaan groeien.

Bekijk ook de self-caretips voor de andere sterrenbeelden in de Astrologie & self-care serie

Het kleine e-boekje voor Boogschutter

Het kleine e-boekje voor Boogschutter

  • Wil je meer weten over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hoe belangrijk astrologie daarbij kan zijn? Bestel nu Het kleine boekje voor Boogschutter voor € 7,49!
Bestel e-book

Lees verder over de eigenschappen van Boogschutter:

 

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?