Astrologie

Ben je geboren tijdens Mercurius Retrograde?

Door redacteur
Ben je geboren tijdens Mercurius Retrograde?

Ben jij geboren tijdens Mercurius retrograde? Om dat te we­ten te komen, kun je heel makkelijk je geboortehoroscoop aanmaken op Theastrologybook (gratis). Let dan op het symbool (een soort hoofdletter R) naast het teken van Mercurius (een soort symbool ‘vrouw’ zoals je ze van toiletten kunt herkennen, maar dan met hoorntjes) bij je geboortedatum.

Het is absoluut geen ramp als dit bij jou het geval is. Sterker nog, je zult waarschijnlijk beter reageren op Mercurius retro­grade dan anderen, vooral als Mercurius retrograde in jouw element loopt.

Lees ook: Energetische uitwerking Mercurius retrograde 13 oktober: wat betekent dit voor jou?

Mentale talenten

Als je het moeilijk vindt om jezelf te uiten en met anderen te communiceren, zal dat elke keer dat Mercurius retrograde loopt waarschijnlijk beter gaan. Terwijl andere mensen in de war zijn, zullen jouw zintuigen op scherp staan en merk je misschien dat je een duidelijker beeld van de wereld hebt. Je geest is zeker niet zwakker omdat je bent geboren tijdens Mer­curius retrograde. Integendeel: die is vaak juist sterker.

Misschien zijn er momenten waarop je geneigd bent je menta­le energie en kracht te negeren, omdat je je overweldigd voelt of omdat je zoveel negatieve feedback van anderen hebt gekre­gen dat je het idee hebt dat er iets mis is met je. Er is niks mis met je. Je hebt alleen een andere denkwijze en het kan even duren voordat je zelf overtuigd bent van jouw unieke mentale talenten en ideeën.

Moeite met communiceren

Sommige mensen met Mercurius retrograde in hun geboor­tehoroscoop vinden het lastig om gedachten te vormen in hun hoofd, en hebben moeite met communicatie (verbaal of non-verbaal). Ze voelen zich vaak verkeerd begrepen. Hun communicatieve vaardigheden worden meestal beter naarma­te ze ouder worden, en ze leren zichzelf vaak te uiten door te schrijven of via kunst, muziek of dans. Misschien merk je ook weleens dat je informatie anders verwerkt dan je vrienden en dat je moeite hebt om bepaalde dingen onder woorden te brengen. Zo kun je overkomen als stil of verlegen.

Als je het lastig vindt om te communiceren, werken traditio­nele lesmethodes waarschijnlijk niet voor jou, ook al worstel je jezelf erdoorheen. Een meer artistieke, creatieve aanpak kan dan een uitkomst zijn. Dus als je jezelf hierin herkent, pro­beer die dan eens uit.

Het kan zijn dat jij meer op je intuïtie vertrouwt dan anderen, en dat je meer tijd nodig hebt als je een beslissing moet nemen. Misschien vind je het ook lastig om objectief tegenover je ei­gen ideeën te staan, omdat je jezelf er niet goed los van kunt zien.

Je zuigt gedachten en ideeën van anderen op als een spons en vaak accepteer je wat anderen zeggen zonder daar vragen bij te stellen. Waarschijnlijk heb je ook minder moeite met ab­stractie dan anderen en het is mogelijk dat je erg bedachtzaam bent en graag ideeën verkent.

Leven met Mercurius Retrograde

Leven met Mercurius Retrograde

Ben jij klaar voor de spirituele groei die Mercurius retrograde je kan brengen? Ontdek wat Mercurius retrograde jou te bieden heeft met Leven met Mercurius retrograde van astroloog Yasmin Boland en Kim Farnell.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reactie
  1. Hettie 8 november 2020 - 10:30
    Reply

    Wat een helder stuk. Dit is zo herkenbaar! Dit is precies hoe ik mij voel. Bovendien staat mijn mercurius ongeaspecteerd, maar wel in tweelingen en het derde huis. Omdat ik ook een tweelingen ben, voel ik mij soms opgesloten in mijzelf. Schrijven en muziek maken zijn dan inderdaad heerlijk om mijzelf in te uiten. Fijn om dit zo prachtig beschreven te lezen. Dank je wel!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?