Spiritualiteit

Welk type nieuwetijdskind ben jij?

Door Chantal van Veen
Welk type nieuwetijdskind ben jij?

In de jaren tachtig maakten twee kleuren en daarmee twee type mensen, fuchsiarood en magenta om precies te zijn, plaats voor indigo. Een intens diepblauwe kleur die zichtbaar werd bij kinderen. Daarmee ontstonden de indigokinderen, ook wel nieuwetijdskinderen genoemd. Maar wat zijn nieuwetijdskinderen eigenlijk?

Wat zijn nieuwetijdskinderen?

De term nieuwetijdskinderen is een verzamelnaam voor alle kinderen uit de nieuwe tijd die duidelijk anders zijn dan de vroegere generaties. Soms zo anders, dat ouders bijna niets van zichzelf in hun kind herkennen. Nieuwetijdskinderen hebben de volgende opvallende kenmerken:

 • Ze zijn vaak heel druk en soms ook lawaaierig. Ze hebben een overmaat aan energie en worden druk om die energie af te reageren.
 • Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en nemen al vroeg allerlei taken en verantwoordelijkheden op zich.
 • Hoe onzeker een nieuwetijdskind zich ook voelt, hij of zij heeft vaak toch een grote mate van zelfbewustzijn.
 • Ze hebben een levende verbinding met de geestelijke wereld. Ze kunnen bijvoorbeeld heel volwassen opmerkingen maken die je niet van een kind zou verwachten.
 • Ze zijn vaak heel sociaal en begaan met anderen en kunnen echt lijden onder het verdriet van anderen.
 • Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en kunnen beslist niet tegen onrecht.
 • Ze zijn vaak hypergevoelig en pikken allerlei dingen zonder woorden op.

Welk type nieuwetijdskind ben jij?

Natuurlijk zijn niet alle nieuwetijdskinderen gelijk aan elkaar. Ook tussen hen onderling vallen net zo veel verschillen te ontdekken als tussen andere mensen. Elk nieuwetijdskind is uniek, maar we kunnen grofweg de volgende vier types onderscheiden:

Type 1: De humanist

De humanist is erg sociaal en praat graag. Toch heeft hij regelmatig momenten nodig waarop hij alleen is. Hij heeft een sterk gevoel voor dieren, planten en bomen, met wie hij zelfs communiceert. Ook is de humanist een echte boekenwurm en een dromer met een eigen fantasiewereld. Hij is niet goed verbonden met zijn fysieke lichaam en als gevolg daarvan vaak onhandig. Tot slot is de humanist zich van zichzelf en zijn eigen situatie bewust en daardoor instaat zichzelf straf op te leggen.

Type 2: De artiest

De artiest is over het algemeen kleiner dan zijn leeftijdgenoten en is het meest gevoelig van de vier typen nieuwetijdskinderen. Hij heeft een extreem sterke wil en zet deze wilskracht vooral in op de gebieden waar zijn belangstelling echt naar uitgaat. Vooral typerend is zijn creativiteit. De artiest maakt op anderen een zachte en gevoelige indruk, maar daarachter ligt een ijzeren wil verborgen. Tot slot heeft dit type een sterk gevoel van koninklijkheid.

Type 3: De interdimensionaal

De interdimensionaal is fysiek meestal groter dan leeftijdsgenoten en wordt daardoor vaak ouder ingeschat dan hij is. Ze weten vaak alles beter en als ouder kun je ze bijna niks vertellen. Door hun lengte en hun aard zijn ze vaak buitenstaanders die er op de een of andere manier nooit bij horen. Deze nieuwetijdskinderen hebben, met hun uitgesproken wilskracht, duidelijke grenzen en discipline nodig. Door hun levenshouding zijn ze geboren leiders en soms kunnen ze overheersend of dictatoriaal zijn.

Type 4: De conceptueel

De conceptueel is niet zo zeer op andere mensen, maar meer op technische apparaten, ideeën en concepten gericht. Hij is niet zo sociaal en gevoelig. Wel is hij atletisch, sportief en behendig. Hij kan autoriteitsproblemen hebben en heeft, net als de interdimensionaal, duidelijke regels en discipline nodig. Conceptuelen zijn daarnaast heel zelfstandig en gevoelig voor verslavingen. Hij is, in tegenstelling tot de andere nieuwetijdskinderen, niet sterk gericht op eerlijkheid.

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen

Wil jij meer weten over nieuwetijdskinderen, wie ze zijn en wat ze ons leren? Dan raden we De levensopdracht van nieuwetijdskinderen van Hans Stolp aan.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reacties
 1. Silfhout Van silfhout 3 maart 2019 - 07:09
  Reply

  Je vergeet de aller belangrijkste Ze passen nooit in een box of groep Dus ook niet in een van die 4 Ieder wel met een specifiek doel die alleen hij of zij weet...

  1. Wendy Werner 15 maart 2019 - 21:26
   Reply

   Dag zeg je heel mooi! Ze houden er idd niet van om een label te krijgen en in hokjes gepast te worden. Ik vind mezelf trouwens in alle vier de groepen terug. Nieuwetijdskinderen draait juist over het bewust worden van de eenheid door de verschillendheid (if you know what I mean... ;) )

 2. Merla 5 maart 2019 - 08:35
  Reply

  De humanist en de artiest! JDat ben ik zeker en nog meer. Jaren tachtig maakt je machtig, haha en grappig maar zeker draadkrachtig.

 3. Rit 20 maart 2019 - 11:18
  Reply

  Ik heb al die symptomen en voelde me ook steeds van een andere planeet. Maar ben in 63' geboren. Mijn zoon in 98' en herken veel in hem. Hij is ook hsp net als ik. Mooi artikel Liefdevolle groet Rit

 4. JOS THEUNIS 29 januari 2020 - 16:37
  Reply

  ik wil verhuizen en van de bewindvoeder wil ik van af en de eur

 5. Peter van Oorschot 22 mei 2020 - 19:50
  Reply

  Ik ben een oudere nieuwetijds kind door een bijna dood ervaring, ik zag onaards wit licht en voelde heel veel liefde, maar kreeg de boodschap om terug te gaan in mijn lichaam, met mededeling dat ik ik nog heel veel te doen heb .

 6. Geert Paul Weeda 24 mei 2020 - 11:21
  Reply

  Zoals eerder geschreven heb ik van alle 4 de punten wel wat en pas er niet helemaal in (voor zover dat kan), sinds enige tijd weet ik dat ik ook de kenmerken heb van HSP en zo mogelijk HB, vandaar dat ik er niet helemaal in pas. Wel mooi omschreven!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?