Bewustzijn

Bijzondere transformatie deze zomer: loslaten wat niet meer bij je past

Door Ronald de Waal
Bijzondere transformatie deze zomer: loslaten wat niet meer bij je past

In de zomer hebben we soms wat meer tijd om ons leven te overdenken. Deze zomer staat extra in het teken van een bijzondere transformatie die de komende jaren ook zal doorzetten. Transformatie betekent niet dat je moet veranderen. Je bent namelijk al goed zoals je bent. Ook betekent het niet dat je heel nieuwe dingen moet gaan doen. Het gaat vooral om definitief te stoppen met de dingen die niet meer bij je passen. Hieronder lees je waar je beter mee zou kunnen stoppen.

Stop met het idee van macht

De oude wereld gaat over macht. Dat werkt inmiddels niet meer. Het werkt vaak al bijna lachwekkend nu we onze angsten aan het oplossen zijn. Macht heb je alleen over jezelf. Niemand anders heeft macht over jou. Beslis vanuit je verlangen in plaats van vanuit ‘moeten’. De nieuwe wereld gaat over de kracht van zacht en de kracht van de kwetsbaarheid. Communiceer vanuit behoeften in plaats van dat je bij anderen iets wilt afdwingen.

Stop met het idee van controle

Leef niet vanuit doelen en planning, maar vanuit vertrouwen dat je gevoel een perfecte timing aangeeft. Het is als een waterstroom. Een waterstroom kun je niet controleren. Je kunt alleen de intentie hebben dat het blijft stromen. We denken dat we iets in de hand kunnen hebben, maar in werkelijkheid stroomt het als water door onze vingers en spettert het alle kanten op als we het proberen te beheersen. Het vraagt om loslaten, geduld en vertrouwen op onze intentie die we zelf hoog kunnen houden.

Stop met uitstellen

We hebben de neiging om de oplossing buiten onszelf te zoeken en te wachten op het missende puzzelstukje. Maar het gaat er niet om dat je eerst de puzzel compleet maakt, of dat je eerst je missie helder hebt. Het leven groeit met je mee en speelt zich, zeker in deze tijd, op een heel ander niveau af. Er is geen grote ingewikkelde verandering nodig in je leven, maar alleen een andere manier van denken en voelen. Stop met zoeken buiten jezelf en ga naar binnen en voel het in en vanuit jezelf. Waar wil je een stap in maken? Zoek niet naar nog meer kennis van buiten jou, maar oefen in het vertrouwen op de wijsheid in jezelf. Wacht niet af of ‘iets wel de bedoeling is’ maar sta voor jouw intenties.

Stop met helpen

Het is niet nodig om je op te offeren voor anderen, ook niet voor je gezin. De ander wordt het meest geholpen als jij eerst het goede voorbeeld geeft en ieder de gelegenheid geeft om daarvan te leren. Het gaat er in deze tijd dus niet meer om dat je er voor anderen bent, maar dat je er eerst voor jezelf bent zodat je daarna op een krachtige, onafhankelijke en liefdevolle manier echt met de ander gaat verbinden.

Bewust stoppen lukt alleen als je je eerst verbindt met jezelf, met het verlangen in je ziel. Maak contact met je kern, met je diepere gevoel. Van daaruit kun je loslaten door het ‘te laten’. Je mag krachtig worden en landen op jouw eigen plek op aarde door de dingen op je eigen liefdevolle manier te gaan doen. Bedenk deze zomer waar jij mee gaat stoppen zodat je geïnspireerd weer verder kunt!

Tot hier en niet verder

Tot hier en niet verder

Wil jij aan de slag met wat wel en niet bij jou hoort, grenzen stellen zodat jouw ja een echte ja is en jouw nee een echte nee? Wanneer je hier serieus mee aan de slag wilt gaan om je niet langer omver te laten waaien, dan is Tot hier en niet verder jouw ultieme gids. Rolf Sellin legt in dit boek uit wat grenzen precies zijn, waar ze liggen, welke weerstand je kunt ervaren en hoe je ze mentaal, fysiek, communicatief en energetisch stelt. Een boek vol eye-openers!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Ronald de Waal
Ronald de Waal

Ronald de Waal is een nieuwe tijds gids en intuïtie versneller en die de nieuwe generaties helpt om hun missie en spirituele kracht te leven zodat ze vanuit vertrouwen en verbinding kunnen bijdragen aan de nieuwe wereld. Het grotere doel van zijn praktijk 'ogen open!' en de ogenopenacademie is de shift naar de nieuwe wereld te versnellen door bewustzijnsverhoging

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?