Astrologie

Bijzondere planetenparade 3 juni 2024: dit voel je van de transformerende energie

Door Karin en Danique Vergeer
Bijzondere planetenparade 3 juni 2024: dit voel je van de transformerende energie

In de vroege ochtend van 3 juni zullen maar liefst zes planeten, namelijk Mercurius, Mars, Jupiter, Uranus, Neptunus en Saturnus, zich uitlijnen aan de hemel. Deze planetenrij kan een extra sterke invloed hebben op onze gevoelens en acties, doordat vier van deze planeten ook nog eens onderling verbonden zijn. Je kunt het gevoel krijgen dat je klaar bent voor verandering. Bovendien, door de vele emoties die door elkaar lopen, kan het aanvoelen alsof je in een emotionele achtbaan zit. Astrologen Karin en Danique leggen in dit artikel uit wat de bijzondere betekenis van deze uitlijning is.

Oude patronen en diepgewortelde emoties mogen worden losgelaten.

Zo beïnvloedt deze planetenparade jou

Mercurius staat samen met Jupiter en Uranus, en deze drie maken bovendien een mooie verbinding met Neptunus en Pluto. Vooral Pluto kan ervoor zorgen dat deze planetenrij een transformerende uitwerking heeft. Veranderingen zijn noodzakelijk! Oude patronen en diepgewortelde emoties mogen worden losgelaten. Hierbij kunnen ook angsten naar boven komen, zoals de angst om jezelf meer te laten zien, je werk uit te breiden, meer zichtbaar te worden op social media, of voor publiek te spreken. Het gaat ook om de moed om je eigen intuïtie te volgen en je unieke weg te durven bewandelen.

Mars-energie: Loskomen van ongezonde relaties

De planeet Mars in deze rij staat samen met de dwergplaneet Eris. In de mythologie is Eris de godin van tweestrijd en tweedeling. Dit betekent dat er vurige gevoelens naar boven kunnen komen, die voor een tweedeling kunnen zorgen tussen twee of meer mensen. Het kan zijn dat je onafhankelijker wilt worden en merkt dat jouw omgeving je niet wil steunen in de plannen die je hebt. Mogelijk voel je je onbegrepen. Ook kan er een concurrentiestrijd gaande zijn. Egocentrisch en dominant gedrag kan je storen. Als gevolg hiervan kunnen hevige ruzies ontstaan, die vervolgens tot een breuk kunnen leiden.

Jupiter zorgt voor positieve energie

Jupiter zorgt ervoor dat je met jouw natuurlijke charme en vlotte babbel ver kunt komen in je werk. Je lijkt een magnetische aantrekkingskracht te hebben. Door je positieve uitstraling en aantrekkingskracht kun je veel aandacht krijgen van collega’s en klanten. Je kunt nieuwe plannen hebben om het bedrijf of de praktijk uit te breiden en je weet nieuwe klanten aan je te binden. Je kunt ook plannen hebben voor het buitenland en veel creatieve ideeën hiervoor hebben. Intuïtief weet je welke stappen je moet zetten om jouw bedrijf of project tot een succes te maken.

Mercurius: omgaan met geduld en koppigheid

Mercurius in deze rij zorgt ervoor dat je de tijd neemt om overal goed over na te denken. Misschien wil je verhuizen, klusjes doen in huis of tuin, een onderneming starten of beleggen in aandelen of vastgoed, maar je kijkt geduldig naar wat dit precies inhoudt en welke stappen hiervoor gezet moeten worden.

In de communicatie kun je zorgvuldig zijn met je woorden. Misschien praat je wat rustiger en heb je veel geduld met de mensen om je heen. Tegelijkertijd kun je ook koppig vasthouden aan bepaalde denkpatronen en anderen willen overtuigen van jouw gelijk. De kunst is dan ook om iedereen in zijn of haar waarde te laten.

Uranus streeft naar vrijheid en gelijkheid

Door Uranus streven we naar gelijkheid binnen relaties en zoeken we naar emotionele en financiële veiligheid, zonder ons gevoel van vrijheid te verliezen. Dit kan ertoe leiden dat we kiezen voor een meer alternatieve levensstijl, zoals wonen in een woongroep, een camper of een tiny house, en daarbij zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen zijn.

Energieën van Neptunus en Saturnus

Deze twee planeten staan beiden in het teken Vissen, wat ons gevoeliger maakt voor de sfeer en energie van andere mensen. Hierdoor kunnen we soms moeilijk onderscheiden welke emoties van onszelf zijn en welke van anderen. Minderwaardigheidsgevoelens, verdriet en schuldgevoelens van anderen kunnen we oppikken en ervaren als onze eigen emoties.

Dit kan verwarring veroorzaken. Daarnaast kan misleiding een rol spelen, waardoor we in situaties of relaties terechtkomen waarin veel onduidelijkheid heerst. Dit kan ons doen terugtrekken van anderen. Probeer vooral niet te streng te zijn voor jezelf.

De invloed op tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan deze dag behoorlijk wat emoties naar boven halen. Door de invloed van Saturnus kunnen zij in karmische situaties terechtkomen, waardoor ze het gevoel hebben vast te zitten of zich te moeten opofferen voor anderen. Tegelijkertijd kan er een diep verlangen zijn om los te komen en vrij te zijn. Ze kunnen nadenken over wat en wie nu echt waarde heeft in hun leven en beseffen dat hun tweelingziel een onmisbare rol speelt en dat ze niet zonder hem of haar verder willen.

Jupiter en Mars kunnen tweelingzielen aansporen om het avontuur aan te gaan en zich op de toekomst te richten. Ze kunnen plannen maken om samen naar het buitenland te vertrekken, bijvoorbeeld om daar een onderneming te starten. Wanneer ze zich niet gesteund voelen door hun omgeving, kunnen er hevige ruzies ontstaan, contacten worden verbroken en besluiten ze hun eigen weg te volgen. Neptunus zorgt voor veel creatieve ideeën, die via hun intuïtie of dromen tot hen kunnen komen. Telepathisch kunnen tweelingzielen ook veel gedachten en gevoelens uitwisselen.

Tweelingzielen kunnen onverwachte beslissingen nemen, waardoor hun leven een nieuwe richting krijgt. Dit kan veel weggestopte emoties losmaken. Ze kunnen er bewust voor kiezen om door deze emoties heen te werken en ze los te laten, om zo een nieuwe fase in te gaan.

Fijne dag,
Karin en Danique

Healingcentrumatlantis.com

Ontdek je innerlijke wijsheid

Weet je al welk pad je gaat bewandelen? Met het online werkboek Ontdek je innerlijke wijsheid van Rebecca Campbell neemt de auteur je stap voor stap mee naar de plek waar je de wensen en stem van je ziel kunt horen.

Met dit online werkboek leer je luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe start. Je bestelt het online werkboek voor € 32,50.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?