Spiritualiteit

Numerologie: ontdek het nummer van jouw hartsverlangen

Door redacteur
Numerologie: ontdek het nummer van jouw hartsverlangen

We hebben allemaal dingen waar we naar verlangen en koesteren wensen die we graag vervuld zouden willen zien. Deze verlangens kunnen van tijd tot tijd veranderen, maar volgens de numerologie hebben we allemaal een belangrijkste hartsverlangen. Dit hartsverlangen regeert over je levensdoel in dit leven en kan je helpen om je ware intenties en motivaties te vinden.

Ons hartsverlangen heeft een sterke invloed op alles wat we doen en kan ons ook hints geven over de vorm en het thema van onze levens. Door numerologiepraktijken uit de oudheid te gebruiken, kun je het nummer van je hartsverlangen berekenen door de letters van je naam te gebruiken die je bij je geboorte gekregen hebt. Zo gaat het in zijn werk:

Bereken het nummer van je hartsverlangen:

Om het nummer van je hartsverlangen te berekenen, ga je uit van alle klinkers uit je volledige geboortenaam (je extra namen meegerekend).

Hier is een voorbeeld:

Jane Lauren Smith

A E A U E I

Let op: de letter Y kan gebruikt worden als een klinker als het klinkt als een klinker (zoals in Bryan) of wanneer de Y de enige klinker is in de lettergreep is (denk aan Betty).

Wanneer je de klinkers hebt verzamelt, tel je de corresponderende getallen op:

A= 1

E= 5

I= 9

O= 6

U= 3

Y=7

In dit voorbeeld gebruiken we dezelfde naam als hierboven:

1+5+1+3+5+1+9= 24

Wanneer je meerdere nummers in een getal krijgt zoals ook hier (de 2 en de 4), tel ze dan bij elkaar op totdat je op een enkel nummer uitkomt. (De enige keer dat je dit niet hoeft te doen, is als het antwoord 11 is of 22.)

We gebruiken weer het voorbeeld van hierboven:

2+4=6

Dit betekent dat Jane’s nummer van haar hartsverlangen 6 is.

De betekenissen van ieder nummer van het hartsverlangen

Hartsverlangen 1: individualiteit

Jouw verlangen is om jouw individuele ideeën en visie in de wereld te laten zien. Je bent erg gedreven en gemotiveerd en denkt graag out of the box. Je bent competitief en gedreven, vooral wanneer je ergens gepassioneerd over bent. Je hebt een sterke wil, maar kijk uit voor koppigheid en tunnelvisie. Een deel van jouw doel in dit leven is om te leren hoe je jouw individuele en creatieve ideeën naadloos kunt laten integreren in de wereld om je heen. Je bent hier ook om de boel in beweging te zetten en op te schudden en om anderen te leiden in plaats van de meute te volgen.

Hartsverlangen 2: Samenwerking

Jouw verlangen is om te verbinden en samen te werken met anderen om een impact te hebben op de wereld. Je bent heel gevoelig afgestemd op de behoeftes van anderen en je kunt je goed aanpassen waardoor je met bijna iedereen goed kunt werken en omgaan. Je hebt een hele zorgende, gevoelige en intuïtieve natuur. Soms moet je opletten dat je jezelf niet laat misbruiken door anderen. Je kunt ook overgevoelig zijn en een neiging hebben tot teveel denken. Een deel van jouw doel in dit leven is om te leren werken naast anderen zodat je dingen kunt creëren voor het grotere goed.

Hartsverlangen 3: Zelfexpressie

Jouw verlangen is om jezelf door jouw creativiteit uit te drukken, door jouw passies en door waar jij voor staat. Je bent een positief persoon en hebt waarschijnlijk een erg actief sociaal leven. Je hebt diepe gedachtes en emoties en hier een goede uitlaatklep voor vinden zal altijd goed voor je zijn. Je bent gedreven wanneer je geïnspireerd bent, maar soms kan je energie verstrooid zijn waardoor het lastig voor je kan zijn om een richting te volgen. Een deel van jouw doel in dit leven is om je emoties tot uiting te laten komen in de wereld door jouw wezen en door het werk wat je doet.

Hartsverlangen 4: Stabiliteit

Jouw verlangen is om aarding en stabiliteit te vinden zodat je je visie tot leven kunt brengen. Je bent een praktische, nadenkende en logische ziel die hier is om structuur en orde aan te brengen. Je bent erg georganiseerd, verantwoordelijk en doet het goed in carrières die je de mogelijkheid geven om anderen te managen. Terwijl je goed bent in het organiseren van anderen, kun je soms je eigen leven verwaarlozen en dat kan ervoor zorgen dat je jezelf in de weg zit en je vast komt te zitten. Een deel van jouw doel in dit leven is te leren hoe je je geest kunt openen voor nieuwe mogelijkheden terwijl je geaard blijft. Door dat te doen, zul je jouw stempel op de wereld kunnen drukken.

Hartsverlangen 5: Avontuur

Jouw verlangen is om avontuur te vinden in alle aspecten van je leven. Je verlangt naar een leven van vrijheid en opwinding. Je hebt een hekel aan te lang leven in routine en je hebt het nodig om dingen te veranderen om je interesse te behouden. Je kunt je goed aanpassen, kunt snel schakelen en je hebt een sterke verbeelding. Dit maakt je erg creatief en een snelle denker. Je kunt worstelen met verantwoordelijkheid en orde, maar wanneer je hier vrede mee krijgt, kan het je helpen om ver te komen. Een deel van jouw doel in dit leven is om te leren hoe je vrijheid vindt door je afspraken en verantwoordelijkheden.

Hartsverlangen 6: Heler

Jouw verlangen is om tot hulp en dienst te zijn voor anderen. Je denkt altijd eerst aan anderen voor je aan jezelf denkt, maar op de lange termijn kan dit erg slecht zijn voor je eigen gezondheid en welzijn. Je bent heel zorgzaam en attent voor anderen, maar eerst moet je leren om zorgzaam en attent naar jezelf toe te zijn. Je bent genereus en sympathiek naar anderen toe, maar soms laat je jezelf teveel in met de problemen van anderen. Je kunt koppig zijn en te beschermend naar anderen toe. Een deel van jouw doel in dit leven is te leren anderen te helen door eerst jezelf te helen. Wanneer je dit doet, word je een krachtige heler.

Hartsverlangen 7: Wijsheid

Jouw verlangen is om wijsheid te vergaren zodat je de diepere zin van het leven kunt begrijpen. Je houdt van lezen, leren en bent waarschijnlijk een levenslange student. Je houdt van lesgeven en deelt graag je kennis met de wereld. Je hebt een sterke en scherpe geest en bent erg intelligent. Soms kan je geest ongewild het roer overnemen en dat kan leiden tot stress, angst en overmatig denken. Het kan ervoor zorgen dat je je in jezelf terugtrekt. Het kan goed voor je zijn om middels meditatie je gedachten te leren temmen. Een deel van jouw doel in dit leven is om wijsheid en kennis over de wereld te vergaren, maar ook om leren door te leven en onderdeel te zijn van de wereld.

Hartsverlangen 8: Macht

Jouw verlangen is om macht te vergaren zodat je jezelf en anderen naar een hoger niveau kunt tillen. Je hebt een sterke drijfveer en ambitie en houdt ervan om in het midden van de aandacht te staan. Je verlangt ernaar om anderen te leiden en bent erg gefocust als het gaat om het bereiken van je doelen. Wanneer je in balans bent, kun je heel ver gaan en een inspirerende leider worden, maar uit balans kun je materialistisch worden en dominant. Wanneer je leert om nederig te zijn en niet met anderen de competitie aan te gaan, zou dat goed voor je zijn. Een deel van jouw doel in dit leven is om met een vrijgevig hart en een open geest te leiden.

Hartsverlangen 9: Humanist

Jouw verlangen is om het milieu te beschermen en om in dienst te staan van hen die dat nodig hebben. Je bent vrijgevig en voelt je aangetrokken tot het beschermen van dieren en Moeder Aarde. Je bent erg intuïtief en vol compassie naar anderen toe en je zoekt altijd naar manieren om van dienst te kunnen zijn. Je verlangt ernaar om de mensheid op grotere schaal te begrijpen en je kunt je aangetrokken voelen tot het onderzoeken van verschillende culturen of religies. Terwijl je vrijgevig bent naar anderen toe, moet je erop letten dat je niet vast komt te zitten in je rechtvaardigheidsgevoel, of te beperkt in je overtuigingen. Een deel van jouw doel in dit leven en om je talenten en vaardigheden te gebruiken om te helpen de planeet te helen en voor anderen te zorgen.

Hartsverlangen 11: Verlichting

Jouw verlangen is om je spiritueel te ontwikkelen om zo een dieper begrip te krijgen van jezelf en de wereld om je heen. Je bent erg afgestemd op anders en hebt misschien zelfs psychische of intuïtieve gaven. Je bent erg gevoelig en kunt ook de emoties van anderen voelen. Wanneer je niet in balans bent, kan dit niveau van bewustzijn zich manifesteren als nervositeit of angst. Je geniet van werken en samenwerken met anderen om je ideeën tot uiting te brengen. Je voelt je gedreven om informatie te delen over spiritualiteit en religie, maar je moet ervoor uitkijken dat je je overtuigingen niet aan anderen opdringt. Een deel van jouw doel in dit leven is om anderen te helpen door je eigen spirituele ontwikkeling.

Hartsverlangen 22: Leraar

Jouw verlangen is om anderen les te geven en de weg te wijzen zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen worden. Je bent erg intelligent en zoekt stabiliteit en comfort in alle aspecten van je leven. Wanneer je comfortabel of zelfverzekerd wordt in ene bepaald deel van je leven, voel je waarschijnlijk het verlangen om dit aan anderen te leren en je kennis door te geven. Je hebt een sterke intuïtie en kunt goed dingen voorzien, waardoor je een uitstekende leider en manager bent. Soms kun je alleen te dominant en koppig zijn met je ideeën. Een deel van jouw doel in dit leven is anderen les te geven en de weg te wijzen om een sterkere en meer liefdevolle wereld te creëren.

Bron: Foreverconscious

Ontdek jouw zielsmissie

Wil je je verder verdiepen in de verlangens en de missie die al in jou besloten ligt? Dan is de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell echt iets voor jou! Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reacties
 1. Francès Bakermans 11 juli 2020 - 01:43
  Reply

  Dank je wel, bij mij is er 5 uitgekomen, maar ik snap de uitleg niet over het doel in mijn leven. Ik krijg het gevoel alsof deze zin niet af is. Hoe kan ik hem beter begrijpen? De rest klopt namelijk perfekt. Ik zou graag meer begrijpen over mijn doel.

  1. Sjanne 22 november 2020 - 23:32
   Reply

   Je kunt het doel in je leven ook berekenen, je levens getal dus, uit je volledige geboortedatum opgeteld en herleid tot één getal ... maar er staat hier dat je een deel van jouw doel is vrijheid te leren door de afspraken in je leven en al jouw verantwoordelijkheden... dit begrijp je zo?

 2. Anne 19 juli 2020 - 06:58
  Reply

  Ik heb drie officiële voornamen en daarnaast nog een (heel andere) roepnaam. Op officiële papieren ben ik dus die drie namen plus achternaam en in gewone situaties de roepnaam plus achternaam. Ik ben benieuwd hoe ik dit hier 'volgens de regels' moet tellen want het is nooit zo dat alle vier de namen gecombineerd worden. Ik kan natuurlijk alle opties die ik kan bedenken uitrekenen en dan kijken welke het beste past maar ik wil graag weten hoe iemand die dit voor andere mensen uitrekend dit zou aanpakken.

  1. Sjanne 22 november 2020 - 23:34
   Reply

   Je berekent enkel de voornamen zoals je die bij je geboorte kreeg.. en ook enkel die achternaam. Voor vrouwen dus niet je man zijn naam berekenen die je met het trouwen ontving.

 3. Ayla 19 juli 2020 - 20:28
  Reply

  ik had nummer 7. Het klopt heel erg. Dit soort dingen van Numerologie vind ik altijd erg interessant!

 4. Marjolein 20 juli 2020 - 14:33
  Reply

  Hoeveel punten moet ik toevoegen als ik een ij in mijn naam heb?

  1. Sjanne 22 november 2020 - 23:35
   Reply

   Je berekent dan het getal van de i en de j bij elkaar.

 5. Sjanne 22 november 2020 - 23:42
  Reply

  Zelf heb ik mijn gehele numeroscoop berekent vanuit mijn volledige geboorte namen en mijn geboorte datum vanuit een boek wat ik 30 j geleden al bestudeerd heb. Heel interessant om zo je levens getal te kennen, je hart/ziel getal, je persoonlijkheidsgetal, je optreden naar buiten getal, je persoonlijk jaar getal etc.

 6. Chris Verweij 23 november 2020 - 11:07
  Reply

  Hoe zit het als ik op 10 uitkom.

 7. Gea 23 november 2020 - 17:39
  Reply

  Mijn nummer is 33. Mag je deze twee cijfers nog bij elkaar optellen? Naar mijn idee is 33 een heilig getal, net als 11 en 22. Klopt dat?

 8. Jacques Franssen 23 november 2020 - 20:38
  Reply

  Hallo goeieavond, Ik kom op 10 uit maar helaas staat die er niet bij? Hoe kan ik nu verder gaan? Groet Jacky

 9. Heleen 21 maart 2021 - 20:18
  Reply

  Ik zou heel graag meer willen lezen over numerologie.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?