Home Astrologie Maandhoroscoop juli: helende energieën, innerlijke ontwikkeling en Maansverduistering

Maandhoroscoop juli: helende energieën, innerlijke ontwikkeling en Maansverduistering

Door Irma van der Wijk
juli

Juli is de maand van de robijn. De robijn is sterk, heeft een prachtige rode kleur. Door de rode kleur staat de robijn symbool voor liefde, passie, moed en emotie.

Speciale krachten van de robijn

Oosterse legenden beschreven de robijn als de diepste druppel bloed van het hart van moeder natuur. Ook zou de edelsteen van kleur veranderen. Bij naderend onheil zou de robijn donkerder worden en wanneer dit onheil zou verdwijnen zou de robijn weer lichter worden.

Ook werden er magische krachten toegeschreven aan de robijn. Zo zou het dragen van een robijn bevorderend werken voor je fysieke gezondheid. Het zou bijdragen aan het helen van infecties en het verbeteren van je immuunsysteem. Wil jij weten wat er deze maand voor jou in de sterren staat? Lees hieronder jouw persoonlijke maandhoroscoop voor juli.

Maandhoroscoop juli 2019

Ram

Van 7 t/m 31 juli staat Mercurius (de energie/planeet van communicatie, verbindingen leggen, je manier van denken) retrograde in jouw levensgebied van liefde en relaties. Dit betekent dat het soms moeilijk is om de problemen in een relatie op te lossen. Je wilt het wel, maar het lukt gewoon niet. Op 2 juli vindt er een Zonsverduistering plaats en die valt bij jou in het huis familie, gezin, je thuis. Er gaan vanaf nu veranderingen plaats vinden op het thuisfront.

Stier

Deze hele zomer lopen zowel Saturnus als Pluto retrograde in het teken Steenbok. Dit betekent voor jou dat er op dit moment op een aantal vlakken onduidelijkheid voor je is wat je anders zou willen of wilt veranderen. Je kunt daar onrustig van worden en het kan jouw humeur beïnvloeden. Maar als na de zomer deze retrograde beweging voorbij is, dan weet je ineens veel beter wat je wilt en wat je wilt gaan doen. Daarnaast loopt Mercurius retrograde en dan kun je beter maar even wachten met het nemen van belangrijke financiële beslissingen.

Tweeling

Op 16 juli is er de Maansverduistering en dat kan een positief effect hebben op je relatie. Problemen worden opgelost en als er sprake was van spanning, gaat die verdwijnen. Maar het kan ook leiden tot een verandering op het gebied van baan, familie of een reis. Misschien zijn er kansen voor herstel met een ex-partner, want de irritatie zal er niet meer zijn. Je hebt het het afgelopen half jaar soms behoorlijk druk gehad dus de maand juli is een maand om even rust en tijd te nemen voor jezelf om alles wat er gebeurd is op een rijtje te zetten.

Kreeft

De maanden januari, juli en december van 2019 geven jou meer inzicht in jezelf, zowel privé als in zakelijke relaties. Wat zijn jouw plannen voor de toekomst? Deze vraag kwam al in januari naar boven en nu weer. Misschien ben je in de 1e helft van dit jaar geconfronteerd met onverwachte uitgaven, maar die zullen het 2e half jaar leiden tot verbetering van je financiële situatie. Op 2 juli is er sprake van een Zonsverduistering en op 16 juli een gedeeltelijke Maansverduistering. Deze “verduisteringen” geven jou een nieuwe krachtige energie en dat geeft jou weer meer zelfvertrouwen.

Leeuw

Je gaat het in juli druk krijgen en hebt veel afspraken en gesprekken, zowel privé als zakelijk. Verder ben je realistisch, maar ook spiritueel en fantasierijk. Een mooie en inspirerende combinatie die ervoor zorgt dat je mooie, evenwichtige ideeën en plannen kunt hebben. De Maansverduistering op 16 juli kan tot positieve ontwikkelingen op je werk leiden met mooie uitdagingen en oplossingen. Mars staat in juli in jouw eigen teken en dat zorgt voor veel fysieke energie, maar ook voor sterke mentale gezondheid. Je kunt gemakkelijk omgaan met de dagelijkse problemen.

Maagd

Je hebt een behoefte aan een rijk sociaal leven en er komen veel nieuwe vriendschappen bij. Ook op het gebied van je relatie beleef je mooie en bijzondere momenten. Ga naar leuke feestjes en geniet ervan! Maak tijd vrij voor familie en vrienden, vooral nu zul je merken hoe belangrijk ze voor je zijn. Ga nieuwe uitdaging aan en je gaat je bevrijdt voelen. Meditatie, yoga, de natuur in zijn helende energieën voor Maagd.

Weegschaal

Vanaf de Zonsverduistering op 2 juli komt er een periode dat er veranderingen plaats kunnen vinden in nieuwe verbintenissen, zowel privé als zakelijk. Omdat deze Zonsverduistering in het huis van Relaties valt en op 8 juli Mercurius retrograde gaat lopen kan dit betekenen dat je in een vriendschap teleurgesteld kunt worden. Maar je familie of gezin staat in juli voor jou centraal en dat geeft veel kracht en energie, maar ook stress. Dus focus je op je gezondheid en neem zo nu en dan even rust.

Schorpioen

Het is jou in de loop van het jaar duidelijker geworden wat je kunt en wilt bereiken in je werk. Je werkt er hard voor en er komen mooie kansen op je pad. Let wel op Mercurius die retrograde gaat lopen. Dat kan voor Schorpioen betekenen dat je belangrijke documenten niet kunt vinden. Zorg dat de administratie op orde is. Half juli is er ook nog een Maansverduistering en dat kan bij “vroege” Schorpioenen tot irritatie leiden met je familie.

Boogschutter

Jupiter is verbonden met Boogschutter en dat betekent groei voor de toekomst. Je krijgt inzichten hoe jij je leven anders en rijker kunt inrichten. De Zonsverduistering op 2 juli brengt meer verantwoordelijkheden en mooie kansen, maar dat kan ook meer stress opleveren. Let wel op de financiën, want misschien ga je te veel geld uitgeven. De Maansverduistering op 16 juli geeft Boogschutter de komende tijd veel energie.

Steenbok

Juli geeft meer rust op werkgebied. Zoek deze maand de balans tussen werk en privé. Durf meer los te laten en laat je inspireren door de verbinding van Jupiter en Neptunus. Je voelt de behoefte aan verruiming van je blik op het gebied van het geestelijke en mystieke. Het spirituele trekt je aan. Hierdoor ga je een krachtige energie voelen. Je zoekt hierin ook verdieping en voelt dat je behoefte hebt aan een innerlijke ontwikkeling op het spirituele gebied. Misschien ga je zomaar ineens een afspraak maken met een Astroloog voor een horoscoop!

Waterman

Doe even een stapje terug. Je bent toe aan een vakantie. Vanuit deze rust kun je beslissingen nemen. De Zonsverduistering van 2 juli heeft invloed op jouw gezondheid. Je gaat beter op je gezondheid en welzijn letten. Je hebt in deze maand de energie om oplossingen te zoeken voor de eventuele problemen, maar je kunt ook anderen helpen met hun problemen. Het is ook de tijd om oude vriendschappen of relaties te herstellen.

Vissen

Het is zo nu en dan nodig om zaken te verwerken en het een en ander voor jezelf op een rijtje te zetten. Heel belangrijk voor jou als Vis. Neem even rust, leef regelmatig en zorg goed voor jezelf. Mediteer, want je kunt snel last krijgen van vermoeidheid en hoofdpijn. En op het gebied van relaties, als je single bent, voel je een mooie liefde en passie, maar soms ook onzekerheid. Wees niet te verlegen en laat je zelf zien.

Geschreven door Astroloog Irma van der Wijk

Bron 

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

0 comment

Ik las mijn horoscoop van juli – Het leven van F 5 juli 2019 - 13:25

[…] veel beter dan een hele pagina met mijn horoscoop. Het kan ook kort en krachtig. Zo stond er hier dat de Maansverduistering, op 16 juli, een positief effect gaat hebben op mijn relatie. Ook staat […]

Reply

Leave a Comment