Home Astrologie Dit doet de energie van de maan met jou

Dit doet de energie van de maan met jou

Door Redactie

In de tijd dat de aarde rondom de zon draait, draait de maan dertien keer rondom de aarde. Elke ronde duurt achtentwintig dagen. Net zoals de cyclus van de zon, ervaar je bijna dagelijks de cyclus van de maan. Het zonlicht is yang, het maanlicht is yin. Het lijkt alsof de maan zelf licht geeft, maar het is het zonlicht dat wordt teruggekaatst door de maan. Het behoort tot onze alledaagse kennis dat de maan invloed heeft op water: op eb en vloed, in de planten én in ons lichaam. Toch sta je er niet bij stil hoeveel het em-veld van de maan invloed heeft op je stemming en op jouw lichaam. Er is een aanzienlijk verschil tussen nieuwe, wassende, volle en afnemende maan, zoals blijkt uit de geboorte- en ongevallencijfers.

Tijdsrekening

Onze Gregoriaanse kalender is afkomstig van de Romeinen. De naam ‘kalender’ komt van het Latijnse woord calends en betekent ‘kasboek’. Voor ons zou het waarschijnlijk beter zijn als we ons leven zouden baseren op de natuurlijke tijd van dertien maan-maanden van achtentwintig dagen. Deze is gebaseerd op de omwenteling van de maan om de aarde, die overeenstemt met ons emotionele bioritme en de menstruatiecyclus van de vrouw, evenals de Maya-kalender.’ Deze maakt je bewust van het gelijktijdig verlopen van processen (synchroniciteit). Deze wordt door veel mensen gebruikt om het beste moment voor activiteiten te plannen.

Maanstanden

De maan maakt in een grote swingende boog ieder etmaal een reis rond de aarde. De belangrijkste impulsen van haar energieveld gaan uit bij toenemende en afnemende maan, maar ook gedurende de weinige uren van volle en nieuwe (lege) maan zijn er bijzondere krachten.

Afnemende maan

De afnemende maan ontgift, spoelt, ademt uit en nodigt uit tot energieafgifte (inspanning). De werking is sterker dichter bij nieuwe maan. Dus als je wilt ontgiften dan kun je dat het beste in deze veertien dagen doen! Vooral in het voorjaar met brandnetelthee, dit werkt dan zeer sterk en is voor het hele jaar goed. Probeer eens om nu inspannend werk te doen, ook het poetsen in huis is veel effectiever! Herstel van operaties duurt bij afnemende maan korter.

Nieuwe maan

Op de dag van de nieuwe maan is de bereidheid om te ontgiften maximaal en als je ‘vast’, kun je veel ouderdomskwalen voorkomen. Ideaal is om dan te starten met het afleren van te veel (koffie/alcohol) drinken, enzovoort.

Wassende maan

De wassende maan is de tijd van het herstel. Ze neemt op, ademt in, slaat energie op en nodigt uit tot ontspanning. In de veertien dagen van wassende maan is de herstelkracht zeer groot en sterker dichter bij volle maan. Het lichaam is bereid tot opname, het gewicht neemt licht toe. Bij opbouw is eerst ontgiften belangrijk! Rem je krachten af.

Volle maan

De volle maan activeert je creatieve vrouwelijke (yin)kracht als tegenpool van je mannelijke reactieve (yang)kracht! Beide hebben dezelfde letters, maar willen anders benaderd worden … Het is een goed idee om op deze dag te vasten omdat dan het lichaam alle stoffen zeer goed opneemt, helaas ook de voedseltoevoegingen. Onze weefsels nemen meer water op en het bindweefsel wordt zachter. Herstel is deze dag slecht, wonden bloeden heftig en de gevolgen van inentingen kunnen op de 3 dagen van volle maan groot zijn (Johanna Paungger).

Tip: de werking van de maan herkennen

Ga na of je de werking van de maankrachten kunt herkennen door te observeren hoe je je voelt ten opzichte van de maanstand. Leef meer in het ritme en in harmonie met de maan. Vergelijk eens een heet bad bij afnemende maan met een heet bad bij wassende maan. Doe dingen vaker op dié dagen waarbij het resultaat effectiever is. Ga niet over je grenzen door je krachten, ritmen en behoeften te ontkennen. Je kunt je lichaam, geest en ziel beter ondersteunen.

De energie van de seizoenen

Benieuwd wat de seizoenen en de kosmos nog meer met jou doen? Deze blog komt ui De energie van de seizoenen van Karin Tazelaar-van Es en Yvonne Sangen. Wij leven in een cultuur die de verbinding met de seizoenen heeft verloren. Als we terugkeren naar ons oerinstinct, dan komt oude kennis en intuïtie tevoorschijn. Met dit boekje kun je je intuïtie weer gaan ontdekken.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 10,-


 

Leave a Comment