Astrologie

Zomerzonnewende (21 juni 2023): het begin van een nieuwe fase

Door Karin en Danique Vergeer
Zomerzonnewende (21 juni 2023): het begin van een nieuwe fase

De kans is groot dat de zomerzonnewende op 21 juni een nieuw hoofdstuk in je leven betekent. Deze magische dag – het begin van de zomer – brengt zeker bij tweelingzielen veel teweeg! “Je kunt nu heimwee naar het verleden hebben, maar ook sterk voelen dat vernieuwing nodig is,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je kunt rond de zomer-zonnewende gevoeliger zijn en meer last van stemmingswisselingen hebben.

Een belangrijk keerpunt

De zomerzonnewende op woensdag 21 juni luidt de zomer in. Het is letterlijk een keerpunt van de zon en de start van een nieuwe fase! Ook voor velen van ons betekent het een ommekeer.

De zon bereikt zijn hoogste punt en straalt krachtig: het is de langste dag van het jaar. Vanaf nu worden de dagen weer korter. In de natuur zie je volop vitaliteit en groeikracht. In veel landen wordt de zomerzonnewende gevierd met vreugdevuren, waar mensen omheen dansen en zingen. Een blije gebeurtenis!

Kreeft-energie hangt in de lucht

Astrologisch gezien gaan we van het luchtige teken Tweelingen naar de zorgzame, gevoelige Kreeft. Hierdoor kan je aandacht nu meer naar je thuissituatie en familie gaan. Je kunt er even bij stilstaan: waar en bij wie voel ik me thuis? Bij wie ligt mijn hart?

Wanneer je gezin of familie fysiek op een afstand was, kan het zijn dat je hen weer ontmoet. Als je emotioneel afwezig bent geweest, kun je nu sterk met je aandacht en energie bij je familie zijn. Door de Kreeft-invloed besluit je mogelijk om je zorgzame kant vaker in te zetten: in je privéleven of op werkgebied.

Verdriet komt los tijdens de zomerzonnewende

De zon in Kreeft staat samen met dwergplaneet Juno, die over het huwelijk en je tweelingziel gaat. Daardoor kan deze zonnewende een sterke invloed op je liefdesrelatie én op het proces met je twin hebben.

Je kunt rond deze dag gevoeliger zijn en meer last van stemmingswisselingen hebben. Er komt bijvoorbeeld veel verdriet los wanneer je spijt hebt van gebeurtenissen uit het verleden. Of wanneer je het gevoel hebt dat jij je ‘oude leventje’ moet loslaten. Ook kun jij je opvallend emotioneel voelen doordat je jouw kinderen meer mag loslaten. Misschien gaan ze het huis uit of voor het eerst zonder jou op vakantie. Je kunt heimwee naar het verleden hebben, maar ook voelen dat vernieuwing nodig is. Dit kan tot een innerlijk conflict leiden. Je voelt dat je afscheid moet nemen en ervaart naast verdriet ook vreugde.

Tijd voor een nieuwe fase!

De zon maakt een zogenaamd vierkant met dwergplaneet Ceres en planeet Neptunus, wat voor veel innerlijke spanningen zorgt. Misschien wil je alles heel graag bij het oude laten en tradities in stand houden, omdat dit veilig en vertrouwd voelt. Maar je merkt ook dat je daar géén voldoening meer uithaalt en dat jouw behoeften zijn veranderd. Zo kan het zijn dat er conflicten binnen je familie of vriendenkring spelen en dat je niet meer de behoefte voelt om daartussen te zitten.

Ook kun je voelen dat je andere contacten en situaties nodig hebt om spiritueel te groeien en jouw creatieve energie te laten stromen. Maar je hebt moeite met het loslaten van relaties en situaties. Het is tijd voor een nieuwe fase! Langzaamaan kan er afstand ontstaan in het contact met je familie, vrienden of kinderen. Je gaat vervolgens mogelijk op zoek naar een meer ontspannen en harmonieus leven, eventueel samen met de liefde van je leven. Je mag naar je intuïtie luisteren om te zien welke stappen je nu mag zetten.

Tweelingzielen & een bijzondere afstemming

Ook voor tweelingzielen kan deze zomerzonnewende een keerpunt betekenen. Er vindt een speciale afstemming plaats die ervoor zorgt dat je dichter bij elkaar komt. Velen van jullie hebben al jaren geleden een tweelingziel ontmoet, maar het lukte toen niet om met deze twin een aardse liefdesrelatie te vormen. Ondertussen ben je een andere tweelingziel (‘zielsdeel’ is een betere benaming) tegengekomen. Jullie kunnen nu veel verwarring ervaren doordat er een gedeeltelijke samensmelting plaatsvindt. Gedachten en gevoelens lopen door elkaar heen. Je kunt niet goed onderscheiden wat van jou en wat van de ander is. Het is dus een uitdaging om dicht bij jezelf te blijven en naar je intuïtie te luisteren.

Daarnaast is er een kleine groep tweelingzielen die wél met elkaar verder kan. Misschien ben jij een van hen! Jullie tillen je relatie naar een hoger niveau door nieuwe stappen te zetten, die allerlei ontwikkelingen in gang brengen. Je kunt je nu dan ook erg emotioneel voelen. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat jij je oude leventje achter je moet laten.

Visioenen en ingevingen

Wanneer je nog géén tweelingziel bent tegengekomen, kan dit binnenkort gebeuren. Je merkt dat je al op deze persoon wordt afgestemd: je wordt gevoeliger en werk, bepaalde vriendschappen of je relatie past niet meer bij je. Dit kan voor opschudding in je leven zorgen. Je hebt mogelijk mystieke ervaringen zoals dromen, visioenen of bijzondere ingevingen over je nieuwe liefde/tweelingziel. Maar je kunt hier ook enige weerstand tegen voelen. Misschien denk je nog niet toe te zijn aan een nieuwe relatie, maar je ervaart al snel dat jouw Hogere Zelf hier heel anders over denkt…

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?