Bewustzijn

Hoe jouw hond je kan helpen bij bewustwording en heling

Door Gastauteur
Hoe jouw hond je kan helpen bij bewustwording en heling

Je hond is veel meer dan alleen een huisdier. Het zijn maatjes, kinderen, sparringspartners, coaches en healers. Als je bereid bent dit te zien dan gaat er een wereld voor je open en komt er een verbinding tot stand die je niet voor mogelijk hebt gehouden. Je bewustzijn zal verhogen en het helen van je pijnstukken zal versnellen waardoor je sneller komt bij wie je werkelijk bent. Ontdek in dit artikel hoe je je nog meer kan verbinden met jouw hond.

Het enige wat jouw hond vraagt is om puur en uit je gevoel en intenties met hem of haar om te gaan.

Honden hebben geen ego

Honden staan dicht bij de natuur en ze reageren op energiefrequentie. Ze hebben geen ego en zijn puur. Puur liefde, onvoorwaardelijk. Honden zijn net als hooggevoelige mensen in staat energieën en emoties te voelen en op zich te nemen. Heb jij een hond? Dan draagt jouw hond wat jij met je meedraagt. Jouw hond is bereid dit te doen voor en met jou. Onvoorwaardelijk.

Ben je verbonden met jouw hond?

Het enige wat jouw hond vraagt is om puur en uit je gevoel en intenties met hem of haar om te gaan. Laat je je hond bewust uit of ben je afgeleid door gesprekken, gedachtes of je telefoon? Je bent op dat moment niet verbonden met je hond. Natuurlijk is er een connectie en ben je het baasje, maar je kunt er meer uit halen. Hoe meer je verbindt met jouw hond, hoe meer hij je laat zien.

Verbind vanuit je hart

Hoe reageert jouw hond als je met je hoofd naar beneden in gedachte loopt? Hoe reageert je hond als er andere honden of mensen aan komen? Leer je hond te lezen. Gaat hij eropaf? Gaat hij achter je staan? Loopt hij weg? Als je bewust wordt van het gedrag dat de hond laat zien, dan kun je dit toepassen op jezelf. Zo kun je jezelf de volgende vragen stellen: loop ik weg als ik andere mensen zie? Vind ik het eng als anderen tegen me praten of word ik er blij van als anderen naar me toe komen? Als er andere honden aankomen hoe begroet ik die en doe ik dat ook bij mijn eigen hond? Geef ik hem of haar dezelfde aandacht? Krijg ik eigenlijk wel de aandacht die ik nodig heb? Hij luistert wel naar mijn partner maar niet naar mij. Vraag jezelf af wat dat bij je oproept. Frustratie of afwijzing?

Besteed meer tijd samen met jouw hond en verbind vanuit je hart. Zet die intentie en je zult zien dat de verbinding groeit. Al die vragen kun je in jezelf beantwoorden. Kun je geen vraag bedenken? Kijk dan alleen naar jouw hond. Wat doet hij, wat laat hij je zien? Merk op wat je denkt en voelt. Wordt bewust van je pijnstukken en heel ze. Heel samen.

Loslaten en helen

Als jij bereid bent los te laten in jezelf, dan zal je hond dat ook doen. Van nature hebben we de neiging meer voor anderen te doen dan voor ons zelf. Dus lukt het nog niet om het voor jezelf te doen, doe het dan voor je hond. In dit geval geldt: wat je voor je hond doet, doe je ook voor jezelf op dat niveau. Je kunt het niet fout doen. Alles is goed. Het is voor jouw hond niet meer nodig om emoties en thema’s nog te dragen omdat jij losgelaten hebt. Laat je los, dan heel je.

Wil je niet dat je hond naar je toekomt als je verdrietig of boos bent? Vraag jezelf dan af waarom je dat niet wil. Misschien is de zachte, krachtige, onvoorwaardelijke liefde, troost en heling van je hond wel precies wat je nodig hebt.

Als je zo naar jouw hond gaat kijken en je bewust bent dat hij draagt wat jij draagt, dan ben je bereid om te zorgen dat je je lichter gaat voelen omdat je niet wil dat je hond de zwaarte voelt die jij voelt. Je kunt niets fout doen en niet is te veel voor jouw hond. Jouw hond is bereid. En jij bent bereid jouw pijnstukken te helen zodat jullie beiden lichter worden en helemaal kunnen zijn wie je als ziel bent.

Hoog bewustzijn

Het maakt niet uit wat je is aangeleerd over gedrag van een hond. Jouw gevoelens en emoties zijn de enige die belangrijk zijn. Die worden je zichtbaar gemaakt door je hond. Ze hebben een hoog bewustzijn en hoge lichtfrequentie. Ze helpen je deze weer in jezelf te voelen. Jij moet de eerste stap zetten door het te willen zien. Hoe dan ook helen ze samen met je als je dit toelaat. Het is onvoorwaardelijke liefde namelijk, weet je nog?

Sandra Suurmond

De taal van dieren

De taal van dieren

Wil je leren hoe je een hechtere band kan ontwikkelen met de dieren om je heen? Dan is De taal van dieren van Margrit Coates een boek voor jou. Het idee dat dieren, net als mensen, gedachten en emoties hebben wordt meer en meer geaccepteerd. Dieren zijn zich bewust van de innerlijke wereld van mensen, en hebben intuïtief door wat wij eigenlijk denken en voelen: zelfs als we dit zelf niet altijd weten. We kunnen door gebruik te maken van onze eigen intuïtie, inzicht en gezond verstand, afstemmen op dieren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?