Home Horoscopen Maandhoroscoop september: Mars retrograde, volle maan en krachtige energieën

Maandhoroscoop september: Mars retrograde, volle maan en krachtige energieën

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop september

Mars loopt vanaf juli door zijn eigen teken Ram en gaat op 10 september retrograde lopen t/m 14 november. Op dit moment is deze Mars-in-Ram heel dynamisch. Dit heeft vanaf de tweede helft van augustus veel invloed op onze Jupiter, Saturnus en Pluto conjuncties en jouw persoonlijke huis waar dit jaar jouw Jupiter, Saturnus en Pluto in staan. Deze krachtige energie van Mars in Ram voelen wij tot begin januari 2021.

De conjuncties van het afgelopen halfjaar staan voor een fase waarin zaadjes worden geplant. Het is de start van een nieuwe cyclus van persoonlijke planetaire combinaties die ons leven beïnvloeden op een bepaald levensgebied.

Mars Retrograde

Maar je ervaringen van het eerste halfjaar worden vanaf nu nog meer in het licht en vuur gezet door Mars in Ram. Normaal gesproken doet Mars er zes weken over om door een teken te lopen, maar in dit geval (omdat Mars van begin september tot en met half november retrograde loopt) doet Mars er nu zes maanden! over. Het is niet zo erg dat Mars retrograde gaat lopen, want dat doet deze planeet iedere 2 jaar maar opvallend is dat Mars bijna nooit in zijn eigen teken Ram retrograde loopt. Dit was voor de laatste keer in 1988 en de volgende keer dat Mars retrograde loopt in Ram is pas weer in 2067!

Door de vele retrograde planeten op dit moment en de conjuncties die ik hierboven heb genoemd, kun je je voorstellen dat dit een bijzonder krachtige energie is die ook nog eens vanaf half augustus een aantal “harde”(vierkanten) aspecten maakt met Jupiter, Saturnus en Pluto.

Positieve energie

Mars in Ram is een sterke positieve energie, die graag onafhankelijk en vol vuur en daadkracht wil opereren en Mars in Ram kan “iedere top bereiken”. Deze Mars voelt helemaal niet de behoefte om te twijfelen en deze planeet geeft jou de energie om op de meeste efficiënte wijze jouw gestelde doelen te bereiken. Het is NU het moment om actie te nemen op die projecten en plannen die nu jouw persoonlijke zelfverzekerdheid, vastbeslotenheid en duidelijkheid van je vragen.

Belangrijk voor jou is te weten in welk huis jouw Mars valt, want er is waarschijnlijk grote kans dat dat het levensgebied is waar jij je het komende half jaar op moet focussen en waar je volledig door in beslag genomen kan worden.

Een retrograde planeet heeft als doel om ieder van ons bewust te maken van de energie van deze planeet. Bij Mars retrograde leren we onze eigen kracht, daadkracht, moed, durf en energie te ontdekken. Mars wil dat we “vechten” voor datgene waar we in geloven. Bij een retrograde Mars voelen en herkennen we onze innerlijke levensenergie en zijn bezig met afwegingen maken van persoonlijke keuzes, die we innerlijk voelen.

2 september staat de volle maan in Vissen

Deze volle maan is de meest gevoelige en emotionele van alle volle manen en zeker NU omdat deze volle maan een conjunctie maakt met Neptunus die ook in Vissen staat! Vissen is diep van binnen enorm empathisch. Ze inspireert onze dromen, onze intuïtie en zorgt voor een innerlijke genezing. Maan in Vissen weet dat alles in onze wereld energie is en alles met elkaar verbonden is.

Vissen is een waterteken dat in staat is zich aan te passen aan elke omstandigheid, omdat ze het natuurlijke ritme van het leven begrijpt. Word je tijdens de energie van deze volle maan bewust van je eigen intuïtieve krachten. Waar leidt jouw innerlijke wijsheid je naartoe? Geef aandacht en ruimte aan je gevoelens.

17 september staat de nieuwe maan in Maagd

Het is een perfecte tijd om nieuwe-maanenergie te gebruiken om doelen te stellen en plannen te maken. Het is tijd om na te denken over wat je wilt. Om te mediteren op je dromen en jezelf af te stemmen op je hogere zelf, zodat je alle begeleiding hebt die nodig is om naar de verwerkelijking van je dromen toe te leven. Gevoelens wil je graag analyseren.

Wanneer je tijdens deze nieuwe maan emoties voelt, dan wil je begrijpen en analyseren (Maagd) waarom dit gebeurt en wat er aan de hand is. Je bent gericht op een concrete en harmonieuze omgeving en daarom vind je het mogelijk lastig als er (door de invloed van Mars die in zijn eigen teken Ram staat) ruzie is. Als je je zonzijde van Maagd kiest dan ben je niet bescheiden of te kritisch, maar dan straal je harmonie uit en leer je aan iedereen in zijn omgeving hoe hij of zij in balans kan leven.

Maandhoroscoop september 2020

Ram

Juist de volle maan op 2 september geeft je meer rust en mooie spirituele belevingen. Laat alles los, focus je op jezelf en neem vooral de tijd en ruimte voor jezelf. Vanaf 6 september ligt de focus op je relaties in het algemeen maar ook met je partner. Zijn er zaken niet uitgesproken? Dan is het nu de tijd om dat te doen.

Op 10 september gaat “jouw Mars” retrograde lopen en gebruik deze energie om je aan de buitenwereld te laten zien, maar wel op een relaxte manier en wees niet te pusherig.

Boekentip: Lichtwerker van Sahvanna Arienta

Stier

De volle maan samen met jouw Neptunus in het huis van vriendschappen geeft je de energie om mensen te ontmoeten met wie je snel een hogere en spirituele energie deelt. Het lijkt wel alsof jullie elkaar al jaren kennen. Je kunt ook samen met een vriendin naar yoga gaan of een spirituele workshop volgen.

De Mars retrograde maakt je wat rusteloos, maar dit kan ook betekenen dat je behoefte krijgt aan verdieping in astrologie, meditatie en andere spirituele stromingen. Wees gefocust bezig en kom tot rust, centreer je energie met meditatie en ademhalingsoefeningen.

Boekentip: Creatief visualiseren van Shakti Gawain

Tweelingen

De invloed van jouw volle maan en Neptunus schijnen op je werk en carrière. Misschien ben je al een tijdje op zoek naar je droombaan en er is een kans dat daar nu zicht op komt. Dromen komen uit! Maar deze volle maan samen met Neptunus kan je er ook bewust van maken dat je niet meer past in je huidige baan en dat je nu op zoek gaat naar die baan of omgeving die veel meer bij je past. Weet je niet wat je wilt? Ik heb jarenlang managementtrainingen en loopbaanbegeleiding gedaan en in combinatie met astrologie kan ik jou helpen met keuzes die wel bij je passen.

Vanaf 6 september kun je ideeën krijgen voor het opzetten van je eigen bedrijf of praktijk.

Boekentip: Boek van de levensmissie van Willem Glaudemans

Kreeft

De volle maan samen met Neptunus beïnvloedt jouw vele interesses en je wilt je horizon verbreden, zowel letterlijk als geestelijk. Ook voel je de behoefte om je in te schijven voor een cursus of opleiding die vooral gericht is op jouw spirituele ontwikkeling. Je bent op zoek naar de betekenis van het leven en met de invloed van Neptunus voel je anderen heel goed aan en kun je op je intuïtie vertrouwen. Met behulp van de invloed van Neptunus kunnen zaken soms heel anders lopen dan je gepland had.

De invloed van Mars retrograde voel je op het gebied van je werk. Probeer deze maand niet met een nieuwe baan te starten, want tijdens een Mars retrograde periode is dat niet altijd het juiste moment.

Boekentip: Start vandaag met lichter leven van Robert Bridgman

Leeuw

Door volle maan samen met Neptunus word je je bewust dat je je niet moet laten leiden door je angst. Een groot deel van de gedachten die we iedere dag hebben, zijn eigenlijk voor 95% nutteloos en soms ondermijnend. Toch luister je de hele dag naar die gedachten en vaak kunnen we de uitknop niet vinden. Door deze gedachten kunnen we angstgevoelens krijgen, die alleen maar belemmerend werken.

Volgens Eckhart Tolle is angst een verzameling van gedachten die leiden tot schaduw. En juist de Leeuw is altijd op zoek naar de ZONzijde van het leven. Angst zal er altijd zijn, het is alleen belangrijk dat je leert hoe jij ermee moet omgaan.

Boekentip: De kracht van het Nu van Eckhart Tolle

Maagd

Lieve Maagd, welkom in september en gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooi moment om je persoonlijke Maagd Jaarhoroscoop 2020-2021 te laten maken.

De volle maan en Neptunus beïnvloeden jouw relaties: zowel relaties in het algemeen als je relatie met je partner. Vertrouw op je intuïtie als je andere mensen ontmoet, luister naar je innerlijke stem, zij zijn voor jou je innerlijke bron van betrouwbare informatie. Maar Neptunus kan ook teleurstellingen geven in relaties en dan is dat niet alleen de relatie met je partner, maar het kunnen ook heel dierbare vrienden zijn of zakenrelaties.

Als je een relatie hebt dan kun je samen een mooie spirituele reis maken waardoor je elkaar op een dieper niveau gaat begrijpen. En met de nieuwe maan op 17 september ontdek je nieuwe talenten en gaven bij jezelf en het geeft een gevoel van herboren worden.

Boekentip: Meesterschap in de liefde van Don Miguel Ruiz

Weegschaal

Lieve Weegschaal, welkom in september en gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooi moment om je persoonlijke Weegschaal Jaarhoroscoop 2020-2021 te laten maken.

Door de volle maan samen met Neptunus merk je dat je gevoeligheid veel sterker is dan anders. Je gaat op je gevoel af en kan goed aanvoelen wat er aan de hand is. Het lijkt zelfs alsof je helende handen hebt. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt. Lichamelijke klachten kunnen aangeven dat er onderliggende emoties zijn die jouw aandacht vragen. Je kunt een reinigingskuur willen doen of je voeding willen aanpassen.

Boekentip: Wanneer je lichaam nee zegt van Gabor Maté

Schorpioen

Jouw volle maan samen met Neptunus schijnt op het levensgebied van genieten van het leven, leuke uitstapjes organiseren met je gezin en kinderen maar ook je er bewust van worden dat je veel meer creatieve talenten hebt dan je denkt. En beste Schorpioen: laat het gebeuren, wees niet te serieus en denk er niet teveel over na. Het voelt als een creatieve flow en misschien ga je van je hobby en passie je werk maken. Want dit sluit prachtig aan bij de Jupiter, Saturnus en Pluto die dit jaar meerdere malen een conjunctie met elkaar maken.

Je bent bezig met de vraag: wat kan ik, waar ben ik goed in en als je in deze periode je eigen business opzet, zou het een succes kunnen worden.

Boekentip: Liefdesroep van Hannah Cuppen

Boogschutter

Door de volle maan en Neptunus voel je je soms rusteloos. Je wilt graag thuis zijn, maar je bent ook bezig met de vraag: wat is mijn huis en thuis. Hoe belangrijk vind ik het hebben van een huis. Je bent ook gevoelig voor de sfeer in huis. Misschien wil je een eigen plek voor je jezelf creëren, waar jij je rust vindt en waar je artistieke en creatieve kwaliteiten kwijt kunt, heerlijk schilderen, sprookjes schrijven of muziek luisteren. Je begrijpt en voelt zonder woorden aan wat er in bepaalde situaties speelt. Er kunnen ook allerlei gevoelsproblemen zijn die niet uitgepraat worden.

En op 17 september wanneer de nieuwe maan in Maagd staat dan wordt je geholpen om verder te groeien in je baan of weer eens in een nieuwe baan je vleugels uit te slaan.

Boekentip: Huis en ziel van Nina Elshof

Steenbok

Je voelt deze energie al een tijdje, maar als nuchtere Steenbok “voel” je dat niet zo maar nu de volle maan in Vissen samen met Neptunus in het huis van communicatie staat, ervaar je dat jouw fantasie goed ontwikkeld is en dat je steeds meer, naast jouw nuchtere kijk op zaken, ook gebruik kunt maken van jouw “antenne” om verborgen zaken te achterhalen. Je denken is in de loop van de tijd ook gevoelsmatiger geworden en misschien ontdek je wel dat je een talent hebt voor schrijven. Je gaat ook steeds meer op je intuïtie af.

Vanaf 8 september staat Venus in jouw achtste huis. Je raakt geïnteresseerd in de psychologie van de mens, je hebt behoefte aan research, meer verdieping in alles wat met psychologie te maken heeft. Ga eens naar een boekenwinkel en koop een paar interessante boeken. Tijdens mijn opleiding astrologie hebben wij ons verdiept in de boeken van Carl Jung, die o.a. een grondlegger is van de dieptepsychologie.

Boekentip: De held met de duizend gezichten van Joseph Campbell

Waterman

De volle maan samen met Neptunus geeft je veel nieuwe ideeën hoe jij op een andere manier je geld kunt verdienen. Maar je kunt hier ook al een tijdje hiermee bezig zijn en je ziet nu dat je resultaten gaat halen. Het is een heerlijke creatieve en inspirerende periode waar je veel energie van krijgt. En wat heerlijk is, is dat je met Neptunus de gave hebt om bepaalde ontwikkelingen al veel eerder aan te voelen dan anderen. Daarnaast speelt jouw zon deze maand een belangrijke rol. Je zet jezelf onbewust in het licht en je krijgt veel positieve reacties. Het lijkt wel alsof anderen jouw talenten en gaven zien.

Sta open voor de liefde en genegenheid van anderen en verwarm je daarin. Maar je bent ook op zoek naar de kern van zaken. Waarom gebeurt zoiets, wat zit daar achter? Je wilt echt weten wat er speelt en wilt de onderste steen boven halen.

Boekentip: De wijsheid van het niet weten van Estelle Frankel

Vissen

De volle maan staat in jouw eigen teken en Neptunus, jouw huisheer, geeft je een mooie spirituele en intuïtieve energie. Je bent ook bezig met de vraag: wat heb ik de afgelopen maanden gedaan en wat wil ik de komende maanden nog gaan doen? Wat zijn jouw wensen en dromen, niet alleen voor jezelf maar ook in z’n algemeenheid? Ga mediteren om je dromen en jezelf af te stemmen op je hogere zelf, zodat je alle begeleiding hebt die nodig is om naar de verwerkelijking van je dromen toe te leven.

Venus vraagt in september aan je: Wat geeft mij plezier in het werk en waar wil ik afscheid van nemen? Misschien word je wel moe en lusteloos van het lange thuiswerken; kijk wat je daar aan kunt veranderen. Maar daarnaast ben je bezig met je gezondheid, nieuwe diëten, en heb je echt zin om je te verdiepen in zowel vegetarische als veganistische voeding.

Boekentip: I AM van Susan Shumsky 

Heb jij interesse om meer te weten over jouw geboortehoroscoop en persoonlijke jaarhoroscoop?

Wil je meer weten wat niet alleen de Solar en Maan Eclipsen deze maand, maar ook de retrograde planeten voor invloed hebben op jou de rest van het jaar, maak dan een afspraak voor een persoonlijk astrologisch consult! Een gelukkig leven begint met jezelf accepteren en de realisatie dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten.

Een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Een consult duurt ruim 90 minuten en je bent welkom in mijn praktijk in Laren maar het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw zowel je geboortehoroscoop als je jaarhoroscoop te maken. Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter