Home Horoscopen Maandhoroscoop augustus: volle maan, retrograde planeten en innerlijk groei

Maandhoroscoop augustus: volle maan, retrograde planeten en innerlijk groei

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop augustus

Misschien hoopte je op en wat rustiger maand augustus na al die conjuncties, eclipsen en retrograde planeten maar helaas wordt ook deze maand astrologisch gezien weer een intensieve maand. Want naast de planeten die al retrograde lopen, Jupiter, Saturnus, Neptunus en Pluto gaat op 16 augustus ook nog eens Uranus retrograde lopen. De ervaringen van retrograde planeten zijn voor iedereen anders. Ons levenstempo vertraagt en het universum roept ons op om het wat rustiger en nauwkeuriger om te gaan met alles wat we doen.

Hoe gaan we om met onverwachte veranderingen?

Neem de tijd om (opnieuw) te af te vragen wat wel en niet in balans is in je leven? Wat wil ik loslaten en waar wil ik mij nog aan vast houden? Welke nieuwe vorm van zekerheid (Uranus in Stier) past bij mij?

Retrograde planeten willen dat wij ons bewust worden van onze persoonlijkheid en de manier waarop wij ons leven indelen. We gaan op zoek naar een innerlijke groei en wijsheid die meer bij ons past. Niet altijd een gemakkelijk proces omdat de intense planeet Pluto erbij betrokken is, maar uiteindelijk gaan we ons open stellen voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Retrograde planeten kunnen we zien als een “innerlijke gids”, die ons stimuleert om anders te denken en te voelen.

Gedurende de hele maand augustus maakt de planeet Mars, die in zijn eigen teken Ram staat, een vierkant met de retrograde planeten Jupiter, Saturnus en Pluto. Als Mars door zijn eigen teken loopt is deze planeet zeer dynamisch. Dus dit vierkant is een powerfull aspect die vanaf haf augustus meerdere keren een “hard” aspect maakt.

Wat is de betekenis van Mars in Ram?

Mars in Ram staat voor een sterke positieve energie, die graag onafhankelijk en vol vuur en daadkracht wil opereren. Met Mars in Ram kun je “iedere top bereiken”. Deze Mars heeft niet de behoefte om te twijfelen en het geeft ons de power om op de meeste efficiënte manier onze doelen te bereiken. Augustus is de juiste maand om actie te nemen op die projecten en plannen, die al een tijdje “in de week liggen”.

Nu voel je meer een persoonlijke zelfverzekerdheid en vastbeslotenheid om het NU te doen. Is er een bepaald levensgebied waar jij deze mooie energie kwijt kunt? Of weet je het even niet? Laat dan je persoonlijke (Jaar) horoscoop maken, want die geeft inzicht waar jij vanaf augustus je Mars energie op kunt richten. Wanneer Mars in Ram iets wil bereiken dan houdt het er niet van om te wachten! Mars in Ram is een mooie combinatie van moed, durf, passie, “drive”, en strijdlust.

Op 3 augustus loopt de Volle Maan door Waterman en maakt een T vierkant met de Zon in Leeuw en Uranus (de huisheer van Waterman) in Stier. Dit in combinatie met de Nieuwe Maan in Kreeft van eind juli heeft deze periode veel impact op ons. In dit artikel lees je meer over de uitwerking van de Volle maan in Waterman.

Maandhoroscoop augustus 2020

Ram

Deze maand voel je sterk de Mars die in jouw eigen teken staat. Je voelt je fit en energiek en ondanks stress kun jij het leven aan. Vanaf de 2e helft van augustus loopt veel ‘op rolletjes” en alle vrienden, familie en kinderen gaan goed. Venus verandert op 8 augustus van teken en loopt jouw 4e huis in. Er vinden op het levensgebied van huis, thuis, gezin en familie veranderingen plaats. Je lijkt meer steun uit familiekring te krijgen, meer dan gewoonlijk en dat geeft je energie en je voelt je kalm en rustig.

Stier

Je hebt deze maand extra “last” van de retrograde planeten, zeker omdat vanaf 16 augustus Uranus, die door je eigen teken loopt retrograde gaat lopen. Dat kan een intense ervaring voor je zijn. Alle dingen lijken te vertragen en Uranus retrograde “rommelt” aan je behoefte aan zekerheid en veiligheid en dat vind je niet altijd even prettig. Alle retrograde planeten vertragen ons leven op dit moment maar gelukkig heb jij daar minder last van, want een Stier is van nature veel geduldiger.

Tweeling

Je hebt dit jaar meer te maken met emotionele kwesties op het gebied van familie en gezin. Daarom is het juist zo fijn dat je werk en carrière zo goed lopen. Venus stond sinds april in Tweeling en dat heeft jou goed gedaan, het heeft een positieve invloed gehad op je persoonlijke uitstraling, maar ook op je spirituele leven en je relatie met je kinderen.

Vanaf 8 augustus heeft Venus invloed op jouw financiën en dat wijst erop dat je een goede financiële intuïtie ervaart en dat het financieel soepel verloopt. Je krijgt financiële begeleiding in je dromen en door voorgevoelens. Deze transitie wijst ook op je geld “gelukkig” verdienen en dat betekent dat jij je geld verdient met die zaken die je ook erg leuk vindt. Misschien ga je van je hobby je werk maken.

Kreeft

Vanaf 8 augustus t/m 6 september loopt Venus door jouw 1e huis, het huis van de Ascendant. En dat straal je ook uit. Met zo’n belangrijke plaats van Venus kom je mild en harmonieus over. Je hebt een grote behoefte om in conflictueuze situaties bemiddelend op te treden en omdat je zo’n vriendelijke benadering hebt, heb je grote kans van slagen. Maar aan de andere kant zijn de retrograde planeten stressvol voor je en dit heeft invloed op je relatie. Mars maakt namelijk een vierkants aspect met je relatiehuis en dat kan conflicten geven.

Leeuw

Lieve Leeuw, welkom in augustus en gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooi moment om je persoonlijke Leeuw Jaarhoroscoop 2020-2021 te laten maken.

Als de geboortezon door je eigen teken loopt dan wijst dat op een gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde en bij jou lieve Leeuw is dat zeker zo. Je zit lekker in je vel en straalt charisma uit met jouw Leeuw energie. Begin augustus maakt de Volle Maan een oppositie met jouw Zon en dat kan jou onrustig maken en het is belangrijk dat je onderzoekt waar die spanning vandaan komt. Het kan door het aspect dat Uranus met jouw Zon maakt ( T vierkant ) dat je zoekende bent naar een ideaal, dat echt goed genoeg is om er iets mee te doen en naar te leven. Een ideaal dat past bij jouw Leeuw stuk.

Maagd

Lieve vroege Maagd, welkom in augustus en gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooi moment om je persoonlijke Maagd Jaarhoroscoop 2020-2021 te laten maken.

De retrograde activiteit neemt deze maand weer toe en belangrijk is voor jou dat jij je blijft concentreren op je spirituele leven en ontwikkeling en je gezondheid. Als jij je richt op spiritualiteit dan ga je je steeds beter voelen want de wereld mag dan op dit moment “vast zitten” maar de geest doet dat nooit! En vanaf 8 augustus schijnt Venus op jouw vriendschappen. Heerlijk samen met vrienden en vriendinnen leuke uitstapjes te maken en weer eens oude vrienden opzoeken. Het is een goede tijd daarvoor.

Weegschaal

Zorg goed voor jezelf en denk aan je energie level. Maar gedurende de Volle Maan en ook daarna kun je momenten hebben dat aan de ene kant zin hebt om van het leven te genieten en dan weer aan de andere kant weinig energie hebt om dingen te ondernemen. Maar op carrière gebied word je zeer gewaardeerd om je professie. Met de oppositie van de Mars in Ram leer je steeds meer om voor jezelf op te komen en minder te wikken en wegen. De komende  maand draait het nog wel steeds om anderen maar je bent wel onafhankelijker dan normaal. Probeer nu veranderingen door te voeren die nodig zijn om je de komende tijd onafhankelijker te voelen.

Schorpioen

Mars in Ram maakt een harmonieus aspect met zowel jouw Jupiter als Saturnus en Pluto die in 2020 ieder keer weer een aspect ( conjunctie ) met elkaar maken. De komende tijd ben je bezig onder invloed van Mars om ( nog ) verder te onderzoeken waar je goed in bent en wat je kunt. Waar wil jij je nog verder in ontwikkelen. Misschien word je gevraagd om jouw kennis over te dragen en jouw filosofie met anderen te delen. Je hebt als Schorpioen een brede en veelzijdige interesse en kennis en je onderwijst graag jouw visie op het leven. Als je daar je Mars energie in stopt dan kan het een succes worden.

Boogschutter

Mars heeft een wisselende invloed op jou. Mars in Ram staat voor een sterke positieve energie, die graag onafhankelijk en vol vuur en daadkracht wil opereren. Met Mars in Ram kun je “iedere top bereiken”. Deze Mars heeft niet de behoefte om te twijfelen en het geeft ons de power om op de meeste efficiënte manier onze doelen te bereiken. Maar steeds wanneer je iets wilt ondernemen , komt er een bepaalde “angst”en onzekerheid bij je naar voren. Zodra je ergens enthousiast over bent dan bekruipt een gevoel van onvermogen. Toch heb je ambitie maar je kunt er op dit moment moeilijk “grip” op krijgen.

Steenbok

Deze maand heb je grote behoefte om te “zuiveren”, zowel innerlijk als buiten je. Alles weg doen wat niet meer bij je past: materieel, lichamelijk, psychologisch en mentaal. Zuivering is een voorbode voor vernieuwing en verandering. Met bijvoorbeeld meditatie, yoga of een astrologisch consult ( je persoonlijke Steenbok Jaarhoroscoop 2020-2021 ) bij mij,  kun je emotionele patronen doorbreken en los laten waar je niets meer aan hebt. Je zult je in de loop van de tijd een ander mens voelen. Venus heeft een positieve invloed op je relatie en als je single bent kan je charme en aantrekkingskracht nu extra opvallen.

Waterman

Je zit nog midden in je sociale piek en Watermannen zijn vaak intellectuele ideeën mensen en met Mars in jouw huis van communicatie ben je zeer slagvaardig in debatten en discussies. Let er wel op dat je niet te “overrompelend” overkomt want je hebt een enorme energie en een grote kennis van zaken. En natuurlijk heeft de Volle Maan in jouw teken invloed op je. Je gaat steeds meer de behoefte voelen om je ego los te laten en meer vanuit je Waterman  intuïtie te leven. Je staat open voor healing, transformatie en een nieuwe manier van bewustZIJN.

Het is nu een prachtige tijd om dit te onderzoeken en deze Volle Maan geeft jou de inspiratie om helderheid te krijgen welke keuzes bij je passen en wat je los moet laten.

Vissen

Deze maand ben je hard aan het werk maar er is ook genoeg ruimte om te genieten van het leven. Je sociale leven draait om je familie, gezin, kinderen. Op dit moment minder bezig met de liefde omdat je goed in je vel zit en een natuurlijke manier van ZIJN hebt. Je weet wat je leuk vindt en je zorgt ook goed voor jezelf maar niet op een vervelende manier. Je straalt zelfvertrouwen uit. Met Mars die door jouw 2e huis loopt, ben je bezig met je financiële situatie, misschien ga je wel een huis kopen of op een andere manier bezig zijn met je geld. En als er problemen zijn op het financiële vlak dan heb je nu de energie om alle problemen aan te pakken en op te lossen.

Heb jij interesse om meer te weten over jouw geboortehoroscoop en persoonlijke jaarhoroscoop?

Wil je meer weten wat niet alleen de Solar en Maan Eclipsen deze maand, maar ook de retrograde planeten voor invloed hebben op jou de rest van het jaar, maak dan een afspraak voor een persoonlijk astrologisch consult! Een gelukkig leven begint met jezelf accepteren en de realisatie dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten.

Een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Een consult duurt ruim 90 minuten en je bent welkom in mijn praktijk in Laren maar het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw zowel je geboortehoroscoop als je jaarhoroscoop te maken. Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter