Home Astrologie Maandhoroscoop december: positieve energie en veranderingen

Maandhoroscoop december: positieve energie en veranderingen

Door Irma van der Wijk

Alweer de laatste maand van het jaar! De magische maand december met gezellige momenten met je familie, partner, gezin en dierbare vrienden of waardevolle momenten met jezelf. Beleef alle mooie en ook moeilijke momenten van het afgelopen jaar. Hoe ben je in 2019 van start gegaan? Hoe heb je jezelf dit jaar ontwikkeld? Welke plannen heb je nog en wees trots op wat je bereikt hebt.

Positieve energie

Verwacht deze maand het allerbeste en blijf niet hangen in negatieve verwachtingen. Je geeft datgene wat je wenst of hoopt voor het nieuwe jaar een dosis positieve kracht mee. Op 21 december is de Winterzonnewende een ideaal moment om stil te staan bij je persoonlijke en spirituele groei. Ik wens je heerlijke feestdagen en een mooi 2020. Ook in het nieuwe jaar zal ik iedere maand een maandhoroscoop schrijven voor Inspirerend Leven!

Maandhoroscoop december 2019:

Ram

Er zijn steeds nieuwe dingen die onverwacht op je pad komen die interessant en spannend zijn. December kan jou mooie verrassende en verfrissende ideeën opleveren die je voor het komende jaar verder kunt uitwerken. Laat het gebeuren en kijk wat voor interessante mogelijkheden zich voordoen. Op je werk wil je deze laatste maand nog even heel hard werken. Maar neem niet teveel hooi op je vork en probeer je grenzen aan te geven! Anders ga je vol stress de kerstdagen in.

Stier

Je voelt de behoefte om meer te leren, studeren en te onderzoeken. Om je horizon te verbreden. Dit kan letterlijk of figuurlijk betekenen dat je een reis plant of maakt. Misschien heb je zin om een cursus, workshop of zelfs een opleiding te volgen. Je bent, zeker nu, bezig met de vraag wat de zin is van het leven en wat jij hieraan kunt bijdragen. Je hebt veel meer kennis en wijsheid in je dan je zelf door hebt. Draag het uit en kijk of je andere mensen hiermee kunt inspireren.

Tweeling

Al een paar maanden voel jij je niet meer gelukkig in bepaalde vriendschappen. Je zoekt meer diepgang in jouw persoonlijke relaties. Maar je kunt ook het gevoel hebben dat je vastzit in een situatie en dat je in een sleur zit. Misschien ben je al een tijdje aan het dromen en denken over nieuwe plannen. Nu is het de tijd om het ook echt te doen. Alle energie is erop gericht om jou verder te helpen. Neem rustig de tijd om keuzes te maken die beter bij je passen.

Kreeft

Heerlijk genieten van alles en iedereen om je heen is het credo deze maand! Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen. Zorg dat je de tijd neemt en relaxt. Zo vind je je balans en doe je gewoon even waar je zin in hebt. Neem de tijd en rust voor jezelf en probeer eens te mediteren! Je hebt het druk in je dagelijkse leven en de energieën die deze maand met je meelopen willen dat je even de rust neemt om tot jezelf te komen.

Leeuw

De hele maand december staan in ieder geval jouw huis, thuis en huiselijke omstandigheden centraal. Daar ligt jouw basis en die moet veilig en warm zijn. Als de focus in een maand op jouw thuis ligt, dan kan dat betekenen dat je graag vanuit huis werkt of nu in deze donkere maanden je huis gezellig wilt maken. Meer lampjes en kaarsen in je huis, vrienden bij je thuis uitnodigen of lekker, wanneer het buiten regent, op de bank kruipen met een goed boek.

Maagd

In december is al jouw energie gefocust op niet alleen je werk, maar ook op je carrière in het algemeen. Voel je dat je niet verder komt bij het bedrijf waar je werkt, dan is het nu de tijd om eens rustig om je heen te kijken en te ontdekken waar nog meer mogelijkheden voor je zijn. Je wilt verder groeien of weer eens in een nieuwe werk omgeving je vleugels uitslaan. Het is wel raadzaam om eerst goed na te denken voordat je bepaalde stappen neemt. Neem juist tijdens de feestdagen de tijd om hierover na te denken zodat je de juiste beslissingen kunt nemen.

Weegschaal

Je hebt dit jaar met veel hectiek en veranderingen in je leven te maken gehad. Maar uiteindelijk kun je blij zijn met het resultaat, je mag er trots op zijn! Rond 12 december geeft de energie van de Volle Maan jou veel energie om bezig te zijn met spiritualiteit en op zoek te gaan naar zingeving. Maar je voelt ook de behoefte om jouw kennis en wijsheid met anderen te delen. Om te ontdekken of 2020 niet zo spannend wordt als 2019, kun je besluiten om jezelf een mooie jaarhoroscoop 2020 cadeau te geven.

Schorpioen

Het is nu de tijd om naar buiten te treden met vertrouwen en optimisme. Een nieuw begin! Je hebt er zin in! Spreek deze maand steeds jouw positieve verwachtingen uit. Zo trek je positieve dingen en mensen aan. Je leert hiermee meer vanuit vertrouwen je leven te leiden in plaats vanuit onzekerheid. Vandaar dat het heerlijk is dat je deze maand vol energie en plannen zit om nieuwe dingen aan te pakken. Je straalt aan alle kanten, heerlijk om zo te genieten van het leven.

Boogschutter

Lieve Boogschutter, gefeliciteerd met jouw verjaardag deze maand! Een prachtig moment om nu jouw persoonlijke jaarhoroscoop te laten maken door mij. Je krijgt inzicht in welke belangrijke thema’s voor jou in 2020 in het licht worden gezet om succesvol te zijn. Er zijn in 2019 ontwikkelingen geweest die jou diep hebben geraakt en het is in sommige gevallen heel anders gelopen dan je gehoopt of gedacht had. Maar Boogschutter, jij zou niet een Boogschutter zijn als je niet met vertrouwen en optimisme naar het nieuwe jaar zou kijken! Je bent nu al weer bezig met de vraag wat je in 2020 wilt bereiken. Je hebt weer zin in het nieuwe jaar en zit vol plannen.

Steenbok

Lieve vroege Steenbok, alvast gefeliciteerd met jouw verjaardag deze maand! Een prachtig moment om nu jouw persoonlijke jaarhoroscoop te laten maken door mij. Je krijgt inzicht in welke belangrijke thema’s voor jou in 2020 in het licht worden gezet om succesvol te zijn. Deze laatste 2 maanden krijg je te maken met veranderingen in je leven. Verzet je er niet tegen, want dat geeft alleen maar stress. Laat het gebeuren en er ontstaan mooie nieuwe mogelijkheden die goed voor jou zijn. Laat gaan wat was en omarm het NU.

Waterman

Dit was een jaar vol veranderingen. Het gaf jou de mogelijkheid om je doelen en dromen uit te werken. Je sluit 2019 af met een goed gevoel en je mag trots zijn op jezelf, want je hebt je leven op meerdere gebieden op orde. Je hebt vanaf half december behoefte aan meditatie of yoga of om zomaar naar mooie relaxte muziek te luisteren. Dit geeft jou de innerlijke rust om alle ervaringen van de afgelopen maanden te verwerken. Blijf je ontwikkelen, blijf geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en kansen.

Vissen

Voor een aantal van jullie Vissen heeft Neptunus op jouw Zon geschenen en dat heeft misschien soms tot een bepaalde verwarring, besluiteloosheid en vermoeidheid geleid. Een belangrijke energie gaat deze maand naar jouw werk, werkomstandigheden, carrière en toekomst. Je wilt doelen nastreven die te maken hebben met jouw idealen, omdat jij je daar lekker bij voelt. Het gaat je niet alleen om hard werken en geld verdienen, er is meer!

Irma van der Wijk Astroloog en Lifecoach

Geef jezelf met Sinterklaas of Kerstmis het mooiste cadeau!  Een persoonlijke verjaardagshoroscoop of jaarhoroscoop 2020 van jezelf of je kind. Aan de hand van niet alleen jouw geboortehoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten. Een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig. Neem contact met me op en we plannen samen een afspraak. irmavanderwijk@gmail.com

Een liefdevolle astrologische groet.

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

6 reacties

Avatar
karen moons 29 november 2019 - 11:52

Beste,
Zou je voor mij een jaarhoroscoop willen maken 29/11/1974 voor 2020?
Met vriendelijke groeten
Karen Moons

Reply
Avatar
ella pittens 1 december 2019 - 11:40

hallo, wat zijn de kosten voor een jaarhoroscoop ?

Reply
Avatar
Petra 2 december 2019 - 05:45

Ik ben benieuwd wat de kosten zijn om een jaarhoroscoop te laten maken?

Reply
Avatar
Petra Roovers 12 december 2019 - 12:47

Graag hoor ik wat de kosten van een jaarhoroscoop zijn?

Reply
Avatar
Anouk 2 december 2019 - 14:05

Wil graag wat meer weten over een jaarhoroscoop.

Reply
Avatar
Isabelle Verdin 14 januari 2020 - 02:24

Wil je voor mij een jaarhoroscoop maken voor 2020 aub?
Mijn geboortedatum is 04/03/1959

Reply

Laat een bericht achter